Ga naar de inhoud
Home » De Reis Bucketlist top 10 van Dochterlief 2015 deel 1

De Reis Bucketlist top 10 van Dochterlief 2015 deel 1

bucketlist tiener

Ik heb een tijdje geleden een Bucketlist gemaakt van alles wat ik wilde doen in 2015, maar er zijn ook heel veel plekken waar ik heen wil! Dit is dus mijn travel Bucketlist. Het eerste deel dan want ik heb eigenlijk nog veel meer plekken die ik wil zien!!

Disneyworld in Orlando (VS)

Toen ik kleiner was ben ik wel vaker in Disneyland Parijs geweest maar Disneyworld in Orlando lijkt me ook super leuk! Het is daar zelfs nog groter dan in Disneyland Parijs. Disneyworld is eigenlijk 4 attractieparken (Magic Kingdom Park, Epcot, Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal Kingdom park) en 2 waterparken (Disney’s Typhoon Lagoon water park en Disney’s Blizzard Beach Water Park) ineen!

Malta

(c) VisitMalta.com
(c) VisitMalta.com

Hier wil ik graag heen door de zon, de zee en de stranden <3. Malta lijkt mij een super mooi eiland! Sowieso hebben eilanden vaak extra mooie stranden met een erg heldere zee. En op Malta spreken ze Engels, dat vind ik wel handig.

Nieuw-Zeeland

Het lijkt me echt heel erg gaaf om naar Nieuw-Zeeland te gaan. Het lijkt mij gewoon een waanzinnig mooi land en het lijkt me ook leuk om eens een keer zo een hele verre lange reis te maken. Ik heb ook wel eens een film gezien die zich daar afspeelde, met een meisje en een walvis, ik weet niet meer hoe het heette maar het was wel echt heel mooi! En Lord of the Rings is ook daar opgenomen en het Rugby team van Nieuw Zeeland doet een heel vet dansje voordat ze spelen!

Australië

Uluru (c) Mark Wassell via Flickr.com
Uluru (c) Mark Wassell via Flickr.com

Australië is volgens mij echt een heel gaaf land. Hier wil ik al heel lang heen, omdat er veel mooie en bijzondere dieren zijn, en een mooie omgeving. En het is natuurlijk ook heel erg warm! Wat mij daar ook tof lijkt is dat je zoveel verschillende dingen hebt: stranden met een hele mooie onderzeewereld, de Outback, moderne grote steden, het regenwoud en de Tasmaanse duivel 🙂

Dode zee (Jordanië)

De Dode zee (c) Armando Lodi via Flickr.com
De Dode zee (c) Armando Lodi via Flickr.com

Toen we op wereldreis waren, waren we bijna naar Jordanië gegaan. Dat leek me super omdat ik graag in de Dode zee wou zwemmen! De Dode zee is eigenlijk geen zee maar een meer. De waterspiegel van de Dode zee ligt ver onder zeeniveau en is het laagsgelegen plek van de wereldoppervlak!!

De Dode zee is heel erg zout waardoor je makkelijk blijft drijven. Het lijkt me alleen niet fijn om dat zout in mijn ogen te krijgen, dus ik neem zeker mijn duikbril mee! De Rode zee lijkt me ook heel mooi omdat ik erg houd van vissen en van de onderwaterwereld. In Jordanië heb je dus allebei!

IJsland

Geysir (c) Airflore via Flickr.com
Geysir (c) Airflore via Flickr.com

Dit land is wel iets anders dan de andere landen waar ik heen zou willen gaan. Het is namelijk heel erg koud in Ijsland (Lijkt me logisch want het heet Ijsland, snap je?) en ik houd niet zo van koud. Maar het is geloof ik ook heel erg mooi om een keer mee te maken.

Ik houd wel van landschappen die anders dan anders zijn en Ijsland heeft hele bijzondere landschappen (met (10 000!) watervallen, geisers, vulkanen, gletsjers,  borrelende modderpoelen) die je eigenlijk nergens anders op de wereld kunt zien dus dat is wel cool. De hoofdstad Reykjavík schijnt ook nog eens heel erg gezellig te zijn!

Venetië (Italië)

(c) Tim Sackton via Flickr.com
(c) Tim Sackton via Flickr.com

Ik vind Italië één van de leukste landen ter wereld, van waar ik tot nu toe geweest ben in ieder geval. Het eten is heerlijk, de stranden zijn mooi, de straten zijn gezellig, de mensen zijn aardig, kortom: het is gewoon super!

Ik ben wel in veel steden geweest in Italië, maar nog nooit in Venetië, en dat lijkt me echt geweldig! Venetië lijkt me zó mooi! Om in een gondel door de kleurrijke straten van Venetië te varen, is toch wel één van mijn dromen. Het carnaval is daar hoorde ik ook echt heel erg mooi en bijzonder dus misschien kan ik die eens zien!

Rome (Italië)

De Trevifontein (c) Enrico Strocchi via Flickr.com
De Trevifontein (c) Enrico Strocchi via Flickr.com

Zoals ik al zei, vind ik Italië super mooi. Ik wil graag naar Venetië, maar Rome lijkt me natuurlijk ook super gaaf. Om alle oude gebouwen te bezoeken, en te genieten van de supermooie, oude stad. En om te genieten van al het geweldig lekkere eten natuurlijk. Super leuk lijkt Rome me!

New York (VS)

(c) Michael Tapp via Flickr.com
(c) Michael Tapp via Flickr.com

Ik ben nog nooit in de VS geweest, maar dat lijkt me echt te gek! Ik denk dat als ik ooit naar Amerika zou gaan, dat ik 20 kilo zwaarder terug zou komen :). Ik zou álle Oreo koekjes uit willen proberen, en de grote Coca Cola flessen, en al het grote junkfood dat ze maar hebben in Amerika :). New York lijkt me gewoon harstikke cool om heen te gaan. Er zijn volgens mij veel mooie winkels en er is denk ik veel te doen en veel te zien.

Wat ik ook wel grappig vind van New York is dat je veel plekken al wel kent ook al ben je er niet geweest, gewoon door alle films en series die zich er afspelen. Je kunt bijvoorbeeld een Gossip Tour doen. Dus dat lijkt me ook wel leuk, om dat soort plekken dan te herkennen!

Corsica

(c) Terretta via Flickr.com
(c) Terretta via Flickr.com

Ik ben al vaak in Frankrijk geweest, ik vind het het mooiste land van de wereld! Maar ik ben nog nooit op het eiland Corsica geweest. Volgens mij is Corsica echt geweldig! Ik zou de stranden heel graag willen bezoeken, de mooie omgeving zien en lekker chillen in de zon. Hmmmm.

Ik weet nog niet waar we heen gaan met de zomervakantie want mama twijfelt nog een beetje (en haar bucketlist ziet er best anders uit dan die van mij haha) maar misschien dat als ze nu mijn bucketlist leest…. 🙂

 

4 reacties op “De Reis Bucketlist top 10 van Dochterlief 2015 deel 1”

  1. Je hebt een boel wensen. Mooi.
    Zelf wil ik heel graag nog een keer naar Toscane, Ierland en Schotland. Malta staat ook wel op het lijstje, zeker sinds ik daarover ‘De Orde’ van Robbins las (een historische roman).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »