Ga naar de inhoud
Home » Hotel ervaring: Grand hotel Diana Majestic

Hotel ervaring: Grand hotel Diana Majestic

hotel diano marina

We hebben in suite 404 in het Grand hotel Diana Majestic in Diano Marina, Ligurië, Italië overnacht. Op een koude dag in februari liepen mijn gezin en ik het Grand Hotel Diana Majestic in. We werden verwelkomd door twee receptionistes – een vrouw die Engels sprak en veel glimlachte en een man die alleen Italiaans sprak en veel te weinig glimlachte.

Slechte bui

Mijn vroeg vroeg welke kamers er beschikbaar waren voor een gezin van vijf. We hadden ‘s morgens al wel gekeken op de website en waren in de veronderstelling dat de goedkoopste optie de suite was maar we checkten toch even. De receptionist adviseerde om twee ‘connecting rooms’ te nemen.

hotel diano marina
Grand Hotel Diana Majestic Suite 404 (c) Grand Hotel Diana Majestic

De prijs viel wat tegen. Mijn vrouw had de suite voor een kleine 15 euro extra gezien op de site. Toen ze dat aangaf, begon de man hard in Italiaans te praten waarna de dame zei dat er geen ruimte voor twee extra bedden was in de suite. We namen daarom de twee ‘connecting rooms’.

Ik parkeerde de auto terwijl mijn vrouw met de kinderen en koffers naar de lobby liep. De receptionist die al de hele tijd in een behoorlijk slechte bui lijkt te zijn stak geen vinger uit om haar te helpen. Wel zei hij op een stugge toon dat de koffers verder van de deur moesten staan omdat ze anders de weg versperden.

De aanliggende kamers

Eenmaal bij onze kamers bleek de tussendeur op slot te zitten en we hadden geen sleutel ontvangen. Daarnaast waren de kamers zo klein dat we in het gangetje vast kwamen te zitten met onze koffers – en helaas is dat geen grap. De kamers waren dus klein, donker en zonder enige charme. Ik liep terug naar de receptie en vroeg om de suite te zien.

Surprise!! De suite was ruim, licht en heel comfortabel. Veel beter dan die twee kamers en slechts 15 euro duurder. Nu werd ook duidelijk waarom ze bij de receptie zo moeilijk deden: de housekeeping was vrij voor de middag dus de extra bedden konden pas vanaf 19 uur opgemaakt worden. Dat vonden we geen enkel probleem, had dat meteen gezegd. We namen dus de suite in plaats van die twee kledingkasten die ze kamers noemden. Ik moest er absoluut ook bij vermelden dat de vrouw van de housekeeping enorm lief was. Dat maakte veel goed.

Beste uitzicht op zee

De suite had net als de twee kamertjes niet veel charme. Er hing een schilderijtje met een zeilboot en de kleuren waren heel neutraal, beetje beige, beetje gebroken wit. Niks spannends dus maar het was wel heel ruim, superschoon en…er hoorde een terras bij van 50m2 met uitzicht op zee. Jongens, werkelijk, dat uitzicht was adembenemend.

diana majestic hotel

De marmeren badkamer was schoon en er waren genoeg handdoeken en zeepjes en dergelijk. Wat me ook opviel is dat alles heel goed onderhouden was, geen kleine defectjes of kapotte spullen. We hebben erg goed geslapen, niets op aan te merken op het matras.

Omdat we in de winter in het Grand hotel Diana Majestic verbleven waren zowel de zwembaden als het privé strand gesloten. Diano Marina is een echt toeristische resort, dat in de zomer propvol is en in de winter redelijk doods. Er waren veel oude Italianen – volgens mij was het één groep, zo leek het. En wij. Meer gasten waren er niet in het hotel. De sfeer moet er totaal anders zijn in de zomer met de zwembaden, de toeristen en de zon.

Buon appetito!

We kochten heerlijke Focaccia in het stadje voor ons avondeten en we bestelden room service voor de kinderen: pasta met tomatensaus, een ham kaas tosti en frietjes. Het was prima, niks speciaals maar prima en de ober was heel vriendelijk.

Geen ontbijt vandaag (c) Grand hotel Diana Majestic

Ik werd hongerig wakker en ging met de kinderen en mijn vrouw naar de ontbijtruimte beneden maar…toen we naar binnenliepen zagen we nog net de ober de laatste spullen weghalen. Hij schrok zichtbaar van ons en schreeuwde iets in het Italiaans naar zijn collega die naar ons toekwam “sorry breakfast is finished”.

Ok we waren aan de late kant. Het was 10 voor 10 maar het ontbijt zou tot 10 uur zijn. Ik denk dat ze na de groep op hebben geruimd omdat ze niet beseften dat er nog iemand in het hotel verbleef.

The paniek-ober was wel lief. Hij zei dat we bij de bar moesten gaan zitten en toen kregen we koffie en chocolademelk van de barman. Daarna kwam die ene ontbijtman terug met twee borden, eentje met 3 plakjes cake en eentje met drie croissantjes en abrikozenjam. Alles in stilte want ze spraken geen Engels. Ze verdwenen daarna en we zagen ze ook niet meer terug. Enjoy your meal!

Niet mijn favoriete hotel

Check out was snel en probleemloos. De receptioniste leek erg blij om ons te zien vertrekken bij Grand Hotel Diana Majestic 🙂

Alles bij elkaar is het wat mij betreft geen aanrader. Grand Hotel Diana Majestic is naast alle bovengenoemde punten ook niet op de beste/leukste locatie geleden. Het is een kwartiertje lopen vanaf het centrum van Diano Marina. De enige echte plus was de enorme terras met geweldig zeezicht. Er zijn hotels met meer charme in dezelfde regio (die overigens prachtig is). Als wij weer die kant op gaan, dan zullen we toch eerder in het stadje Cervo overnachten, zo’n 15 minuten van Diano Marina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »