Ga naar de inhoud
Home » Een kijkje achter de schermen met een livestream

Een kijkje achter de schermen met een livestream

evenement livestream

Denken jullie met me mee? Srsck bestaat inmiddels ruim 11 jaar en als filmliefhebber bespreek ik regelmatig films en series op de site. Op Insta geef ik dan weer juist wat kortere reviews en kijktips. Daarnaast bezoek ik regelmatig film screenings, premières en filmfestivals. Allemaal leuk en wel, maar met schrijven alleen krijg ik niet altijd mijn boodschap goed door. Zo stond ik laatst op de rode loper in Berlijn naar Kristen Stewart en Anne Hathaway te kijken. Dat was erg leuk om mee te maken maar achteraf vond ik het zonde dat ik dat jullie niet kon laten zien. Ik zit er daarom aan te denken om srsck uit te breiden met beeld, misschien om zo nu en dan een livestream te organiseren.

Wellicht kan ik wat livestreams inplannen terwijl ik volgende maand het filmfestival in Cannes bijwoon, zodat ik mijn lezers echt meeneem in de ervaring. Wat vinden jullie daarvan? Zou dat jullie leuk lijken? Of webinars over films en de filmindustrie? Of een andere optie? Kom maar op met de geniale ideeën!

Live verslag

Een livestream is vooral geschikt voor evenementen zoals een première of een festival. Ik zou persoonlijk wel moeten wennen omdat ik zelf liever achter de schermen sta, maar alles voor het perfecte live verslag! Bovendien went het om voor de camera te staan. Livestreams kun je via verschillende streamingplatformen uitvoeren. Welk platform je kiest wordt grotendeels bepaald door je wie onder je doelgroep valt. Een livestream opzetten via Instagram is volgens mij het meest eenvoudige.

berlinale livestream

Wat heb je nodig voor een livestream?

Voor een geslaagde livestream is het wel heel belangrijk dat je een goede internetverbinding hebt – niks ergers dan haperend beeld of zo’n bevroren beeld – en hoge beeldkwaliteit. Je kunt een livestream ook laten organiseren door een videoproductie bedrijf. Zij zorgen dan voor professionele apparatuur. Bij zo’n bedrijf kun je ook terecht voor bijvoorbeeld het organiseren van webinars, of het maken van animaties, social video’s, een tv-talkshow (leuk!) of een professionele bedrijfsvideo. Uiteindelijk komt dat natuurlijk de kwaliteit enorm ten goede.

Interactie en duur livestream

Wat leuk is van een livestream organiseren, is dat er echt interactie kan zijn tussen de kijkers en degene die streamt. De kijkers kunnen vragen stellen en daar kun je vervolgens weer op reageren. Een livestream is wat dat betreft ook heel geschikt voor Q&A’s. Sommige filmbloggers streamen zichzelf terwijl ze een film kijken en geven daar dan comments op. Dat vind ik persoonlijk wel saai. Ik vind het leuker om in te zetten voor een kijkje achter de schermen bij bijzondere evenementen. Het hoeft niet ellenlang te duren, liever niet juist. Maar ik hoor graag wat jullie vinden.

Wat zou je graag live meemaken bij srsck?

2 reacties op “Een kijkje achter de schermen met een livestream”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »