|

Top 10 leukste Toads in de Mario games

Toad is een personage uit de Mario games. Hij woont in Mushroom Kingdom en hij helpt Mario en Prinses Peach. Toad is een beetje angstig maar toch dapper omdat hij wel echt probeert te helpen ook al is hij bang! In de meeste games heeft Toad slechts bijrollen maar daar komt nu verandering in met de nieuwe game (komt uit in januari 2015 in Europa) voor de Wii U, Captain Toad: Treasure Tracker!

Toad kwam voor het eerst voor in 1985, in Super Mario Bros. Hij was wel een keer eerder de held in een spel maar dat is superlang geleden. Dat was in 1994 in het spel Wario’s Woods. Behalve ‘de echte’ Toad zijn dit mijn tien lievelings-Toads:

Squirrel Toad

squirrel toad
Eekhoorn Toad

Squirrel Toad is een hele schattige Toad. Hij ziet er ook grappig uit, net als een vliegende eekhoorn. Dat is hij ook . In New Super Mario Bros U en New Super Luigi word hij een vliegende eekhoorn als hij een super Acorn power-up (een eikel) te pakken krijgt. De Squirrel Toad krijgt de kleur van de Toad die de eikel pakt en heeft dan ook een rode sjaal om zijn nek en geen vest meer aan.

toad in mario games
Super eikel

Toad kan zo naar het einde van het wereldje vliegen zonder ook maar een keer een vijand aan te raken. Dat betekent dat Squirrel Toad handig en schattig is.

Mini Toad

mini toad
Mini Toad

Mini toad komt voor in verschillende Mario vs Donkey Kong, bijvoorbeeld in Mario vs Donkey Kong 2: March of the Minis. Je moet ervoor zorgen dat hij niet van hoge kliffen valt want dan is hij kapot.

Toadbert

toadbert
Met bril

Toadbert is heel grappig. Het is een blauwe toad met een brilletje op.
Hij komt in bijna geen een game voor. De eerste keer dat Toadbert voorkomt is in Mario & Luigi: Partners in Time. Toadbert is vrienden met Toadiko, dat meisjes-Toad dat een beetje op Toadette lijkt. Hij is heel slim.

Toadbert lijkt heel erg op een blauwe Toad die in Super Mario Galaxy voorkomt, ik had ze eerst door de war gehaald maar Toadbert komt alleen voor in Mario & Luigi: Partners in Time en in Mario & Luigi: Bowser’s inside story.

Toadsworth

toadworth
Toadworth

Toadsworth is ook een hele leuke toad. Hij is een van de oudste. Hij is soort van de grote Smurf van de Toads (snappie?). Hij kwam voor het eerst voor in Super Mario Sunshine maar hij is daarna in heel veel games voorgekomen. Het is een van de bekendste Toads. Hij zorgt voor Peach sinds ze baby is 🙂

verschillende toads
Jonge Toadsworth

In Mario & Luigi: Partners in Time komt Toadsworth voor toen hij jonger was, dat is wel grappig. Hij heeft dan ook een rode strik om en bruine stippen maar hij heeft geen bril of wandelstok.

Zip Toad

zip toad
Zip Toad

Zip Toad is eigenlijk niet zo’n belangrijke Toad maar ik vind hem er wel super grappig uitzien! Hij is een beroemd acteur. Hij draagt een zonnebril en heeft ook echt haar! Hij komt voor in Paper Mario: the thousand year door.

Cat Toad
Cat Toad is eigenlijk net als Squirrel Toad niet een andere Toad maar Toad met een pakje aan. Cat Toad komt voor in Super Mario 3D World. Toad kan daar Cat Toad worden als hij het Super bel item pakt.

Toad in Mario games
Knuffel van Cat Toad

Als hij een kat word dan kan hij op muren klimmen om langs andere vijanden te gaan. Gaaf toch?

Ghost T.

ghost T. toad
Een Toad geest

Ghost T. komt net als Zip Toad voor in Paper Mario: the thousand year door.
Het is een dode Toad, een spook dus. Hij is doodgegaan omdat hij een vergiftigde Mushroom heeft gegeten. Ik vind hem wel een beetje eng maar ook wel cool. Zijn gele ogen geven licht.

Pinball Toad

Pinball Toad komt in bijna geen een game voor maar wel in mario party 8. Hij is eigenlijk gewoon normaal maar dan als een bal.  Dat ziet er heel grappig uit. Als je in Mario Party 8 het snoepje met een bal erop eet, de Bowlo Candy, dan word je een bal.
Als je dan langs iemand gaat krijg je 10 van zijn munten.

bowlt candy  mario party 8
Bowlo candy

Er is ook een spel, Mario Pinball Land waar de personages ook ballen zijn maar dat spel ken ik zelf niet.

The Traveling Sisters 3

Toad zusjes
Drieling

The Traveling Sisters 3 zijn echt een coole 3ling. Ze komen voor in Paper Mario: the thousand year door. Ze reizen heel veel en daar hou ik van. De ene is roze, de andere is groen en de andere is rood. Ze hebben grappige kleren en een leuk uiterlijk.

In Paper Mario heb je ook drie vrouwelijke Toad-zusjes, de Three Beautiful Sisters maar dat zijn dus niet dezelfde.

Captain toad

captain Toad
Captain Toad

Captain toad is zeker mijn lievelings-Toad ook al heb ik nog niet met hem gespeeld. Ik kan ook echt niet wachten tot Captain Toad: Treasure Tracker uitkomt!!

Als je op de WII U speelt op Captain Toad dan kun je alleen in je eentje spelen.
Captain toad heeft op sommige andere games, bijvoorbeeld in Super Mario Galaxy, ook een rol maar daar valt hij minder op.

Dat was mijn top 10 maar er zijn ook nog veel meer andere Toads zoals Toadette of Toad Mary of Toodles of misschien Black Toad? Wist je trouwens dat Toad in het Japans Kinopio heet? Wat een coole naam he? Ik sta alweer te lang door te kletsen.

Een kleine broer op Srsck

Weten jullie eigenlijk wel wie ik ben? Ik ben de kleine broer van Dochterlief. Niet de kleinste want ik ben in het midden. Ik heb dus een grote zus en een klein broertje en ik ben op 16 juni jarig, dat is ook in het midden van het jaar. Maar wat ik eigenlijk wilde vertellen is dat ik nu ook soms ga schrijven op Srsck. Maar ik ga niet schrijven over kleren (want dat vind ik helemaal niet belangrijk) of over boeken (want ik hou niet zo erg van lezen) of over films (vind ik soms wel leuk maar niet heeeeel erg ofzo).

Ik ga schrijven over het allerleukste om over te schrijven en dat is….tatatataaaaa….Games! Eigenlijk alles dat met computers te maken heeft. Ik heb een Nintendo ds en een 3DS en we hebben een Wii U thuis en ik vind games echt superleuk. De spellen die ik het allergaafste vind zijn die van Super Mario en dat echt al sinds ik 5 ben ofzo. Ik ben gewoon een ontzettende Mario fan haha.

Als je het leuk vindt dan kun je ook Blauwe Toad volgen op Instagram 🙂

Maar…hoe vindt jij Toad? Heb jij misschien een lievelings-Toad?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.