Ga naar de inhoud
Home » The White Lotus seizoen 1 en 2

The White Lotus seizoen 1 en 2

the white lotus

Links en rechts had ik al veel gehoord over de tragikomische hitserie The White Lotus, maar het verhaal leek me wat voorspelbaar en onorigineel. Ik had het mis! De twee seizoenen van de serie The White Lotus zijn allebei erg sterk op hun eigen manier. Het gemeenschappelijke punt: de twee seizoenen spelen zich af op een luxueuze resort waar een groep rijke, bevoorrechte toeristen vakantie komt vieren. Bij beide seizoenen weten al meteen bij het begin dat er iemand dood is. Maar wie dat is en hoe dat gebeurd is, dat moet nog onthuld worden.

Verachtelijke gasten en stiekeme medewerkers

Bij het eerste seizoen (6 afleveringen) staan vooral de spanningen tussen het hotelpersoneel en de verwende vakantiegangers centraal. In het tweede seizoen (7 afleveringen) zijn de gasten aanweziger dan het personeel, maar ook hier draait het om bedrog, intriges en uiteindelijk moord. Alles met een heerlijke dosis zwarte humor. Je zou de twee seizoenen totaal los van elkaar kunnen zien, al komt gast ‘Tanya’ wel in beide seizoenen voor. Verder heeft de een bar weinig met de ander te maken.

The White Lotus seizoen 1

Op een picture perfect resort op Hawaii, ontdekken we langzaam maar zeker het ware gezicht van de reizigers en van het altijd beleefde en hulpvaardig hotelpersoneel. Er zijn meerdere verhaallijnen die allemaal even meeslepend zijn. Onder de reizigers is een net gehuwd jong koppel die de Pineapple Suite heeft gereserveerd maar de Palm Suite heeft gekregen (oei oei), een gezin met twee tienerkinderen en de dochters vriendin en de alleenstaande Tanya (Jennifer Coolidge) die de as van haar overleden moeder in zee wilt uitstrooien.

De maatschappelijke kritiek is subtiel maar niet mals. Daarbij ligt de focus voornamelijk op rijk/arm en op racisme/kolonialisme. De dialogen zijn scherp en het verhaal gelaagd. De cast en de styling zijn absolute klasse. Eén van de betere series van de laatste jaren, als je het mij vraagt.

Seizoen 1 is gefilmd in het Four Seasons Resort Maui. Het hotel was in die periode gesloten door de coronapandemie. Voor de kijker betekent dit: zon, zee, zand en palmbomen alom.

Serie the white lotus

The White Lotus seizoen 2

Zou je maar een van de twee seizoenen willen kijken, dan raad ik je seizoen 2 aan. Die vond ik erg sterk. Dat komt vooral door de opbouw van de spanning en de sfeer. Je zit constant op het puntje van je stoel te wachten tot er iets heel ergs gebeurt. En steeds gebeurt er wel van alles maar niet datgene dat je verwacht. Daarnaast is er in dit seizoen ruimte om zelf het een en ander in te vullen. Met andere woorden, er komt niet overal antwoord op. Maar dat is in dit geval helemaal niet erg.

Onder de gasten zijn deze keer een vader, zoon en opa trio die op zoek zijn naar hun Siciliaanse wortels, Tanya met haar echtgenoot en assistente en twee bevriende koppels. Daar waar in seizoen 1 naar klassen en racisme gekeken werd, ligt de vergrootglas in dit seizoen op seksisme en de verhoudingen man/vrouw.

Net als in seizoen 1 is de cast weer uitstekend gekozen, al heb ik wel altijd wat moeite met de gezichtsuitdrukkingen van Alexandra Daddario. In dit seizoen speelt daarnaast de prachtige omgeving een belangrijke rol. Seizoen 2 van The White Lotus is opgenomen in het legendarische San Domenico Palace in Taormina. We duiken de landschappen én cultuur van Sicilië in. Heerlijk!

Seizoen 3 is in november bevestigd middels de volgende tweet: ‘You already know The White Lotus is to die for. Book your next vacation now.’ Dat is iets om naar uit te kijken!

Je kunt seizoen 1 en 2 van The White Lotus op HBO Max bekijken.

7 reacties op “The White Lotus seizoen 1 en 2”

  1. Klinkt als een ideale serie om deze winter te kijken! Er spelen ook wel wat acteurs in die mij bekend voor komen van andere leuke series, dus ik zet hem op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »