DIY memorybox

Toen mijn beste vriendin jarig was wilde ik haar een mooi cadeau geven. Het leek me leuk om iets te knutselen want we zijn allebei creatief en houden van zelfgemaakte knutsels. Ik dacht eraan om een memorybox te maken. Dat is een doosje waarin je briefjes stopt met herinneringen van dingen die je hebt meegemaakt met degene aan wie je het geeft. Ik vond het heel leuk om te maken en mijn vriendin was er, geloof ik, erg blij mee. Ik vertel je hieronder hoe ik het gemaakt heb.

3

Wat heb je nodig?

Ik heb gebruikt:

  • Een doosje (kan van alles zijn – ik had een bakje van de musical Billy omdat zij dat zo’n coole musical vond)
  • Notitieblaadjes (ik heb in verschillende kleuren gedaan, gewoon van de Hema)
  • Stiften of kleurpotloden
  • Versiering (linten, stickers)
  • Eventueel schaar/lijm
  • Eventueel kleine spulletjes (steen, bloem, armbandje, foto’s)

2

Hoe maak je een memorybox?

Het is eigenlijk best makkelijk. Ik ben begonnen met de notitieblaadjes. Het is leuk als je verschillende kleuren briefjes en kleurtjes gebruikt, want dat maakt het feestelijk! Ik heb geschreven met stiften of pen. Je schrijft dus allemaal herinneringen op van leuke, mooie of grappige momenten die je samen had maar je kunt ook briefjes maken met eigenschappen van je vriendin die je leuk vindt, dus complimentjes eigenlijk.

Toen ik klaar was met de briefjes heb ik bij sommige herinneringen een dingetje gedaan. Die spulletjes hadden dan te maken met die herinnering. Bijvoorbeeld een bloemetje die we in ons haar hadden gedaan bij de herinnering dat we elkaars haar hadden gedaan ;).

Toen dat allemaal in het doosje zat, ben ik het doosje gaan versieren. Eerst heb ik er briefjes op geplakt met lijm. Die briefjes moesten wel klein zijn dus die heb ik geknipt met een schaar. Toen heb ik er lintjes op geplakt.

Om het doosje dicht te maken heb ik er uiteindelijk een groot lint omheen gedaan. Maar let op dat als je dat doet je het niet doet voordat je alle briefjes erin hebt gedaan.

Als je dat allemaal hebt gedaan, ben je klaar! De foto hieronder is het resultaat. Het is een beetje rommelig en chaotisch, maar ik heb er wel mijn best voor gedaan 🙂

1

Het is leuk als verjaardagscadeau maar je kunt het natuurlijk ook voor je ouders doen voor moeder- of vaderdag! Veel plezier en succes met het maken van een memory-box!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Supercool!! Ik vind het echt een superleuk cadeau, ben er echt blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.