kattenrassen

Top 10 schattigste katten van de wereld

Ik schrijf over welke tien kattenrassen ik de schattigste van de wereld vind. Hier komen ze:

Perzische colourpoint/Himalayan

Perzische colourpoint/Himalayan (c) Kristin Kokkersvold via Flickr.com
Perzische colourpoint/Himalayan (c) Kekka via Flickr.com

De Perzische colourpoint is ook bekend onder de naam Himalayan. Het is een kruising tussen de Perzische kat en de Siamees. Eigenlijk is het ook niet echt een apart kattenras maar een variant van de Perzische Langhaar.

Daarom hebben sommige Himalayans een rond lichaam met korte poten, zoals de Perzische, en kunnen ze moeilijker springen. Maar sommige Himalayans hebben juist een slank lichaam, zoals de Siamees. Ze hebben altijd blauwe ogen en een platte en een beetje brede kop.

De Himalayan is leuk als huisdier, rustig, lief en intelligent maar je moet hem wel heel veel verzorgen door zijn vacht maar dat is juist wel leuk.

Perzische colourpoint/Himalayan (c) Wedad Photography
Perzische colourpoint/Himalayan (c) Wedad Photography

Perzische Langhaar

De Pers heeft lang haar en een platte kop, superschattige grote ogen en een beetje een ingedeukte neus. Als hun neus heel plat is kunnen ze wel ziek worden omdat ze dan problemen krijgen met hun ademhaling.

Perzische langhaar (c) Craig Howell via Flickr.com

De naam verwijst naar Perzië, zo heette het land Iran vroeger en daar komt de Pers eigenlijk vandaan.

Perzen zijn heel rustig en lief en gaan niet heel erg actief spelen. Je moet veel zorgen voor Perzen, voor hun vacht en ook voor hun ogen want daar kunnen ze problemen aan krijgen door die platte neus, maar ook omdat ze veel aandacht en knuffels nodig hebben!

Europese korthaar

(c) Srsck

De Europese korthaar is ook heel schattig! Er zijn heel veel verschillende kleuren Europese kortharen: Zwart, wit, rood, strepen, stippen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ze komen heel veel voor en hebben een korte vacht. Ze zijn vaak speels en sociaal. Ze worden niet zo snel ziek en ze hebben niet extra veel zorg nodig.

Savannah

De Savannah ziet er een beetje uit als een roofdier. Het is een kruising tussen de serval en een gedomesticeerde kat. In 1986 werd de eerste savannah geboren in de Verenigde Staten. Het is een best wel zeldzame kat die nog niet veel voorkomt!

Savannah (c) Broadsurf via Flickr.com
Savannah (c) Broadsurf via Flickr.com

De Savannah is een best grote kat. De schouders kunnen wel 45 cm hoog worden! Een kater wordt zwaarder en groter dan de vrouwtjes. De kater kan tot 7 kg zwaar worden. De Savannah is  slank,gespierd, speels en bewegelijk. Ze zijn ook heel erg intelligent en nieuwsgierig. Je kunt een Savannah ook goed trainen, een beetje meer zoals een hond dan zoals een kat eigenlijk!

Savannah (c) Miheco via Flickr.com

De Savannah is wel heel erg duur en ze hebben ook veel ruimte nodig, dus het liefst een huis met een grote tuin bijvoorbeeld.

Abessijn

De Abessijn is een van de oudste kattenrassen. Waarschijnlijk waren ze vroeger heel belangrijk en werden ze vereerd in Egypte. Ze zijn in ieder geval super schattig!

Abessijn (c) isbye. Back again:-D via Flickr.com
Abessijn (c) isbye. Back again:-D via Flickr.com

Ze zijn slank en lenig. Ze hebben een zachte kortharige glanzende vacht en zijn best wel elegant. De Abessijn is ook heel intelligent, het is zelfs een van de meest intelligente kattenrassen. Ik vind het hele coole katten.

Abessijn (c) FurLined via Flickr.com
Abessijn (c) FurLined via Flickr.com

Een Abessijn is heel sociaal en loyal en houdt er niet van om lang alleen te zijn dus als je een Abessijn wilt is het belangrijk om veel tijd met hem door te brengen en te spelen en knuffelen. Ook heeft een Abessijn veel ruimte nodig dus een huis met een tuin is een must!

Sphynx

Sphynx © quentin de scotte 2012
Sphynx © Quentin Descotte 2012 via Flickr.com

De Sphynx is waarschijnlijk ontstaan in Canada. Ze zien er haarloos uit, maar eigenlijk hebben ze hele kleine haartjes die je voelt als je ze aait. Ze hebben ook best grote oren. Ze zien er wel heel cool en grappig uit!

Sphynx (c) Tomi Tapio K_ via Flickr.com

Deze katten moeten veel verzorgd worden. Ze moeten extra veel gewassen worden,  en de oren ook. Want ze worden snel vies! Ook hebben ze veel aandacht nodig, het zijn echte gezelschapsdieren en ze worden heel ongelukkig als ze eenzaam zijn.

Munchkin

Munchkin (c) Achromatic lodge via Flickr.com

De Munchkin is een soort van Teckel maar dan als kat, echt supergrappig! De Muchkin heeft altijd hele korte pootjes maar kan er verder heel anders uitzien dus met een lange vacht of een korte vacht, met of zonder patroon en hij kan elke mogelijke kleur zijn.

Eigenlijk komen de korte poten door een erfelijke afwijking maar de Munchkin lijkt er gelukkig geen last van te hebben want ze zijn heel vrolijk, sociaal en speels.

Britse Korthaar

De Britse Korthaar heeft niet veel aandacht nodig. Hij is rustig, terughoudend en lief, sommige zeggen wel dat de Britse Korthaar de liefste kat ooit is.

Brits Korthaar (c) Chicour via Flickr.com
Brits Korthaar (c) Chicour via Flickr.com

Hij heeft dus korte haren en de meeste hebben oranje ogen. Ze zijn er in verschillende kleuren waarvan de grijze, hij wordt blauw genoemd, echt zo mooi is!

Brits Korthaar (c) Roos Bruin via Flickr.com
Brits Korthaar (c) Roos Bruin via Flickr.com

Ze zijn meestal niet heel erg actief en hebben  niet heel veel ruimte nodig dus een Britse Korthaar kan eventueel in een appartement of flat. Verder kan hij goed omgaan met andere katten, en soms honden.

Amerikaanse korthaar

Amerikaanse korthaar (c) Chrisada via Flickr.com

De Amerikaanse korthaar is heel lief en kan heel goed met andere katten omgaan, en ook met honden!

Hij is speels en  bewegelijk maar ook een echt gezelschapsdier en fijn om als huisdier in huis te hebben. Hij heeft, zoals de naam al zegt, korte haren en is verder sterk met een gespierd lichaam. Zijn vacht is zacht en heeft niet heel veel verzorging nodig.

Siamees

We weten niet zeker waar de Siamees vandaan komt, maar men denkt uit Zuidoost-Azië. Siam is de oude naam van het land Thailand.

De Siamees is eigenlijk meer heel erg mooi dan echt schattig. Hij is slank en gespierd. Hij is speels en lenig. Meestal zijn ze wit met donkere stukken en blauwe ogen maar ze worden wit geboren en pas na een paar dagen beginnen de points te verschijnen. De points kunnen verschillende kleuren hebben maar zijn meestal bruin.

leukste katten
Siamees (c) BlackZero_007 via Flickr.com

De Siamees heeft best wel een pittig karakter. Hij kan flink overdrijven in van alles en nog wat! Als hij bijvoorbeeld eten wil kan hij heel lang door zeuren. Of hij kan heel boos worden. Ze hebben veel aandacht nodig, willen veel spelen maar ook geknuffeld worden. Ze noemen de Siamees wel eens de Prins van de katten omdat hij best wel verwend kan zijn!

En nu heb ik ook nog de RagaMuffin en de Ragdoll ontdekt, die zijn ook echt superlief!! Houden jullie ook zo erg van katten?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Oh wauw, daar zitten inderdaad echt schatjes bij zeg! Dat is weer eens wat anders dan zo’n gewone huis, tuin en keuken poes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.