Ga naar de inhoud
Home » Nice Hotels: Hotel WindsoR

Nice Hotels: Hotel WindsoR

nice frankrijk

We zijn nog geen drie weken terug uit Nice waar we o.a in hotel WindsoR verbleven. De vakantie lijkt al weer erg ver weg, aanstaande maandag begint school weer en ik ben zelf al aan het werk. Vandaag hebben de kleine man en ik onze herinneringen pot gevuld. Elke vakantie verzamelen we, afhankelijk van de bestemming, steentjes, schelpen, bladeren, bloemen (die we drogen) maar ook tickets van een museum kunnen er bijvoorbeeld in of briefjes waar je een leuke herinnering opschrijft. Hup de hele boel in de pot en een sticker erop met datum en plek. Het ziet er leuk uit en je wordt er vrolijk van 😉 maar het betekent ook het einde van de vakantie. Daarom nog even een laatste post over onze vakantie voordat het allemaal op de herinneringsplankje gaat.

stenen verzamelen
Herinneringen verzamelen (c) Srsck

Deze keer verbleven we in Nice in hotel le Royal, in een studiootje via Airbnb en in hotel WindsoR. Over Le Royal hebben we al een review geschreven dus nu is het de beurt aan het WindsoR. We hadden erg uitgekeken naar ons verblijf bij hotel WindsoR. Ik had er veel over gehoord. Het zou een paradijs zijn, een jungle met mooie vogels, een oase van rust zijn midden in de stad….eh…sja…smaken verschillen zullen we dan maar zeggen want ik was wat minder onder de indruk van de oase. Ik was zelfs behoorlijk teleurgesteld.

Stugge receptionist

Zoals jullie weten reis ik met drie kinderen. Nu is het zo dat ik in de loop der jaren wel gemerkt heb dat niet elke receptionist even enthousiast opkijkt wanneer ze een volwassene en drie kinderen zien aankomen. Toen ik als receptionist

e werkte (lang lang geleden) was een van de eerste dingen die ik leerde, dat je elke gast op dezelfde manier moest behandelen. Of iemand nu binnenkwam met een diamanten ring of met een gescheurde spijkerbroek, met een hondje of met een huilende drieling. Een gast is een gast en jouw baan is om die gast een leuk verblijf te verzorgen. De stugge receptionist bij het WindsoR hotel heeft die les gemist.

De kamer was nog niet klaar en ik mocht de bagage in de opslag doen. De opslag was eigenlijk gewoon een hoekje achter de receptieruimte dat overvol was dus het was heel moeilijk om er de bagage neer te zetten. Als je zou denken dat meneer hielp, think again.

zwembad hotel
Weinig zon, mooie omgeving

‘Er mag niet gespeeld worden’

De kinderen wisten dat er een zwembad was in dit hotel en ze wilden er heel graag heen. Ik vroeg dus aan de receptionist of dat alvast kon terwijl we wachtten op de kamer. “Ja, er liggen handdoeken bij het zwembad. Er mag niet gespeeld worden. De kinderen moeten zachtjes doen. Mensen komen hier om uit te rusten.” Eh laten we het zo zeggen, ik kan wel een warmer welkom bedenken. Zeurpiet!

De kinderen waren meteen geïntimideerd en gingen extreem zachtjes doen en fluisteren wat volgens mij echt nergens op sloeg aangezien in de hele tuin slechts twee mensen aanwezig waren. Een oude dame en haar (denk ik) kleinzoon. Aan het hek van het zwembad (dat ik met geen mogelijkheid open kreeg, ik heb echt iets met kindersluitingen, gelukkig kreeg mijn zoon hem binnen no time open :D) hing een briefje met het reglement. Het zal ook allemaal wel aan mij liggen hoor, want ik kan echt heel slecht tegen regels en dit hotel bleek echt een en al regels. Overal hingen regels. Regels in de kamer, regels bij het zwembad, regels bij het ontbijt. Mensen, we zijn op vakantie niet in een gevangenis!!

koud bij het zwembad

Afkoelen in het zwembad

Hoe dan ook, de kinderen dus het zwembad in terwijl wij op de kamer aan het wachten waren maar het zwembad was niet verwarmd. Waar ik niet bij stil had gestaan is dat doordat de tuin inderdaad als een soort van exotische jungle is ingericht er praktisch geen zon komt. Een groot gedeelte van het zwembad staat de hele dag in de schaduw dus het water was ontzettend koud. De kids kwamen er dan ook heel snel uit. We hebben een paar keer iemand kort zien zwemmen in het zwembad maar het water was te koud om er echt lang in te blijven.

Bovendien ging ook niemand bij het zwembad op de bedjes liggen omdat ook die in de schaduw stonden dus er kwam bijna niemand. We hadden een privé ijskoud zwembad 🙂 Ik heb ook niemand het zwembad zien schoonmaken in de tijd dat we er waren en het lijkt mij dat dit wel vaker dan gemiddeld gedaan zou moeten worden. Juist hier omdat er continu blaadjes in het water vallen waardoor het er al snel niet meer ‘schoon’ uitziet. Voor het zwembad hoef je het dus niet te doen zeg maar. Dan kun je beter die paar stappen naar het strand lopen.

muurschildering hotelkamer
Mooie muurschildering in mini-kamer (c) Srsck

Centrale locatie en claustro-kamer

Wat dat betreft zit je trouwens wel goed. De locatie is prima in een rustige straat uit het toeristische centrum maar wel centraal. Een kleine tien minuten lopen naar de stranden en tien minuten lopen naar het treinstation. Locatie yeah en zwembad en service nay. Hoezo service nay? Alleen door die man? Nee helaas. Ik kan geen enkel lid van de staff benoemen die echt vriendelijke was tijdens ons verblijf. Sommige waren beleefd en sommige ronduit vervelend maar geen een was echt warm of vriendelijk.

Veel kamers zijn beschilderd door verschillende kunstenaars, dat vind ik altijd wel mooi. De kamer die wij hadden was erg klein met een mooie muurschildering op de muur en een klein raam met heel veel bomen er pal voor waardoor het donker en claustro was. Het bad was eigenlijk een douche met wat tegels eromheen waardoor het ook een bad was, heel gek ontwerp. Goed weet je, ik kan er lang of kort over wezen maar ik vond hotel WindsoR helemaal niets.

Ontbijt en insecten

Het ontbijt was prima, niets bijzonders maar prima. Er kwam wel een of ander reuze insect, een hoornaar volgens mij, op mijn zoontje afvliegen voordat hij in zijn bord landde waardoor de kleine man schrok en van slag was en wij het ontbijt hebben laten staan.

Wel nog een minpunt trouwens, is dat ze hele vage regels hebben omtrent de kosten van het ontbijt voor kinderen. Bij het hotel waar we eerst zaten, hotel le Royal, was het ontbijt gratis voor kinderen maar hier zeiden ze bij de receptie toen ik vroeg hoe duur het was ‘het hangt er vanaf hoeveel ze zullen eten’. Eh ja…achteraf hebben ze half prijs berekend voor de kids. (Tip: op nog geen minuut lopen vanaf het hotel ontbijten bij Emma’s cupcakes – superlekker!!!) Er is ook een restaurant in het hotel waar je ‘s avonds kunt eten en ik heb gehoord dat je er erg goed kunt eten maar niet getest omdat ik zo min mogelijk contact met het personeel wilde hebben maar schijnbaar is het er dus wel heel lekker.

tuin hotel windsor

Wat de insecten betreft, die heb je er wel veel, een bijkomstigheid van die ‘jungle’. Er zijn ook papegaaien in een grote kooi midden in de tuin. De ‘jungle’ is wel echt mooi en ik denk dat als ze wat vriendelijker zouden zijn tegenover gasten en je niet om de oren zouden slaan met regels, het zwembad zouden verwarmen of op die plek voor wat minder schaduw zorgen, dat het nog wel een leuk hotel zou kunnen zijn. Ik denk dat ze zichzelf als hotel een beetje te serieus nemen daar.

hotelzwembad hotel windsor

Niet met kinderen

Ik denk dat het hotel misschien in de smaak valt bij wat oudere mensen die rust en schaduw zoeken of zoiets. Ze hebben er een wellnesscentrum met hammam en sauna e.d, het is geen hotel dat toegespitst is op families. Ik zou het WindsoR niet aanraden. Vooral niet aan mensen met kinderen want daar zijn ze in dit hotel duidelijk niet gek op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »