Ga naar de inhoud
Home » Leuke babynamen voor een tweeling

Leuke babynamen voor een tweeling

babynamen voor tweelingen

In deze blog deelt Jorinde van Babyshower Guide leuke namen voor een tweeling. Op Babyshower Guide deelt zij tips, inspiratie en downloads voor het organiseren van een onvergetelijke babyshower. Ben jij op zoek naar leuke babynamen voor een tweeling? Leuk! Je mag maar liefst twee babynamen uitzoeken.

Veel tweelingouders starten de zoektocht dan ook vol enthousiasme naar twee namen die goed bij elkaar passen. Twee individuele, krachtige namen die ook nog eens een mooie eenheid vormen. Hieronder deelt ze wat leuke inspiratie met je van babynamen die mooi met elkaar combineren voor een tweeling en geeft ze je tips hoe je de eenheid in een namencombinatie kan opzoeken!

Hoe vind je leuke babynamen voor een tweeling die bij elkaar passen?

Een eenheid in tweelingnamen kun je op veel verschillende manieren vinden. Gaan jullie voor een bepaald thema (zoals bloemen) in de namen? Hoe leuk is het om de mensen om je heen tijdens de zwangerschap wanneer de namen nog geheim zijn, al te teasen met kleine hints, denk aan versiering tijdens de gender reveal, babyshower spelletjes, activiteiten of thema of accessoires in de babykamer die stiekem al verwijzen naar de namen van je baby’s!

Tweelingnamen voor twee meisjes

Daisy & Rose

Eenheid kan je op verschillende manieren vinden. Bijvoorbeeld in de achtergrond van de namen! Daisy en Rose zijn alle twee bloemsoorten (een madeliefje en roos) en bekende babynamen. Het zijn bovendien internationale namen, waardoor de namen van je dochters ook over de grens makkelijk te begrijpen en uit te spreken zijn! De namen zijn bovendien niet super populair in Nederland: Daisy werd in 2021 31 keer gegeven, Rose kwam 43 keer voor.

Milou & Filou

Op zoek naar tweeling babynamen die rijmen? Rijmwoorden zorgen meteen voor een leuk samenspel tussen twee namen. Hoewel Milou en Filou met één letter verschil enorm op elkaar lijken, zijn ze ook erg anders. Stoer, lief en eigengereid. De naam Milou werd vorig jaar 579 keer gegeven, terwijl Filou slechts 58 keer voorkwam.

Indy en Izzy

Op zoek naar twee originele, speelse en stoere namen? Indy en Izzy vormen dankzij de eerste letter die ze delen een eenheid, maar klinken ieder op zich krachtig en als een heel eigen persoontje. Indy werd in 2021 precies 100 keer gegeven terwijl er 39 baby’s met de naam Izzy werden geboren.

Fien en Puck

Houd je van (oud)Hollandse en stoere meisjesnamen? Fien en Puck hebben alle twee vier letters en een stoere, Nederlandse touch, waarin ze dan ook een mooie match vormen. In 2021 werden er 387 meisjes met de naam Fien geboren en Puck kwam 249 keer voor.

Vera & Vesper

Vera en Vesper vormen dankzij hun gedeelde eerste twee letters van hun namen een eenheid, maar zijn door het verschillende aantal letters ook heel erg eigen. Vrouwelijk en stoer tegelijk. Vorig jaar kwam Vera 216 keer voor en Vesper 89 keer.

Leuke babynamen voor een jongenstweeling

Frankie en Lennon

Frankie en Lennon klinkt meteen al als een stoere, internationaal stel, toch? De namen hebben individueel een krachtige, authentieke toon, maar werken ook samen erg goed. Over Frankie kwamen niet veel cijfers naar boven, maar Lennon kwam in 2021 slechts 67 keer voor, waarmee het ook nog eens een vrij origineel stel is!

Jip en Job

Deze namen vinden een eenheid in zowel de eerste letter als het aantal letters van de naam. Jip kennen we uit het bekende kinderboek en Job past daar eigenlijk wel heel sterk bij. Jip kwam in 2021 171 keer voor en Job 203.

Otis en Zayn

Otis en Zayn zijn babynamen die in korte tijd erg populair geworden. En ik geef ouders geen ongelijk. Otis kwam in 2021 308 keer voor, terwijl Zayn 425 keer werd gegeven. Desondanks zijn het twee moderne namen die ook nog eens leuk bij elkaar klinken.

Melle en Mees

Op zoek naar Hollandse namen? Melle en Mees zijn twee namen uit de top 100 die beiden stoer, kort en voorzien van zowel een M als twee E’s. De namen zijn krachtig apart van elkaar, maar werken samen ook erg leuk. Melle kwam in 2021 213 keer voor en Mees werd 587 keer gegeven.

Levi en Luuk

Levi en Luuk staan al jaren in de top 20 van populaire jongensnamen en dat snappen we helemaal. Ook deze combinatie delen de eerste letter en klinkt daardoor kort, stoer en krachtig. Levi werd in 2021 trouwens 643 keer gegeven en Luuk 583.

Leuke tweelingnamen voor een jongen en meisje

Guusje en Willem

Op zoek naar (oud) Hollandse babynamen voor een tweeling met een jongen en meisje? Guusje en Willem gaan al jaren mee en dat snappen we meer dan goed. Willem werd vorig jaar nog 232 keer gegeven en Guusje kwam 128 voor.

James & Julie

Lekker internationaal en met dezelfde voorletter: James en Julie klinkt als een top combinatie wat mij betreft. James werd vorig jaar nog 634 keer gegeven en Julie kwam 327 keer voor. 

Bowie en Lenny

Ben je muzikaal of fan van de muziekscene? Bowie en Lenny verwijzen natuurlijk naar de twee legendarische rockartiesten en maken ook nog eens een topcombi voor tweeling babynamen. En het leuke van deze muzikale babynamen? Zowel Bowie als Lenny kan voor een jongen of meisje. In 2021 kwam Bowie 192 keer voor en Lenny 43 keer.

Welke babynamen voor een tweeling zijn bij jou favoriet?

5 reacties op “Leuke babynamen voor een tweeling”

  1. Dat lijkt mij echt super lastig. Voor 1 kind een krachtige eigen identieke naam verzinnen die ook nog eens goed bij de achternaam past en waarbij je het alle twee ook nog eens mee eens moet zijn is best een klus. Laat staan wanneer je er twee moet verzinnen haha. Gelukkig is er volop inspiratie. Belangrijk is denk ik dat ze niet te veel op elkaar lijken en niet dezelfde voorletters hebben want dat is erg verwarrend met de post…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »