Superhelden
|

De gekste raarste weirdste celebs babynamen

Voornamen kiezen is zo makkelijk nog niet hè? Je zoekt een mooie naam voor je kleintje, wel een bijzondere maar ook weer niet té raar. Zo nu en dan verbaas ik me echt over sommige namen. Vooral celebs kunnen er wat van. North West? Serieus? Hier onze top 20 raarste babynamen gegeven door celebs in binnen- en buitenland (de lijst wordt continu geüpdatet)!

Zoete babynamen: Apple, Bloem, Peaches Honeyblossom

De kindjes genaamd naar fruit en bloemen. Apple en broertje Moses zijn de kindjes van Gwyneth Paltrow en Chris Martin. Gwyneth zei ooit tijdens Oprah dat haar man op de naam Apple was gekomen en dat ze het een goed idee vond omdat appels zoet zijn en verwijzen naar de bijbel. Eeeeh?

Jamie Oliver en zijn vrouw Jools kunnen er ook wat van. Je zou juist bij een beroemde chef voor het fruit gaan maar het zijn de bloemen geworden: Daisy Boo, Poppy Honey en Petal Blossom Rainbow hebben ook een broertje Buddy Bear. In augustus 2016 is nog een broertje Oliver geboren. Hij heeft de naam River Rocket gekregen! Van het hele rijtje vind ik Boo nog het raarste?!

Voormalige Spicegirl Ginger Spice wilde meer dan alleen een bloem toen ze babynamen bedacht voor haar dochter. Het werd Bluebell Madonna.

Angela Schijf en Tom van Landuyt hebben het bij één bloem gehouden maar wel een hele algemene. Hun kindje heet namelijk geen Roos of Madelief, Hortense of Iris…nee, ze heet Bloem. Angela houdt blijkbaar van duidelijk en letterlijk want de zusjes van Bloem heten… Mensje en … Zus

Peaches Honeyblossom Geldof was de dochter van Bob Geldof en Paula Yates. Haar zussen kregen ook aparte namen, ze heten Little Pixie en Fifi Trixibelle. Ook de halfzus van Peaches heeft een speciale naam, namelijk Heavenly Hiraani Tiger Lily. Beertje van Beers noemde haar dochter ook Tigerlily Bella Grace maar dan aan één.

Kleuren: Goud, Blue Ivy, Fuchsia

Of je vernoemt je kind gewoon naar je lievelingskleur?? Gers Pardoel noemde zijn zoon Goud. Fuschia is een van de dochters van Sting. Beyonce en Jay-Z gingen voor blauw met Blue Ivy Carter. Later gingen ze voor Rumi en Sir (begrijp jij dat nou?!?). Nog meer blauw voor de gitarist van U2 en zijn vrouw Aislinn O’Sullivan, zij noemden hun dochter Blue Angel.

Model Lucky Blue Smith en zijn vriendin Stormi Bree gingen nog een stapje verder en noemden hun dochter Gravity Blue. Nou moeten we in dit geval ook toegeven dat de ouders niet de meest gangbare namen dragen 🙂

Plaatsen: India, Ireland, Egypt, Vegas, Brooklyn 

Steden en landen zijn erg in trek in de celeb wereld. Fiona Hering koos India, Kim Basinger en Alec Baldwin gingen voor Ireland, Alicia Keys voor Egypt (en inmiddels heeft Egypt een broertje gekregen: Genesis Ali Dean…!), Vegas voor Afrojack, Tennessee voor Reese Witherspoon, London voor Dean Saunders, Rome Coco voor acteur Jason Thompson, Brooklyn voor de Beckham’s en Kingston en Zuma voor Gwen Stefani.

Zuma is geen stad maar de naam van een strand in Malibu. Voor hetzelfde geld had de kleine man Malibu geheten, dan klinkt Zuma toch stukken beter. Het derde zoontje van Gwen Stefani kreeg geen stad maar een godennaam, Apollo. Moroccan Scott is de zoon van Mariah Carey. Hij is vernoemd naar een hotelkamer die weer zo genoemd is door de Marokkaanse inrichting. Haha ik verzin het niet 😉

X-men: Maddox, Pax en Knox

Angelina Jolie’s zoons hebben van die stoer klinkende X namen. De volledige namen van de jongens zijn Maddox Chivan, Pax Thien en Knox Leon.

Maddox en Pax met papa Brad Pitt toen Knox en Vivienne net geboren waren
Maddox en Pax met papa Brad Pitt toen Knox en Vivienne net geboren waren

In Nederland hebben we ook X-mannekes: Lux, het zoontje van Jim Bakkum en Bettina Holwerda (die overigens een zusje kreeg met een aparte naam: Posy!) en Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau kozen de namen Xess Xava voor hun zoon.

Sinds januari 2020 hebben we ook een dame in het X-rijtje. De dochter van Cameron Diaz en Benji Madden heet Raddix. Niet de meest geslaagde naam als je het mij vraagt. Toen ik het aan een vriendin vertelde verstond ze de naam niet goed en vroeg ze: “Neeeee? Wat? Red dicks?”.

Nummers, dagen, maanden: Seven, Sunday, August

Waarom zou je moeilijk doen met een naam, een nummer voldoet toch ook prima, zal Eryka Badu gedacht hebben toen ze haar kleine Seven Sirius noemde. Haar andere kinderen heten Mars en Puma. Ik durf niet eens te raden hoe de volgende kindertjes van vrouwe Badu zullen heten!! Nine, Nike en Twix? Seven is ook de tweede naam van de dochter van de Beckhams, Harper Seven.

Of je doet even geen nummer maar een dag, zoals de dochter van Nicole Kidman Sunday. Haar zus heet Faith. Ook de dochter van Mike Myers heet Sunday. Haar broer heet Spike.

De jongste dochter van Mark Zuckerberg en Priscilla Chan heet August.

Helden: Monroe, Lennon en Kal-El

Je kind vernoemen naar je held wordt relatief vaak gedaan. Er zijn bijvoorbeeld heel wat Monroe‘s naar Marilyn (o.a de dochter van Mariah Carey), Lennon‘s naar John (o.a zoon van Liam Gallagher) en Marley‘s naar Bob op de wereld. Bardot (van Brigitte) komt steeds vaker voor. Regina Romeijn noemde haar dochter bijvoorbeeld Bardot. (meer muzikale namen hier, voor namen van acteurs hier)

De zoon van Nicholas Cage is ook vernoemd naar zijn held. Kal-El is de geboortenaam van Superman….Miljuschka Witzenhausen noemde haar zoon Rembrandt (valt dat onder categorie helden?!)

Hippie babynamen: Reign Beau, Moon Unit en River

De jaren ’80 kinderen zullen zich River Phoenix wel herinneren. Zijn zussen en broers heten Rain, Joaquin, Liberty en Summer. Helemaal hippie.

Christina Aguilera ging ook voor regen maar dan wel voor de zomerse versie met een dochtertje Summer Rain. Grote broer heet Max.

Ook nu doen regenbogen, wind, regen en vrijheid het nog goed! Zo noemde de acteur Ving Rames zijn kindjes Reign Beau en Freedom. Holly Madison noemde haar dochter Rainbow Aurora. De dochter van Paul Walker heet Meadow Rain. De dochter van Kelly Clarkson heet River Rose.

In Nederland komt Sky/Skye regelmatig voor, evenals Luna. Luna is de naam van de dochter van Penelope Cruz en hubby Javier Bardem. Haar broertje heet Leo. Dat vind ik eigenlijk wel mooi…Leo en Luna. De dochter van John Legend heet ook Luna en het is ook de bijnaam van het derde kindje van Uma Thurman met Arpad Busson. De volledige naam van hun dochter is Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence!

Nog een maan: de zoon van Pink, geboren 26 december 2016, heet Jameson Moon. Jameson staat voor Ierland en is een samensmelting van de naam van Pink’s vader James en de naam van haar broer Jason, bovendien is Jason ook de tweede naam van papa Carey. De oudere zus van Jameson Moon is meer van de planten – ze heet Willow Sage.

Bij Ian Somerhalder gaan ze voor de zon met dochtertje Bodhi Soleil.

Oh en een gouwe ouwe: Moon Unit, dochter van Frank Zappa. De zussen en broers van Moon Unit hebben trouwens ook niet de meest alledaagse namen, Dweezil, Ahmet Emuukha Rodan en Diva Thin Muffin Pigeen! (Ik was trouwens benieuwd of kinderen met zulke aparte namen hun eigen kinderen ook bijzondere namen zouden geven. Moon Unit heeft een dochter en die heet Mathilda Plum. Daarna ging ik Dweezil opzoeken en nu weet ik nog steeds niet of hij kinderen heeft want ik bleef steken bij zijn foto op Wikipedia. Hoe wist ik niet dat Frank Zappa zo’n onwaarschijnlijk knappe zoon heeft!!). Trouwens, nog even over Dweezil..toen hij geboren werd, weigerden ze in het ziekenhuis om hem onder de naam Dweezil te registreren. Zjn officiële naam werd daarom Ian Donald Calvin Euclid, de namen van muzikanten die zijn vader kende. Later is zijn naam officieel gewjzigd naar Dweezil.

unieke babynamen

In het rijtje dichterlijke vrijheden komen we de kindertjes van Forest Whitaker tegen. Ocean, True, Autumn en Sonnet. (voor de volledigheid Autumn is de stiefdochter van Forest)

Exotische babynamen: Makani en Kahekili Kali

Een van de kinderen van Woody Harrelson heet Makani, dat betekent wind in het Hawaiaans. De zoon van Lost actrice Evangeline Lilly heet Kahekili Kali. Kahekili betekent ‘donder’ in het Hawaiaans.

Makena’lei: Dochter van Helen Hunt en Matthew Carnahan. Het betekent ‘vele bloemen van de hemel’ in het Vietnamees.

En…de babynamen die nergens anders onder vallen…

Ik ben ondertussen de tel helemaal kwijt met mijn top 20 (die volgens mij inmiddels een top 100 is geworden) dus hier in willekeurige volgorde nog wat rare aparte speciale grappige en minder grappige namen.

Saint: Kim Kardashian en Kanye West noemden hun zoontje Saint. Zuslief heet North. North West en Saint West. Sja. (in 2018 is een derde kind geboren, een dochter, genaamd Chicago West)

Onyx Solace: zo heet het dochtertje van Alanis Morissette. Haar broer heet Ever Imre.

Splinter: Een van de vier kinderen van Bart Chabot. De andere drie heten Storm, Maurits en Sebastiaan. De dochter van Maria Kooistra heet ook Storm trouwens.

Suri Cruise
Suri Cruise

Suri: Dochter van Katie Holmes en Tom Cruise. Er is al heel wat geschreven over de betekenis van de naam Suri zoals dat het rode roos zou betekenen of prinses of haring of zakkenroller….eeeeh..ja, echt…

Toy Travis: Dochter van Tatum Dagelet en Ruud de Wild.

Phyllon: Het zoontje van Doutzen Kroes en Sunnery James. Zijn naam betekent ‘blaadje’ in het Grieks maar kan ook afgeleid zijn van een of andere Griekse krijger. Klein zusje heet Myllena Mae. De yll blijft erin zitten…

Rocket Ayer: Zoontje van Happy-zanger Pharrell Williams. Rocket verwijst naar de liedjes ‘Rocket Love’ van Stevie Wonder, ‘Rocket’ van Herbie Hancock en ‘Rocket Man’ van Elton John. Ayer verwijst naar de achternaam van de beroemde vibrafonist Roy Ayers.

Jessica Alba met Honor en Haven (c) Parenting Magazine
Jessica Alba met Honor en Haven (c) Parenting Magazine

Honor en Haven: De dochters van Jessica Alba. Niet alledaags maar wel stijlvol.

Racer, Rogue, Rhiannon, Rebel en Rocket: De kinderen (allemaal jongens behalve Rhiannon) van de filmregisseur Robert Rodriguez.

Bear: Daar komt de beer, daar komt de beer…. Alicia Silverstone noemde haar zoon Bear Blu en Kate Winslet noemde haar jongste zoon Bear Blaize.

Jermajesty: Kind van Jermaine Jackson….Jermaine Majesty ofzo?

Strummer: De zoon van actrice Julia Stiles. Een aparte naam met een onduidelijke herkomst en betekenis. Het betekent zoiets als degene die op een snaarinstrument speelt. Ja ja.

X AE A-Xii: Ja, echt, ik maak geen grap, sommigen gaan echt iets te ver wanneer ze op zoek gaan naar originele babynamen…. In mei 2020 werd het zoontje van Elon Musk en Grimes geboren en hij heet X AE A-Xii. Dat spreek je uit als Ex Ash A Twelve. Wat mij betreft de meest bizarre naam op deze lijst en ik denk dat ik als kind het echt niet tof zou vinden om zo te heten. Ze hadden zijn naam trouwens veranderd omdat de naam eerst twee keer niet geaccepteerd werd de staat Californië. Het begon als X Æ A-12 maar er mogen geen cijfers in een naam dus toen werd het X Æ A-XII maar Æ komt niet voor in het alfabet dus toen werd het X AE A-Xii en dat mocht dan wel…

Last but zeer zeker not least, het zoontje van Fiona Hering met de naam…Zola Zaza River!    

Wat zijn de gekste babynamen die je ooit gehoord hebt?

unieke babynamen

Vergelijkbare berichten

12 reacties

    1. Moederlief schreef:

      Haha ja sommigen kunnen er wat van he?! 🙂

  1. Ik vind sommige namen gewoon zielig voor de kinderen… Maar het gaat natuurlijk om de ego’s en aandacht voor de ouders…

  2. Sommige mensen gaan inderdaad wel erg ver met het kiezen van ‘creatieve’ kindernamen. Over smaken valt natuurlijk niet te discussiëren, maar toegegeven: sommige combinaties doen wenkbrauwen fronsen (North West, Saint West, Chicago West?).

  3. Ik vraag me altijd af of ze ook wel nadenken wat zo’n naam met zo’n kind doet. Ik bedoel… Mensje? Daar word je toch doodongelukkig van als kind?

  4. Haha leuk dit! Ik heet zelf Jadis en betekend Er was eens in het oud Frans, zo begon een sprookje. Best wel hippie ouders(acteurs)

  5. Sommige namen vind ik eigenlijk gewoon een beetje kindermishandeling. Verschrikkelijk, je weet gewoon dat die kinderen met zo’n naam gepest gaan worden :O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.