Ga naar de inhoud
Home » Cars 3: meer grijze haren dan je lief is

Cars 3: meer grijze haren dan je lief is

Om maar met de deur in huis te vallen: ik heb de laatste tijd wat issues met mijn leeftijd. Ik voel me oud. Ik weet het: je bent zo oud als je je voelt maar ik voel me nog ouder dan dat ik ben. De laatste paar jaar hebben we veel voor onze kiezen gehad, daar heb ik een chronische vermoeidheid aan overgehouden en heel wat grijze haren. En toen moest ik naar Cars 3. Huh wat? Ja echt, bear with me, het een heeft wel degelijk met het andere te maken.

cars 3 preview
Helemaal blij!

McLaren in het Louwman museum

Ik was uitgenodigd naar de persvoorstelling van Cars 3 en ik ben nou eenmaal niet zo van de delen 2,3,4,5 etc maar het was Cars. Mijn jongens zijn lang Cars fan geweest dus toen ik Krumlov vroeg of hij met mee wilde, werden zijn vroegere Cars-sprieten spontaan wakker en huppelde hij helemaal enthousiast door de kamer. Cars 3 it is.

De preview werd gecombineerd met een bezoek aan het Louwman museum waar momenteel een McLaren expositie plaatsvindt (t/m 27 augustus). Wij konden helaas niet naar het museum maar ik zou het wel aanraden als combi met de film als je in Den Haag woont. Ik ben er wel eens eerder geweest en het is een droom voor autominnenden kinderen!

cars 3
Met Cruz

Door de zure appel

Eerlijk is eerlijk, ik heb moeite met pratende, lopende, levende dingen – zo ook met vrolijke auto’s. Dus de eerste minuten van Cars 3 kwam ik niet voorbij die gekke ogen en rare monden. De auto’s hebben ogen aan de zijkant van hun kop, like why?! Waarom niet in het midden? En die bewegende monden…als je er echt goed naar kijkt dan is het eigenlijk best een creepy gezicht.

Ik keek even opzij en zag mijn kleine man enorm genieten. Alle bekende auto’s kwamen voorbij: Bliksem natuurlijk maar ook Guido en Takel en alle oudjes. Ja, want het zijn inmiddels allemaal oudjes geworden. Een voor een stoppen alle goede racers van weleer omdat ze ingehaald worden door de nieuwe generatie. Ja, zie je, ik loog niet toen ik het had over leeftijd – en toen ik die verhaallijn in de nieuwste Disney.Pixar  ontdekte vergat ik de gekke ogen en rare monden en zat ik helemaal in de film (!).

Het verhaal in cars 3

Waar het in dit derde deel op neerkomt is dat zelfs de legendarische Bliksem McQueen gewoon oud wordt. De racewereld wordt overgenomen door een nieuwe generatie razendsnelle racers, waaronder de arrogante Jackson Storm. Bliksem houdt al dit snelle moderne geweld niet bij. Om zich heen ziet hij een voor een al zijn vrienden uit de racewereld stappen. Verslagen, maar vastberaden om weer bij de top te behoren, aanvaardt hij de hulp van de jonge race technicus Cruz Ramirez.

Ok en toen zuchtte ik dus even daar in de bios, want ik dacht zoiets als “Ja, ok, leuk hoor – Bliksem McQueen wint de race aan het einde van de film, Storm verliest, doorzettingsvermogen loont, lekker cliché. En toen werd ik verrast. Ja! Door Cars! Door pratende auto’s! Ik vind dit zonder enige twijfel de beste van de 3 Cars films. Deze animatiefilm heeft diepgang en ik werd er haast emotioneel van. Dat zal de leeftijd wel zijn….

Cars 3 is vanaf 12 juli in 2D en in 3D te zien in Nederland. 

17 reacties op “Cars 3: meer grijze haren dan je lief is”

  1. Haha je maakt me nu heel nieuwsgierig. Hier twee jongens die de eerste 2 Cars film verslonden hebben, dus ik ben benieuwd of ze ook naar Nummer 3 willen.

  2. Ik heb al veel gehoord over Cars maar jammer genoeg zelf nog niet gezien! Wal al veel goede dingen over gelezen maar denk dat het niet echt wat is voor mijn/onze leeftijd en toch eerder voor kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »