emily in paris filmlocaties

In seizoen 3 van Emily in Paris werden we weer getrakteerd op meerdere iconische Parijse locaties, dit keer mét een uitstapje naar de Provence. Wil jij in Parijs in de voetsporen treden van Emily Cooper? Wij zetten een selectie niet-te-missen Emily in Paris filmlocaties voor je op een rijtje, uit seizoen 1 t/m 3.

Place de l’Estrapade

Place de l’Estrapade is wel een van de bekendste Emily in Paris filmlocaties, aangezien we deze locatie elk seizoen weer zien. Op dit lieflijk plein in het Quartier Latin wonen Emily (Lily Collins) en Gabriel (Lucas Bravo), op nummer 1, achter de fontein. In de serie woont Emily op de vijfde verdieping en Gabriel op de vierde. Er zijn in de loop van de seizoenen wat veranderingen geweest, zo kwam Mindy bij Emily wonen en Camille bij Gabriel. Op het plein vind je onder meer het bakkertje waar Emily haar eerste chocoladebroodje eet, Boulangerie Moderne.

Place de l’Estrapade, Paris 5

Terra Nera

Op één minuut lopen van de place de l’Estrapade vind je restaurant Terra Nera. Terra Nera doet in Emily in Paris dienst als Gabriel’s restaurant Les Deux Compères, aka Chez Lavaux, aka l’esprit de Gigi. Je zult Gabriel niet achter de pannen vinden, maar je kunt er wel lekker Italiaans eten. Sinds de serie Emily in Paris zo populair werd, is het wel druk in het restaurant want de fans van Emily in Paris komen hier maar al te graag even een hapje eten.

18, rue des Fossés Saint-Jacques, Paris 5

Le Champo

Ah, dit is een locatie om te onthouden voor de filmliefhebbers onder ons. Luc neemt Emily mee naar de bioscoop om Jules et Jim te zien. Bioscoop Le Champo is een begrip in Parijs. Het bestaat sinds 1938 en werd in 2000 bestempeld als historisch monument. Het is een kleine bios met slechts twee zalen en er draaien voornamelijk arthouse films. Zaal 2 heeft een cool ‘sterren-plafond’.

51, Rue des Écoles, Paris 5

Emily in Paris

Jardin du Palais Royal

Le Jardin du Palais Royal is ook een van Emily in Paris filmlocaties die elk seizoen weer terugkomt. Emily en Mindy (Ashley Park) ontmoetten elkaar in dit mooie park, en daar komen ze nog steeds graag. Het park ligt in het eerste arrondissement van Parijs en is een van de mooiste parken van Parijs. Extra leuk zijn de zinnen uit gedichten die op sommige banken en op sommige stoelen te zien zijn. Dat zie je ook in Emily in Paris.

In dezelfde tuin vind je ook het chique restaurant Le Grand Véfour, waar Emily tevergeefs een tafel probeert te krijgen. Chef-kok Guy Martin zwaait de scepter in dit, met twee Michelinsterren bekroonde, restaurant.

Domaine national du Palais Royal, place Colette, Paris 1

Place de Valois

De filmlocatie van het prestigieuze pr- en marketingbureau Savoir, of moeten we zeggen Grateau, is het gebouw op nummer 6 van de Place de Valois. Het ligt op een minuut of twee lopen vanaf de Jardin du Palais Royal. De ingang bevindt zich naast de galerie Patrick Fourtin.

Op hetzelfde plein, op nummer 1, ligt Bistrot Valois, waar Emily en haar collega’s al enkele keren een drankje hebben gedaan.

Place de Valois, Paris 1

Musée des Arts Décoratifs

In seizoen 3 van Emily in Paris vindt de Pierre Cadault Retrospectief plaats in het schitterende Musée des Arts Décoratifs, ook wel bekend als MAD. Het museum is gevestigd in de meest noordwestelijke vleugel van het Louvre (Pavillon de Marsan). Het Musée des Arts décoratifs is het grootste museum voor decoratieve kunsten in Europa met een collectie van meer dan een miljoen (!) objecten. Dit is met gemak een van de meest prestigieuze Emily in Paris filmlocaties. Het museum is het toneel geweest van de grootste modeshows, o.a Schiaparelli en Dior. En nu dus Pierre Cadault 😉

107 Rue de Rivoli, Paris 1

Café Marly

In seizoen 2 van de serie vindt een wat gespannen lunch plaats met een spectaculair uitzicht op de Pyramide du Louvre. Dit is het terras van de posh Café Marly, een hippe plek waar cultuurliefhebbers graag komen. Ga voor de pavlova met rode vruchten, mmmm.

93, Rue de Rivoli, Paris 1

Hotel Molitor Paris – MGallery

We hebben het al eerder over het prachtige Hotel Molitor gehad. Mindy en Emily komen hier in seizoen 3 voor de lancering van een nieuw zonnebrandcrème. Het zwembad van het 5-sterren hotel was een populaire locatie in Parijs tussen de jaren 30 en de jaren 80. Daarna sloot het de deuren. In 2014 werd het heropend als artsy hotel.

Het is een geliefde plek geworden voor hippe Parijzenaren om wat te drinken. De locatie ligt niet erg centraal, dus je zult er speciaal voor die kant op moeten maar het is wel de moeite waard.

13 Rue Nungesser et Coli, Paris 16

Le Café de l’Homme

In seizoen 1 organiseert Savoir de lancering van het parfum De l’Heure voor vaste klant Maison Lavaux. Emily ontmoet die avond Antoine voor het eerst. Dit gebeurt in café de l’Homme, een plek dat bekend staat om het ongeëvenaarde uitzicht op de Eiffeltoren.

Het café vind je bij de Trocadero in het Palais de Chaillot maar helaas is de locatie (voor onbepaalde tijd) gesloten voor bezoekers en alleen te huur voor privé evenementen.

17 place du Trocadéro et du 11 Novembre, Paris 16

De Eiffeltoren

In seizoen 3 wordt er zelfs in/op de Eiffeltoren gefilmd. Het monument is de locatie van een geinige nachtmerrie scène, die later soort van uitkomt. Je kunt zelf ook de Eiffeltoren in, maar reserveer je ticket van tevoren op de site. De prijzen verschillen, afhankelijk van de verdieping (ga je naar 2 hoog op 116 m hoogte of naar de top op 276 m hoogte) én van je keuze tussen de trap of de lift.

Wil je helemaal in Emily in Paris stijl? Boek dan de lift naar de top inclusief glas champagne eenmaal boven.

Champ de Mars, 5 Av. Anatole France, Paris 7

Musée d’Orsay

Le Musée d’Orsay is een belangrijke plek voor Camille en Gabriel. In seizoen 3 wandelen ze door het museum terwijl ze het hebben over hun eerste date in hetzelfde museum. Ze stoppen daarbij even bij de grote klok (Omar Sy stond er in Lupin ook al) op de vijfde verdieping. Heel filmisch! Bovendien heb je een top uitzicht vanaf de klok op de Seine, het Louvre, de jardin des Tuileries en zelfs de Sacré-Cœur.

Het museum bestaat sinds 1986 en is gevestigd in het voormalige treinstation Gare d’Orsay. Je vindt er sculpturen en schilderijen, waaronder een grote collectie impressionistische werken. Kunstenaars die goed vertegenwoordigd zijn in Musée d’Orsay, zijn o.a Degas, Cézanne, Gauguin, Pissaro, Renoir, van Gogh en Monet.

1 Rue de la Légion d’Honneur, Paris 7

Le mur des je t’aime

Deze Emily in Paris filmlocatie is een druk toeristisch plekje, maar daarom niet minder leuk om te bezoeken. Ik zou er eerlijk gezegd niet voor omrijden, want het is gewoon een klein muurtje maar de wijk is leuk. Het ligt midden in Montmartre, dus genoeg te bezichtigen en wanneer je er toch bent pak je het muurtje mee. De liefdesmuur is gecreëerd in 2000 en is al snel een populaire toeristische attractie geworden.

Op de muur staat ‘ik houd van jou’ in 300 talen en dialecten van over de hele wereld. De rode vormpjes op de muur staan symbool voor een gebroken hart en wanneer je ze allemaal bij elkaar zou doen, dan is het ook daadwerkelijk een hart. (Verliefde) toeristen staan in de rij om een foto vóór de muur te kunnen nemen.

Square Jehan Rictus, Pl. des Abbesses, Paris 18

La rue de l’abreuvoir

Vlakbij de muur vind je de straat die Mindy in seizoen 1 beschrijft als de mooiste straat van Parijs: rue de l’Abreuvoir. Ik weet niet of het ook echt de mooiste straat van Parijs is, maar charmant is het zeker. In deze straat, op de hoek van Place Dalida, neemt Emily de beelden op voor de campagne voor de Hästen bedden, of was het matrassen. Je kent die scène vast nog wel.

In dezelfde straat is de fotogenieke La Maison Rose, het restaurantje waar Emily en Mindy uit eten gaan in het eerste seizoen. Het huisje diende begin 20ste eeuw als studio voor de kunstenaar Ramon Pichot. Op een gegeven moment schilderde hij de gevel roze en opende hij met zijn vrouw het restaurant La Maison Rose. Het is een bekend restaurant in Parijs, waar vroeger allerlei beroemdheden kwamen zoals Alain Delon en Edith Piaf. En nu is La Maison Rose dus nog bekender als een van de Emily in Paris filmlocaties.

Rue de l’Abreuvoir & Place Dalida, Paris 18

Opéra Garnier

Weet je nog dat Emily Cooper, geheel in Audrey Hepburn stijl, naar het Zwanenmeer ging in seizoen 1? Thomas bleek een eikel te zijn maar ze kon wel genieten van een van de mooiste en meest imposante gebouwen in Parijs: de Opéra Garnier, ook wel Palais Garnier genoemd. Het operagebouw ligt in het 9e arrondissement en is de thuisbasis van de Opéra national de Paris. Het operagebouw is in opdracht van Napoleon III ontworpen door de architect Charles Garnier in 1861.

Het is van buiten al indrukwekkend maar binnen is het a-ma-zing met enorm veel details, goud, meerdere marmersoorten, schilderijen etc… Luxe ten top! Je kunt een voorstelling bijwonen als je geluk hebt, maar er zijn ook dagelijkse rondleidingen door het gebouw. We zien Opéra Garnier in seizoen 3 ook weer voorbijkomen als locatie, dit keer met Sylvie en haar man.

Place de l’Opéra, Paris 9

La Nouvelle Eve

La Nouvelle Eve is een iconisch adres in Parijs. Het theater/cabaret aan de voet van Montmartre is de filmlocatie voor de club waar Mindy in seizoen 3 zingt. La Nouvelle Eve werd opgericht in 1898 en heette toen Fantaisies Parisiennes. Sindsdien is het vaak van naam en van eigenaar veranderd, maar het sfeervolle cabaret blijft een populaire plek in Parijs voor de rich and famous. Het is ook wel een pareltje hoor, met de rood en paarse inrichting en de vintage lampkapjes op de tafels.

25 rue Pierre Fontaine, Paris 9

Weet je nog dat Mindy in seizoen 2 Sia’s Chandelier zong? Dat is gefilmd in Roxie, maar La Nouvelle Eve werd toen al gebruikt voor de buitenkant. Roxie is eigenlijk geen club, maar een restaurant met live muziek. We begrijpen bij het zien van het rode interieur dat Roxie gekozen werd als een van Emily in Paris filmlocaties.

23 Rue de Ponthieu, Paris 8

Perrotin Paris

Camille (Camille Razat) werkt in een kunstgalerie in Parijs. De filmlocatie voor haar werkplek is de bekende galerie Perrotin in le Marais. Emmanuel Perrotin was nog maar 21 toen hij de galerie in Parijs in 1990 oprichte. Inmiddels heeft de galerie voor hedendaagse kunst meerdere locaties in onder meer New York, Seoel en Tokyo.

76 rue de Turenne, Paris 3

L’Atelier des lumières

In seizoen 1 bezoeken Gabriel, Camille en Emily een wel hele fotogenieke Van Gogh tentoonstelling in L’Atelier des Lumières. L’Atelier des Lumières is een kunstcentrum waar er digitale tentoonstellingen zijn van werken van bekende kunstenaars. De kunstwerken worden geprojecteerd op de 10 meter hoge wanden en op de vloer, waardoor je als bezoeker als het ware door de werken heen loopt. Het is een unieke ervaring!

Ten tijde van het filmen van Emily in Paris, stond Van Gogh in de spotlight. Binnenkort zijn Cezanne en Kandinsky aan de beurt. Het beste kijk je op de site wat er op de agenda staat. L’Atelier des Lumières is gevestigd in een gerenoveerde gieterij uit de 19e eeuw.

38 rue Saint-Maur, Paris 11

Balloon Museum

In seizoen 3 gaan Emily en Gabriel naar een andere opvallende plek, namelijk het instagrammable Pop Air balloon museum. De naam zegt het al maar dit is een kleurrijk en vrolijk ‘museum’ met kunstige opblaasbare objecten en ballonnen/ballon-installaties. In de serie zijn ze in het museum in de hippe ‘La Villette’ in het 19e arrondissement, maar dit is een reizend museum.

Op dit moment is het niet meer in Parijs te zien. Blijf op de hoogte van de locatie via hun Insta account.

Café de Flore

Dit café komt relatief kort voorbij in de serie wanneer Emily en Thomas elkaar ontmoeten, dus alweer een tijdje geleden. Café de Flore, en het nabij gelegen Les Deux Magots die vermeld wordt in de serie (1 min. lopen van de een naar de ander), mogen niet ontbreken tijdens een tour van Parijs. Het zijn de twee bekendste cafés van de stad.

Politici, kunstenaars, schrijvers, filmmakers en acteurs hebben bij Café de Flore gezeten, van Trotsky en Zadkine tot aan Brigitte Bardot, Yves Saint Laurent en Robert De Niro.

Café de Flore – 172 boulevard Saint-Germain, Paris 6

Cimetière Père Lachaise

In seizoen 2 neemt Luc zijn collega mee naar de begraafplaats Père Lachaise voor haar verjaardag. Gezellig toch, picknicken tussen de grafstenen, Emily snapt er niets van. Maar hee, het is niet zomaar de eerste de beste begraafplaats: Père Lachaise is, met meer dan drie miljoen bezoekers per jaar, de meest bezochte begraafplaats ter wereld. Hier liggen heel veel beroemdheden begraven. Je kunt zelfs een plattegrond krijgen bij de ingang, zodat je ze allemaal kunt opzoeken.

Het is een heel groot begraafplaats, je vindt er zo’n 70 000 grafzerken, de een nog mooier dan een ander. Enkele namen van mensen die hier begraven zijn: Edith Piaf, Jim Morrison, Karel Appel, Honoré de Balzac, Sarah Bernardt, Chopin, Oscar Wilde, Molière en Simone Signoret.

16, Rue du Repos (beste straatnaam voor een begraafplaats), Paris 2

Emily in Paris filmlocaties buiten Parijs

In seizoen 2 maakten we al een uitstapje naar Zuid-Frankrijk. Toen verbleef Emily in het super de luxe Grand-Hôtel du Cap-Ferrat. Ook is Emily al eens bij de familie van Camille geweest. Zij hebben een landgoed/wijndomein in Champagne, Le Domaine de Lalisse. De filmlocatie ligt daarentegen in de Loirestreek, en wel bij het 13e eeuwse Château de Sonnay in het dorpje Cravant-les-Côteaux.

Dit seizoen, neemt Emily de TGV samen met Gabriel en Alfie naar de Provence. De scènes van de garden party tussen de wijngaarden zijn opgenomen op een privé domein in Bonnieux. Natuurlijk ontbreken de lavendelvelden van Buoux ook niet. Gabriel en Emily gaan ook op een gegeven moment lunchen in Gordes, een van de mooiste dorpen in Frankrijk waar ik geweest ben.

Sowieso is dit een prachtig stuk Frankrijk, ze hebben het niet voor niets gekozen als filmlocatie. Het restaurant waar Emily en Gabriel eten heet Ésprit du Luberon in de serie, maar het is opgenomen in het restaurant Clover Gordes van chef-kok Jean-François Piège. Het restaurant hoort bij het prestigieuze hotel Airelles Gordes.

De romantische luchtballon scène met Alfie en Emilie uit seizoen 3 is opgenomen vlakbij Château de Montpoupon in de Touraine. Dit kasteel ligt op ongeveer een uur rijden van het kasteel van Sonnay. Ik ben eens in een luchtballon geweest – dan wel niet in Frankrijk, maar in Turkije – en ik vond het een onvergetelijke ervaring. Boven de kastelen van de Loire lijkt me ook echt niet verkeerd!

Volg jij Emily in Paris? En zijn er nog Emily in Paris filmlocaties die je graag op deze lijst terug zou willen zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »