freaks geeks serie
|

Freaks and Geeks

Op Netflix heb ik een tijdje geleden de serie ‘Freaks and Geeks’ ontdekt. Ik ben heel zuinig met kijken, omdat er maar één seizoen is en ik het echt heel leuk vind. De tv serie is uit 1999-2000 maar het speelt zich af in de jaren 80 en dat vind ik altijd goed!

Freak of geek?

De comedyserie gaat over een paar tieners en speelt zich voornamelijk op de middelbare school in Michigan af (maar werd opgenomen in Californië) en natuurlijk ook bij de personages thuis. Op de middelbare school lopen natuurlijk allerlei verschillende types rond, waaronder de Freaks, dat zijn de stoere gasten die alles doen dat niet mag, en de Geeks. De Geeks zijn de nerds die gek zijn op sci-fi en zo.

Freaks and geeks
Freaks and Geeks

Zelf ben ik meer een Freak maar ik vind dat de lijn tussen Freak en Geek juist heel dun is aangezien de twee groepen buitenbeentjes zijn. Ik herken mezelf namelijk ook vaak in de Geeks :).

Personages

Er komen allerlei leuke personages voor in de serie. Mijn drie favorieten zijn Nick, Daniel en Ken.

Van links naar rechts: Ken, Daniel en Nick
Van links naar rechts: Ken, Daniel en Nick

Ken wordt gespeeld door Seth Rogen, Daniel door James Franco en Nick door Jason Segel. Ze horen alledrie bij de Freaks. De drie acteurs zijn nu eigenlijk heel bekend. Voor James Franco en Jason Segel was Freaks and Geeks ook echt de doorbraak.

Dan heb je ook nog de meiden Kim en Lindsay die bij de Freaks horen. Tenminste, Lindsay doet meer alsof.

Ik vind Nick lief, behulpzaam, loyaal, diepzinnig, slim, muzikaal, leuk, knap op een bepaalde manier en dan nog lukt het Lindsay om over hem te zeuren!! (daarom vind ik haar strontvervelend!!)

Het kleine broertje van Lindsay, Sam, is samen met zijn twee beste vrienden Bill en Neil een Geek. Bill is ook een van mijn favorieten, hij is superaardig.

Superserie

Ik vind de serie zo leuk omdat het echt grappig is en ik vind de styling helemaal geweldig. Als je goed oplet dan zie je allemaal 80s dingen. Posters op de muren, televisieprogramma’s en cassettebandjes en zo.

De man die de serie heeft bedacht, Paul Feig, heeft zijn inspiratie uit zijn eigen schooltijd gehaald. Veel van de dingen in de serie heeft hij schijnbaar zelf meegemaakt! Alle personages behalve Lindsay zijn ook gebaseerd op mensen die hij echt kende. Hij heeft ook boeken geschreven waaronder Kick Me: Adventures in Adolescence. Dit boek gaat ook over zijn middelbare school tijd.

Ik vind alle personages ook heel goed gecast en de soundtrack is gaaf en ja, het is gewoon een superserie. Alles klopt!

Ik heb helaas nog maar een paar afleveringen te gaan. Ik vind het zo jammer dat er geen tweede seizoen is gemaakt!

Heb jij de serie al gezien op Netflix en zo ja, vind jij het ook zo leuk?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Nee, ik ken hem nog niet. En ik gruw altijd een beetje van de jaren tachtig. Ik was toen een tiener, en zag er werkelijk niet uit.

    Maar het klinkt wel leuk, dus misschien ga ik het toch wel eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.