Ga naar de inhoud
Home » Beef | Van kwaad tot erger in wraakserie op Netflix

Beef | Van kwaad tot erger in wraakserie op Netflix

Beef miniserie

Sinds kort is de verrassend leuke komische serie Beef te zien op Netflix. Het woord beef slaat in dit geval niet op vlees maar is straattaal voor ruzie. De tiendelige miniserie van de Koreaanse regisseur Lee Sung over een uit de hand gelopen ruzie tussen Danny (Steven Yeun) en Amy (Ali Wong) is het kijken absoluut waard.

Waar gaat beef over?

Bij hun eerste confrontatie op het parkeerterrein van een supermarkt, kennen Amy en Danny elkaar niet. Ze hebben dan ook totaal andere levens en nul gemeenschappelijke punten. Danny werkt als klusjesman en heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Hij probeert daarnaast voor zijn jongere broer en ouders te zorgen, maar dat gaat niet helemaal geweldig. Tel daar nog een criminele oom bij op en je krijgt wel een beetje een beeld. Amy heeft een goede baan en is getrouwd en moeder van een dochtertje. Het gezin heeft geld zat en Amy en haar man George begeven zich in interessante creatieve kringen. En toch mist Amy iets. En laat die ruzie haar nou net datgene bieden waar ze naar op zoek is. De ruzie en wraakacties lopen al snel compleet uit de hand en de situatie gaat van kwaad tot erger.

Een serie met lagen

Het domino effect in de serie Beef is amper bij te houden en je verveelt je als kijker geen seconde! Amy en Danny halen het ergste in elkaar boven. Of het bij een miniserie blijft of dat er toch nog een tweede seizoen komt, is nog niet in te schatten maar ik hoop dat ze het zo laten. Het is nu gewoon een sterk geheel.

Het acteerwerk is top en de karakters zijn interessant, met lekker veel diepte en lagen, zoals bijvoorbeeld Young Mazino als Danny’s broertje of David Choe als de criminele oom. Emily in Paris fans zullen het leuk vinden om Ashley Park te zien in één van de bijrollen. Kortom, Beef is een vermakelijke serie van kwaliteit met alle benodigde ingrediënten: goede humor, onverwachtse wendingen, goed tempo, actie, spanning en een snufje seks.

Heb jij de serie Beef al gezien, en wat vond je ervan?

1 reactie op “Beef | Van kwaad tot erger in wraakserie op Netflix”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »