Ga naar de inhoud
Home » 5 dingen die je mee moet nemen op schoolreis

5 dingen die je mee moet nemen op schoolreis

Door Little Miss (11 jr)

Ik ga binnenkort op schoolreis en ik heb er heel erg zin in! Maar je moet wel altijd denken aan de dingen die je nodig hebt als je op schoolreis gaat! De 5 dingen die ik het belangrijkst vind om mee te nemen, kun je hier zien!

Schrift en pen

Ik neem eigenlijk overal een schrift en pen mee naartoe, niet alleen op schoolreis! Als je dat meeneemt, kun je opschrijven wat je allemaal meemaakt! Dat kun je laten zien of bewaren voor later, wat heel leuk is! Ik heb nu een schrift van een merk dat ik heel mooi vind, La Marella, met een schilderij erop van een van mijn lievelingskunstenaressen Nicoletta Ceccoli.

Een zaklamp

Een zaklampje is overal goed voor. Voor s’ nachts om te lezen of om een spelletje te spelen in de kamer. Of soms doe je weleens een soort speurtocht door een bos ofzo met je klas! Zaklampjes zijn echt altijd handig! De goedkope mini zaklamp op de foto is volgens mij ideaal voor een schoolreis!

Een spel

Als je s’ avonds met je kamergenootjes op de kamer zit is het wel fijn om iets leuks voor met zijn allen mee te hebben. Een spel mischien, of dingen om te tekenen wat leuk kan zijn! Ik zou zelf dingen zoals TOPmodel meenemen voor met je vriendinnen of het kaartenspel Monopoly Deal voor met je vrienden! Een heel leuk bordspel dat ik de laatste tijd vaak speel is MAD. Het is eigenlijk een heel oud spel en een omgekeerde Monopoly. Je moet dus zo snel mogelijk je geld kwijtraken en het is een heel maf spel.

Muziek

Deze is wel heel belangrijk! Muziek op je iPod met oordopjes. Of als het mag op je mobieltje! Ik heb mijn iPod mee met mijn lievelingsmuziek erop! Muziek kan gezellig zijn voor allerlei gelegenheden! Gewoon voor in de kamer, om makkelijk in slaap te vallen, voor in de bus (of trein of boot wat dan ook). En daarom is muziek van belang op een schoolreisje!

Een fototoestel 

Wegwerp toestel (c) Lobbes

Ik heb een fototoestel op plaats 5 omdat je dat soms niet mee mag nemen, wat ik dus niet begrijp! Je gaat op schoolreisje omdat dat vrolijk is, en dan wil je er juist een herinnering van, vind ik. Wat wel handig is als het mag, is zo’n wegwerpcameraatje waarmee je een een bepaald aantal foto’s kan maken! Als je een digitale camera meeneemt moet je niet vergeten om hem op te laden en te legen van tevoren!! Dus gewoon een fototoestel voor de mooiste dingen van de reis!

Met deze vijf dingen en gezellige klasgenoten kan het dan niet anders dan dat het superleuk wordt. Zijn er dingen die jij vindt die je altijd moet meenemen op schoolreis? Laat het me dan weten. Veel plezier alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »