achtbanen
|

Top 10 Hoogste leukste engste spannendste achtbanen ter wereld

Duizelingwekkende achtbanen, superhoge glijbanen, snelle maagomdraaiende attracties, niet mijn kopje thee maar als moeder kom je er helaas niet altijd onderuit! Mijn liefjes vinden het maar al te vermakelijk, hoe hoger hoe sneller hoe meer bochten hoe beter, en “mama moet mee”.

Van Eurodisney tot Plopsaland, van seizoensgebonden kermissen tot het naamloos attractie parkje in een dorpje in the middle of nowhere in Duitsland, een achtbaan hebben ze allemaal. Elke achtbaan heeft zijn eigen specialiteit om het zo te zeggen, de snelheid, de hoogte, enz…

Hier is onze top 10 van de leukste meest freaky de-haren-ten-berge-doen-rijzen-achtbanen ter wereld. Gewoon omdat het kan, hier veilig en van een afstandje.

Dodonpa, Fuji-Q Highland Amusement Park, Fujiyoshida, Yamanashi, Japan

Deze Japanse gelanceerde achtbaan bereikt in een recordtijd zijn topsnelheid. Een snelheid van 172 km/uur wordt binnen 1,8 seconde gehaald!

Kingda Ka, Six Flags Great Adventure, Jackson, New Jersey, VS

De Kingda Ka is de hoogste achtbaan ter wereld. Het is 139 meter hoog. De topsnelheid van de Kingda Ka is 206 km/uur. Deze snelheid wordt binnen 3,5 seconde bereikt. Binnenkort, in 2014, opent in Six Flags Great Adventure ook de hoogste vrije val attractie van de wereld, de Zumanjaro. We zijn benieuwd!

Dinoconda, Dinosaur Park,  Changzhou, Jiangsu, China

Deze achtbaan is echt heel tof, het is een van de weinige 4D achtbanen ter wereld. Het hele park is in dino-thema, een soort van Chinees Jurassic Park, zo ook alle attracties en achtbanen. De Dinoconda is vrij jong, het is open sinds april 2012.

Formula Rossa, Ferrari World, Abu Dhabi, Arabische Emiraten

Dit is hem dan, tot de record verbroken wordt: de snelste achtbaan van de wereld. Binnen 5 seconde wordt een snelheid van 240 km/uur bereikt! Bij deze achtbaan moet je een veiligheidsbrilletje op.

Colossus, Thorpe Park, Surrey, Engeland

Thorpe Park is het walhalla voor achtbaan fanaten, er zijn een paar hele gave te vinden hier. Zo is Saw, gebaseerd op de griezelfilm, zeker de moeite waard. Dubbel scary! The Swarm met een soort van vleugels is ook heel apart!

http://www.youtube.com/watch?v=U6JQnvRef_M

Shambhala, PortAventura, Spanje

Dit is de nieuwkomer in Europa en wat voor één!! De hypercoaster (mét watersplash!) is gebouwd door het Zwitsers bedrijf Bolliger & Mabillard dat onder andere ook The Swarm in Thorpe Park en de Silver Star in Rust op haar naam heeft staan. De achtbaan is geopend in mei 2012. Het is de snelste en hoogste achtbaan van Europa met een hoogste afdaling van 78 meter.

Silver Star, Europa-Park, Rust, Duitsland

Tot de komst van de Shambhala in Spanje was de Silver Star de hoogste achtbaan van Europa maar deze eer komt tegenwoordig toe aan de Shambhala. De achtbaan heeft een topsnelheid van ongeveer 130 km/uur.

Nemesis, Alton Towers, Staffordshire, Engeland

Ik had zo een top 10 van Engelse achtbanen kunnen maken want ze hebben er daar een behoorlijk aantal super enge. In Alton Towers hebben ze ook Air, hier hang je bovenstebuiten 🙂

Top Thrill Dragster, Cedar Point, Sandusky, Ohio, VS

Bij de opening van de Top Thrill Dragster, in 2003, was deze achtbaan de snelste en hoogste achtbaan ter wereld met de hoogste val maar de records wat snelheid en hoogte betreft worden constant ingehaald en aangepast in achtbanenland. Zo ook met de Top Thrill Dragster maar het is alsnog een van de gaafste achtbanen!

Tower of Terror II, Dreamworld Amusement Park, Queensland, Australië

The Tower of Terror bestaat sinds 1997. Het was de eerste achtbaan ooit die snelheden van meer dan 160 kilometer per uur bereikte. In 2010 ging de vernieuwde versie van de achtbaan  open, de Tower of Terror II. Het is niet meer de snelste achtbaan ter wereld maar nog steeds wel een van de meest indrukwekkende.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.