Ga naar de inhoud
Home » Recensie The Grinch

Recensie The Grinch

De Grinch

Het is allang geen kerst meer maar gisteren werd de The Grinch animatiefilm op 4K Ultra HD, Blu-ray 3D, Blu-ray en DVD (zo, da’s nog eens een rijtje) uitgebracht. Ik was er wel benieuwd naar omdat ik de film en het boek nog van vroeger ken. Mijn kleinste man en ik keken dus naar deze nieuwste Grinch animatie en ik kan je vertellen dat het niet alleen met kerst een leuke kinderfilm is. Het is wel echt een heeeeeele zoete film, wees gewaarschuwd.

“Then the Grinch thought of something he hadn’t before! What if Christmas, he thought, doesn’t come from a store. What if Christmas…perhaps…means a little bit more!”

Het verhaal

Het verhaal is gebaseerd op het bekende kinderboek uit 1957, How the Grinch Stole Christmas!, van Dr. Seuss. De Grinch is een groen wezen dat kerst uit het diepste van zijn hart haat. Hij moppert de hele tijd en woont alleen, ver van de rest van het dorpje Whoville. Op een gegeven moment beraamt hij een gemeen plan om kerst te stelen.

Cindy Lou in the Grinch

Dan ontmoet hij Cindy-Lou, een klein lief ‘Who’ meisje dat gek is op kerst. Zal ze hem op andere gedachten kunnen brengen? Dat wordt nog moeilijk want zoals uitgelegd wordt in de film, is het hart van De Grinch wel twee maten te klein om lief, aardig en meelevend te zijn. Spannend spannend dus 😉

Wat wij vonden

Mijn zoontje vond het een hele toffe en grappige kerstfilm. Hij lag best vaak in een deuk, ook wanneer ik de grapjes een beetje flauw vond 😉 Hij vond het ook leuk om de overeenkomsten te zien tussen De Grinch en De Lorax en Horton. Het zijn allemaal Dr. Seuss verhalen maar ook qua animatie lijken ze erg op elkaar, bijvoorbeeld hoe de karakters gekleed zijn. Dat vond hij dus extra leuk omdat hij De Lorax en Horton ook zo tof vond.

Ik vond het zelf wel vermakelijk hoor maar het was me wel iets te zoetsappig. De live action uit 2000 is wat dat betreft wel wat ‘harder’ en de kersthatende Grinch, gespeeld door Jim Carrey, is in die versie ook gemener en vervelender. Deze Grinch vond ik eigenlijk vooral heel zielig en lief. Hij leek op een harige avocado op poten, maar dan wel eentje die je graag wil troosten en knuffelen. Als je begrijpt wat ik bedoel.

dvd de grinch
Cindy Lou en De Grinch in de live action

Persoonlijk kijk ik liever naar Dr Seuss verhalen in het Engels door de mooie rijmende woordspelingen maar zoonlief wilde graag de Nederlandse versie kijken en ik moet toegeven dat de vertaling uitstekend gedaan is. De stem van de Nederlandse Grinch wordt gespeeld door Carlo Boszhard. Al met al een leuke hartverwarmende film voor de hele familie. Vooral de kleintjes zullen genieten!

Heb jij de Grinch animatiefilm al gezien?

9 reacties op “Recensie The Grinch”

  1. Ik heb de film met Jim Carrey wel gezien en vond hem fantastisch, ik vind de boeken van Dr Seuss altijd erg leuk en heb een paar boeken in het Engels, die vind ik ook zo leuk om te lezen.

  2. Helaas heb ik deze variant nog niet gezien. Zelf heb ik wel een aanta de zeus boeken. Super leuk ok te lezen! Daarom ben ik ook wel nieuwsgierig naar de film, maar zou hem inderdaad het liefst in het engels bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »