Avifauna hotel
| |

Hotelbeoordeling: Van der Valk Hotel Avifauna

Ik was met Krumlov, mijn kleinste man naar Avifauna. We verbleven in het Van der Valk hotel Avifauna en ik was aangenaam verrast. Ik loop meestal heel snel de andere kant op als ik een hotelketen zie maar zo’n keten heeft toch wel zo zijn voordelen merkte ik nu. Van der Valk Avifauna is een hotel met veel pluspunten, vooral wanneer je met kinderen ‘op stap’ bent.

Kamers

Hotel1

Wij kregen kamer 316, een fijne ruime en brandschoon. We hadden zowel een douche als een bad. De kamer is op twee hoog aan de achterkant van het gebouw waardoor het er erg rustig is en we uitzicht hadden op het vogelpark. Aan de voorkant kijk je uit op een grote weg en parkeerplek dus dat is vast minder maar ons uitzicht was echt heel chill.

Hotel2

Personeel

Waar ik veel waarde aan hecht in hotels is het personeel. Mijn dag kan behoorlijk verpest zijn als ik ingecheckt word door een sjagrijnige receptioniste bijvoorbeeld. Dat vond ik bij het Van der Valk hotel Avifauna dus heel fijn. Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam. Zowel bij de receptie als bij het restaurant overigens.

Bij de receptie zijn we meerdere keren geweest, onder andere voor informatie over Alphen aan de Rijn, voor kaartjes voor het nabijgelegen zwembad als om ons verblijf te verlengen. Elke keer zijn we goed geholpen. Vooral bij het verlengen van ons verblijf werd ook heel erg meegedacht wat de beste en meest voordelige manier was om het te regelen. Niets dan lof!

Restaurant

hotel4

De kamer die wij hadden was inclusief ontbijt. Het is alleen niet altijd inclusief dus check even jouw arrangement. Het ontbijtbuffet vond ik een van de min punten van ons verblijf. De croissantjes waren papperig en de spek was de ene dag wel goed doorbakken, de andere dag niet. De kwaliteit was gewoon niet je van het. Aan de andere kant is het wel zo dat er relatief veel keus was. Er was veel verpakt spul, beschuit, ontbijtkoek, jam, pindakaas, dat soort maar ook fruit, yoghurtjes, eitjes, vleeswaren, etc…

hotel5

We hebben een keer in het Van der Valk restaurant gegeten. Het avondeten was wel ok, niet geweldig maar wel prima. Het scholfilet was erg zout, de kindermenu was prima en de sate was….mwah. Het waren wel allemaal grote porties en ook hier was het personeel vriendelijk. Krumlov kreeg een kleurplaat en kleurpotloodjes, een magneetje van het vogelpark en mocht het grappig bakje van het ijsje meenemen. Hij vond het restaurant dan ook helemaal top 😉

Er is ook een bar in het hotelgebouw maar die hebben we niet getest. Het restaurant (waar ook het ontbijt geserveerd wordt) is in een ander gebouw dan het hotel maar we hebben het echt over 10 seconde lopen.

Locatie

Uitzicht vanaf de kamer
Uitzicht vanaf de kamer

Het Van der Valk hotel en Avifauna zijn gelegen in een soort van industriewijk dus je gaat er echt voornamelijk heen om het vogelpark te bezoeken maar vlakbij, op 5 minuten lopen, heb je ook een leuk zwembad (zowel overdekt als een buitenbad bij lekker weer). Het zwembad heet de Hoorn.

Daarnaast zijn er, tegenover het hotel, boten van Van der Valk die onder andere rondvaarten van een uur langs de polders en molens aanbieden. Mocht je toch naar het centrum van Alphen willen, dan is er een bushalte niet ver van het hotel maar wij hebben gelopen en dat was in een kwartier te doen. Ook dichtbij, op een 5 a 10 minuten lopen is er winkelcentrum Baronie waar er een Hoogvliet zit en ook winkels als de Action en Kruidvat.

Kortom

Alles bij elkaar vond ik de pluspunten van het Van der Valk hotel Avifauna dus het uitzicht vanaf de kamer, het comfort van de kamer en de vriendelijke service.

Tip: Kijk goed naar de meest voordelige tarieven want er zijn allerlei arrangementen e.d beschikbaar voor Van der Valk en het kan heel voordelig uitpakken. Vooral omdat je geen entree voor het vogelpark betaalt als je in Van der Valk Avifauna verblijft. Je kunt dus de hele dag door in en uit het park als je daar zin in hebt.

Pin mij!

van der valk hotel

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.