kissing scene casa de papel
|

Top 20 meest memorabele filmkussen ever

Ach het is februari, je komt er niet onderuit, hartjes in de lucht en zo. Aangezien ik hartstikke single ben moet ik het maar doen met films deze maand haha. Lieflijk, puur, romantisch? Een kus waar je lang op hebt gewacht of een vluchtige vurige kus? Ze zitten er allemaal tussen met één gemeenschappelijk punt: ook al was het slechts een film, de chemie spatte ervan af en de kus leek echt.

best moviekisses
Leonardo en Kate in Titanic

Eergisteravond was in Tuschinski de premiere van Fifty Shades Freed. Ik vind Jamie Dornan en Dakota Johnson echt zo’n filmkoppel dat ongeloofwaardig is en totaal geen chemie heeft. Ik snap niet dat die trilogie zo’n succes is. Geef mij maar Rizzo en Kenickie!

filmkussen
Ongeloofwaardig koppel | Fifty Shades Freed

Hieronder zijn mijn meest memorabele filmkussen. Welke had volgens jou ook ab-so-luut op deze lijst gemoeten?

beste filmkussen
Je zult Elvis maar hebben mogen kussen! (met Yvonne Craig in World’s Fair)

de Verboden kus

Leonardo DiCaprio en Claire Danes | Romeo + Juliet

Een van de meest lieflijke filmkussen in de filmgeschiedenis is wat mij betreft de kus van Romeo en Juliet in deze film uit 1996. Dé mooiste verfilming van Shakespeare’s tragedie overigens.. En ja, romantiek zonder Romeo en Julia is zoiets als een Cappuccino zonder melkschuim.

romantische filmkus

Leonardo heeft ook een van de andere meest romantische filmkussen allertijden op zijn naam staan, namelijk die met Kate Winslet in Titanic.

Jared Gilman en Kara Hayward | Moonlight Kingdom

Verboden filmkus

Wel een fan van Wes Anderson en van aparte films maar Moonlight Kingdom vond ik naar, ik kreeg er zo’n naar gevoel van, en deze kus vond ik heel disturbing. Verandert het feit niet dat ik deze verboden kus niet vergeten ben dus memorabel is het wel.

Nicole Kidman en Ewan McGregor | Moulin Rouge

best moviekisses

Heb je ooit Moulin Rouge gezien? Een geweldig tragisch liefdesverhaal met verdomd goede muziek! Een verborgen liefde, gestolen kussen en een mooi koppel. Kidman heeft met toenmalige echtgenoot Tom Cruise in Eyes Wide Shot gespeeld, daar zat erg weinig spanning tussen in de liefdesscènes (no wonder dat ze later gescheiden zijn) terwijl in Moulin Rouge met McGregor de vonken er vanaf spatten!

Jake gyllenhaal en Heath Ledger Brokeback Mountain

gay filmkussen

Deze prachtfilm, al wel wat langdradig zo nu en dan, gaat over de verboden liefde tussen twee Cowboys, overtuigend neergezet door Ledger en Gyllenhaal.

De bad boys

Johnny Depp en Amy Locane | Cry-Baby

kussen in films

Johnny Depp als jonge bad boy, ja, daar zou ik ook wel een Drape voor worden. De film Cry-Baby gaat over de vete tussen de Squares en de Drapes. Een onorigineel gegeven dat op een originele (muzikale) manier is vormgegeven door John Waters. De kus was op zijn minst gezegd ook origineel 😉

Stockard Channing en jeff conaway| Grease

Bad boys film

Wanneer je naar Grease kijkt maak je al gauw je keus tussen team Sandy of team Rizzo. Ik zat in het laatste zoals je kunt raden. Ik vind de kus van Rizzo en Kenickie dan ook veel toffer en liefdevoller dan die oppervlakkige Sandy & Danny-kus haha. Grease komt uit 1978 maar blijft leuk!

Evangeline Lilly en Josh Holloway | Lost

Lost kus

Dochterlief vond de kus van Sawyer en Juliet in Lost beter en ergens snap ik dat wel want ik was ook hartstikke #suliet. De kus tussen Sawyer en Juliet was liefdevol maar de kus van Kate en Sawyer was gewoon badass haha. Bovendien zaten we al zoveel seizoenen op deze kus te wachten, je kent dat wel van die filmkussen waarvan je weet dat ze gaan komen maar dat je er ellenlang op moet wachten.

echte liefde kus

Jared Leto and Margot Robbie | Suicide Squad

badass moviekiss

In een bad boy lijstje kan de Joker natuurlijk niet ontbreken!

De kus in de regen

Audrey Hepburn en George Peppard | Breakfast at Tiffany’s

iconische filmkussen

Dit is wel een van de meest iconische kus scènes ooit. Een echte klassieker (uit 1961) maar what’s with die arme kat?

Channing Tatum en Amanda Seyfried | Dear John

dear john kus

Oorlog, drama en uiteindelijk veel tranen. Houd de zakdoekjes bij de hand tijdens Dear John!

Ryan Gosling en Rachel McAdams | The Notebook

beste filmkus ooit

Hoe goed doet regen het wel niet in kus scènes?! Deze kus staat symbool voor echte liefde. Ryan Gosling is sowieso wel echt goed in filmkussen en romantische films.  Ik moet zeggen, zelfs ik werd stiekem een beetje romantisch van deze film!

Scarlett Johansson en Jonathan Rhys Meyers | Matchpoint

filmkus regen

Een vurige kus in de regen in Woody Allen’s Matchpoint. Jonathan Rhys Meyers is super-sexy, moet toch even gezegd worden 🙂

Orlando Bloom en Keira Knightley | Pirates of the Caribbean

pirates kus

Ja zelfs bij de Pirates of the Caribbean wordt er in de regen gekust!

De vurige kus

Jennifer Grey en Patrick Swayze | Dirty Dancing

Nobody puts Baby in the corner. Wie kent Dirty Dancing niet? Against all odds komen Baby en Johnny bij elkaar. Muziek, vuur, passie, dans – helemaal goed dus!

beroemde filmkussen

Penelope Cruz en Scarlett Johansson | Vicky Cristina Barcelona

penelope cruz

Vrouw-vrouw kussen doen het goed in films maar zijn vaak verre van overtuigend. Deze kus tussen Cruz en Johansson is wel een en al passie. Grotendeels dankzij Penelope Cruz – volgens mij ziet deze vrouw er zelfs bij het afwassen nog sexy en vurig uit. En nu we toch bezig zijn, even een mooie quote uit deze film: (Juan Antonio) “Maria Elena used to say that only unfulfilled love can be romantic.”

Clarke Gable en Vivien Leigh | Gone with the Wind

langverwachte kus

Rhett Butler en Scarlett spelen tijdens deze ellenlange historische film een kat en muis spel. Dan wilt zij hem maar hij haar niet, dan wilt hij haar maar zij hem niet, dan houdt ze van hem, dan haat ze hem en andersom en dat gaat dus echt uren en uren en uren door. Je bent dan ook uitgeput tegen de tijd dat er wel gekust wordt maar het is dan ook wel een bijna perfecte kus haha

En ook….

Jim Carrey en Cameron Diaz | The Mask

rare filmkus

In de categorie vage filmkussen Jim Carrey als The Mask en een jonge nog vrijwel onbekende Cameron Diaz.

Demi Moore en Patrick Swayze | Ghost

ghost

‘Trouw in goede en kwade dagen, in gezondheid en ziekte, tot de dood ons scheidt’. In deze film uit 1990 is liefde sterker dan de dood.

Humphrey Bogart en Ingrid Bergman | Casablanca

klassieke kus

Deze echte klassieker uit 1942 is een must-see voor elke filmliefhebber. Een elegante zwart wit kus!

Paul Dano en Daniel Radcliffe | Swiss Army Man

Deze kus zou ik zelf niet hebben gekozen maar ik ben min of meer gedwongen door Dochterlief om hem in deze lijst mee te nemen haha. Volgens haar is dit DE beste kus allertijden. Zij had al eens een review geschreven over Swiss Army Man maar ik weet nog steeds niet wat ik met die film aan moet, laat staan met die kus 😉

Kirsten Dunst en Tobey Maguire | Spiderman

filmkus

Omdat ‘ik ben ondersteboven van jou’ met deze kus wel heel letterlijk wordt genomen…En ja, het regent weer 😉

Meer filmkussen? Kijk op onze Instagram, deze staat in februari in het teken van de filmkus 🙂

Vergelijkbare berichten

25 reacties

 1. wel ik had gisteren een titanic gevoel bij het kijken van de nieuwe Maze Runner 🙂 Dus misschien kan je deze er binnenkort ook aan toevoegen 🙂

 2. Heerlijke Valentijninspiratie! 🙂
  Wij zijn fan van The Notebook omdat we hier mooie herinneringen aan hebben!

 3. Absoluut respect!! er zijn er misschien nog wel meer te bedenken, maar met zoveel klassiekers op een rij ben ik sprakeloos! ( en zie ik een paar films die ik nog moet kijken!)

 4. Wat een leuk artikel.
  Dear John en The Notebook zijn echt prachtige films . En natuurlijk kan de Titanic niet missen!

 5. Ik denk dat dat voor mij een kus uit ‘The bridges of Madison County’ of ‘Cold Mountain’ zal zijn.

 6. Geweldige reeks! Er gaat niets boven een mooie filmkus. Een van mijn favorieten is die in Doornvogels op het strand! Die heb ik steeds opnieuw gekeken.

 7. Het grappige is dat ik veel van de films wel heb gezien maar dat deze scenes mij toen nooit als zo heel bijzonder zijn opgevallen.

 8. Ik heb nooit zoveel met die filmkussen omdat ik ze vaak nogal nep vind lijken haha. Maar ik ga ze ook niet heel gedetailleerd bestuderen ofzo hoor haha.

 9. The Notebook blijft wel echt mijn favoriet. Maar Vicky Christina Barcelona is dan weer één van mijn allerliefste lieverlingsfilms allertijden. ♥

 10. Wat een heerlijke kussen allemaal! Ik heb zojuist Fifty Shades gezien en ben het helemaal met je eens dat daar alle chemie ontbreekt

 11. vanessa schreef:

  de meeste ken ik wel maar maar miss BBC pride and predjudice tussen mister darcy en Elizabeth
  As the world turns luke en noah

 12. Wat een lijst joh, leuk! Roept weer een hoop “Oh ja!”-momenten op, haha.

 13. Wat een leuk lijstje! Veel van de films heb ik gezien en zijn inderdaad memorabele kussen?

 14. Geweldig wat een leuk onderwerp en ZO eens met wat je zegt over Fifty Shades. Ik ken hem van een hele spannende film (en daarin speelde hij een seriemoordenaar) en ik weet niet of het daardoor komt, maar ik vind hem ZO niet aantrekkelijk. Ik kan er echt helemaal niets mee. Zeker niet in deze rol. Brrrr.

  1. Ja, ik kende hem van Once Upon a Time maar vind hem ook echt niet aantrekkelijk. En zij ook niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.