Ga naar de inhoud
Home » 8 miniseries op Netflix die de moeite waard zijn

8 miniseries op Netflix die de moeite waard zijn

Miniseries op Netflix

Mijn voorkeur gaat uit naar miniseries boven ‘gewone’ series omdat je niet tussendoor maanden hoeft te wachten op een volgend seizoen. Ik ben gewoon niet zo’n geduldig mens. Over de maanden heen heb ik heel wat miniseries op Netflix gezien en dit zijn de miniseries die zijn blijven hangen, oftewel die ik zou aanraden. Daar staan zowel nieuwe als wat oudere miniseries tussen die nu op Netflix staan.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Van tevoren had ik me verheugd op deze Amerikaanse komediethriller met Kristen Bell. Het is een parodie op films zoals The Woman in the Window, The Girl on the Train en The Woman in the House. Je weet wel, van die films waarbij de vrouw om een bepaalde reden het huis niet kan/wil verlaten en getuige is van een moord of een ander verschrikkelijk iets. Het is een genre an sich, zoveel zijn het er!

Sinds Anna’s (Kristen Bell) hart gebroken is, zit ze dagenlang op de bank met heel wat glaasjes wijn uit het raam te turen. Wanneer het regent, zet ze geen stap buiten want ze is ombrofobe (Google is your friend). En dan ziet ze iets gebeuren bij de buren…

Het begint nog best braafjes maar met elke aflevering wordt het wilder en meer over-the-top. Ik kon er wel om lachen. De miniserie The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window heeft 8 afleveringen.

Unbelievable

De miniserie Unbelievable is keihard en helaas gebaseerd op waargebeurde feiten. Wanneer de jonge Marie Adler (Kaitlyn Dever) aangifte doet van verkrachting wordt ze niet geloofd door de twee politierechercheurs die haar verhoren. Ze trekt haar aangifte weer in en krijgt het naar aanleiding hiervan zwaar te verduren. Ondertussen volgen we twee politierechercheurs uit een andere staat die op zoek zijn naar een serieverkrachter. De twee rechercheurs worden gespeeld door Merritt Wever en Toni Collette, een geslaagd duo!

Ik vond het een hele sterke serie. Het onrecht en de manier waarop slachtoffers behandeld worden is pijnlijk. Zeker omdat je weet dat dit echt geen op zichzelf staand feit is. Dit gebeurt vaker en is helaas erg actueel. Ik las van de week over een vergelijkbaar verhaal op het Franse nieuws. De acht afleveringen van de misdaadreeks werden op 13 september 2019 uitgebracht door Netflix.

Maid

Maid is een goede miniserie over psychische en emotionele mishandeling. Vanaf de eerste scène is duidelijk dat Alex (Margaret Qualley) daar slachtoffer van is. Omdat haar partner Sean overkomt als een lieve attente vriend en vader, krijgt Alex weinig bijval van haar omgeving wanneer ze er met haar dochtertje vandoor gaat. Ze komt terecht in een uitzichtloze positie: eenzaam, onbegrepen, blut en dakloos. De enige aan wie ze nog hulp kan vragen is haar vervreemde moeder.

Maid miniserie

Moeder en dochter worden gespeeld door moeder en dochter. Margaret Qualley is de dochter van actrice Andie MacDowell die in Maid haar bipolaire moeder speelt. Dochter van, ja, maar Qualley levert alsnog een sterk staalje acteerwerk! De miniserie Maid heeft 10 afleveringen.

Clickbait

‘Perfecte’ huisvader Nick Brewer wordt ontvoerd. Kort daarna verschijnt hij in een filmpje op internet. Hierin is te zien dat hij beschuldigd wordt van misbruik van vrouwen – zelfs moord – en dat hij dood zal gaan bij het bereiken van 5 miljoen views. De race tegen de klok begint. Zijn familie en de politie doen er alles aan om de dader te ontmaskeren en Nick te redden voordat het filmpje 5 miljoen views aantikt.

Clickbait serie

Clickbait is een vrij oppervlakkige maar alsnog spannende thriller die lekker wegkijkt. De miniserie heeft 8 afleveringen.

Gone for Good

Deze Franse limited series is gebaseerd op het gelijknamige boek van Harlan Coben en werd afgelopen zomer op Netflix uitgebracht. Op één avond worden zowel de broer als de ex-vriendin van Guillaume om onbekende redenen vermoord. Fast forward naar tien jaar later: Guillaume heeft een vriendin waar hij van houdt, een supergoede vriend die er altijd voor hem is en een baan die hem veel voldoening geeft.

Kortom, hij heeft na het enorme trauma van tien jaar eerder zijn leven weer opgepakt en alles lijkt goed te gaan tot zijn vriendin Judith van de een op de andere dag verdwijnt. Al snel blijkt deze verdwijning verband te houden met de gebeurtenissen van tien jaar eerder. Guillaume en zijn vriend Daco zetten alles op alles om zijn vriendin te vinden en het mysterie te ontrafelen.

Een spannende serie met meer plot twists dan je bij kunt houden. De serie speelt zich af in Nice en laat een onbekende duistere kant van de stad zien. De miniserie Gone for Good heeft 5 afleveringen.

The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit was wereldwijd een groot succes toen het in oktober ’20 uitgebracht werd. Mocht je het nog niet gezien hebben, dan raad ik het zeker aan. De Netflix miniserie speelt zich af in de jaren 50 en 60 (kleding, kapsels, yeah). Het gaat over Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) die als wees opgroeit en al jong interesse krijgt in schaken. Later wordt ze één van de grootste schakers ter wereld. Haar doel is om de Russische schaakkampioen van zijn troon te stoten en dat is nog best een pittige klus, zeker als vrouw in deze mannenwereld.

beste miniseries op Netflix

De serie is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Walter Tevis uit 1983. The Queen’s Gambit is een bekende schaakopening, daar komt de titel vandaan. De miniserie bestaat uit 7 afleveringen .

Collateral

Een Londense detective, Kip (Carey Mulligan) onderzoekt de moord op een pizzabezorger. In eerste instantie lijkt het om een ongelukkig toeval te gaan maar er schuilt toch meer achter. Langzaam maar zeker wordt een beerput aan leugens en bedrog opengetrokken. Actuele thema’s en de nodige maatschappijkritiek worden in deze miniserie niet geschuwd.

collateral miniserie

Ik heb normaal moeite met Mulligan als actrice. Ik vind haar niet sympathiek overkomen en meestal vrij flets en niet overtuigend, Collateral verbaasde me in dat opzicht. De rol past als een handschoen – dit soort rollen mag ze vaker vertolken wat mij betreft. De sfeer zat er goed in dankzij de grauwe kleuren en het rustige tempo. Daarnaast weten de intelligente verhaallijnen te boeien. De miniserie Collateral heeft 4 afleveringen.

Hollywood

Deze miniserie staat al langer dan een jaar op Netflix maar was, onterecht, niet erg succesvol. De styling is geweldig, lekker oud Hollywood glamour en glitter. Een stel aankomende acteurs, een filmmaker en een scenarioschrijver proberen het te maken in Hollywood in de jaren 40. De vele vooroordelen zitten ze in de weg.

netflix nieuwe serie

Kun je het maken in (jaren 40) Hollywood als je zwart bent of als je gay bent? In deze serie kan het! De miniserie heeft 7 afleveringen.

Tales of the City

Last but not least, Tales of the City met in de eerste plaats een boeiende en veelzijdige cast: Laura Linney (Ozark), Elliot Page (Juno), Olympia Dukakis (die in mei 2021 overleed op 89-jarige leeftijd), Ashley Park (Emily in Paris), Caldwell Tidicue/Bob the Dragqueen en nog veel meer. En Molly Ringwald heeft een klein rolletje te pakken!

miniserie

De bewoners uit Anna Madrigal’s huis in San Francisco zijn niet zomaar buren. Ze vormen een hechte samengestelde familie met alle bijbehorende ups en downs. Anna heeft het huis gekocht toen ze als jonge transseksuele vrouw naar San Francisco verhuisde en sindsdien biedt ze iedereen die het maar nodig heeft een warme veilige haven in één van de appartementen. Het evenwicht wordt verstoord wanneer Mary Ann na 23 jaar afwezigheid weer op de stoep staat. En dan dreigt er ook nog een groot geheim onthuld te worden wanneer Anna gechanteerd wordt. Een feelgood serie die draait om relaties, familie en acceptatie. Carpe Diem! De miniserie Tales of the City is gebaseerd op de romans van Armistead Maupin en heeft 10 afleveringen.

netflix miniserie

Ik wilde ook nog kort de bovennatuurlijke thriller Behind her Eyes vermelden al heb ik over deze miniserie al eens een aparte post over geschreven (hier).

Welke miniserie op Netflix raad jij aan? Zet de series die je wilt zien meteen in je lijst op Netflix op pin deze post op Pinterest.

13 reacties op “8 miniseries op Netflix die de moeite waard zijn”

  1. Heerlijke website heb je toch! Ik heb uit je lijstje Hollywood gezien. Goede tip die Tales of the City, die zet ik meteen op m’n lijstje (want wat speelt ze toch een biatch in Ozark hè) en The Queen’s Gambit moet ik ook nog steeds kijken. Ik ben nu naar Inventing Anna aan het kijken, met Julia Garner uit Ozark, maar ik vind ‘m niet zo. En dat komt vooral door die irritante journaliste. Die dame vind ik zo irritant acteren met haar gezicht, hahahaha!

  2. Wat leuk dat er meerdere mini-series op jouw lijst staan die ik ook wil gaan bekijken. Geen idee alleen wanneer ik dat moet doen, hier een wat drukke tijd momenteel. (Reminder aan mezelf om Me-time in te roosteren 😉 )

    1. Best heftige series allemaal. Althans, ik ben in postnatale staat niet zo opgewassen tegen te veel geweld en ellende merk ik haha. Neemt niet weg dat er een aantal tussen staan die voor later op de lijst kunnen. Meeste series die ik heb gezien zijn wel langer. Vond zelf Greenleaf erg goed en The Crown moet ik nog kijken, maar dat zijn allebei series met 4 seizoenen. Niet helemaal mini meer 😊

  3. Wat een geweldige lijst! Maid zag ik tegenop (weet niet waarom) maar die wil ik toch gaan kijken nu. The Queens Gambit vond ik weergaloos. Collateral spreekt mij ook aan. Net als Gone for Good. Ik houd van dit soort artikelen omdat ik veel series tegelijk kijk op Netflix (samen met man series als Manifest en zelf series als The Good Witch en nu ook die ene serie over die zogenaamd Duitse erfgename die de hele boel lijkt te flessen op social media).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »