Ga naar de inhoud
Home » Cadeautip | Het Kwebbelkop boek

Cadeautip | Het Kwebbelkop boek

kwebbelkop boek youtuber

Never Fake the Fun – het Kwebbelkop boek is sinds een paar dagen verkrijgbaar bij vrijwel alle grote boekhandels. Met de feestdagen in de aantocht is het een superleuk cadeau voor tieners. Met drie tieners in huis, kan ik je vertellen dat een geslaagd cadeau bedenken voor tieners nog een behoorlijke uitdaging kan zijn! Je loopt een vrij groot risico op ‘te kinderachtig’ of ‘te saai’.

Mijn zoons gamen erg graag en mijn jongste is ook nog eens vaker dan mij lief is op YouTube te vinden. Eigenlijk zit ik qua cadeau bij ze met games altijd wel goed dus, maar dat wordt op een gegeven moment ook wel weer saai, niet? Nu mocht ik een recensie exemplaar ontvangen van het boek Never Fake the Fun van Kwebbelkop en ik was positief verrast.

Kwebbelwie? Kwebbelkop!

Kwebbelwie? Ik kende Kwebbelkop (echte naam: Jordi van den Bussche) niet en dat vonden mijn zoons on-voor-stel-baar. Ik had duidelijk onder een steen geleefd want Kwebbelkop heeft wel meer dan 11 miljoen abonnees (11,7 om precies te zijn) op zijn YouTube kanaal lieten mijn zoons me weten.

In het boek schrijft Jordi over hoe hij besloot te gamen en hiervan verslag te doen op YouTube nadat zijn middelbare schooltijd erop zat. Binnen een jaar overtrof hij alle verwachtingen en inmiddels runt hij een succesvolle onderneming. Kwebbelkop woont deels in Canada en deels in Nederland met zijn (eveneens erg populaire) vriendin AzzyLand (Azra Bajrami).

kwebbelkop boek cadeau

Een succesvolle YouTuber worden

Het boek is volledig opgemaakt in Kwebbelkop-stijl en geeft zijn fans (genaamd Kops) een exclusief inkijkje in alle aspecten uit zijn leven. Er zijn veel geinige illustraties en foto’s. De vormgeving is vrolijk en speels. Ik vond het heel leuk uitgevoerd allemaal. Hij vertelt écht iets over zichzelf dus bijvoorbeeld hoe hij zijn vriendin heeft ontmoet en over de band met zijn moeder (inclusief interviewtje). Maar ook als je gewoon van YouTube houdt en niet per se een Kwebbelkop fan bent, is dit een leuk boek.

In het boek schrijft Kwebbelkop namelijk niet alleen over zichzelf en over zijn eigen succes maar hij deelt ook tips over hoe je een succesvolle YouTuber kunt worden.

Geef een boek cadeau

Never fake the fun is dus volgens mij een leuk cadeau voor tieners die ‘YouTuber willen worden’. . Ik geef graag boeken cadeau maar dat vinden mijn zoons nooit echt heel geslaagd haha dus dit is een mooi compromis 😉

Ook de achterliggende boodschap vind ik niet verkeerd, iets in de trant van ‘doe waar je van houdt en je komt er wel’.

Kende jij Kwebbelkop? En geef jij kinderen/tieners wel eens boeken cadeau?

4 reacties op “Cadeautip | Het Kwebbelkop boek”

  1. Totaal niet bekend bij mij, maar dit zou wel een boek kunnen zijn die ik aan een tiener cadeau zou kunnen geven. Het is in ieder geval een boek van deze tijd dat de jeugd ongetwijfeld aanspreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »