Ga naar de inhoud
Home » Win tickets voor een leuk uitje met de kids in Slot Zuylen (gesloten)

Win tickets voor een leuk uitje met de kids in Slot Zuylen (gesloten)

slot zuylen utrecht

Het is bijna voorjaarsvakantie en ik kan je werkelijk niet vertellen hoe enorm blij ik daarvan word. Ik ben zelf die week namelijk ook vrij, hiep hiep, dus dat betekent leuke dingen dingen met de kinderen. In de kerstvakantie was ons doel volledig uitrusten, met andere woorden Netflix en popcorn onder een dekentje, en dat was goed gelukt. Nu hebben we juist zin om er even uit te zijn. Wat gaan jullie doen? Voor degenen die in Nederland blijven heb ik wellicht een leuke winactie dus lees vooral door 😉

slot zuylen utrecht

De geschiedenis van slot zuylen, in het kort

Zijn jullie ooit in Slot Zuylen geweest? Ik nog niet eerder maar ik hoor er altijd veel positiefs over dus dat staat nog op ons test-lijstje. Slot Zuylen ligt in Oud-Zuylen, iets buiten Utrecht. De geschiedenis van het Slot begint rond het jaar 1250. Toen bouwde Steven van Zuylen een donjon langs de Vecht, dat is een soort van vierkante woontoren. De toren wisselde van eigenaren en werd op een gegeven moment verwoest. Een kleine 300 jaar later liet de edelman Willem van Rennenberg een kasteel bouwen op de ruïne. Leuk weetje: Toen Willem in 1545 overleed werd zijn hart begraven in de kapel van Zuilen, zijn ingewanden in de kerk van Westbroek en zijn lichaam in de abdij van Oostbroek. Iiiewww!

Om een lang verhaal kort te maken, het kasteel wisselde meerdere keren van eigenaren en werd in 1752 grondig verbouwd en nu staat daar dus een heel mooi kasteel aan de Vecht. De inrichting van Slot Zuylen bestaat vrijwel geheel uit originele meubelstukken, schilderijen en gebruiksvoorwerpen.

voorjaarsvakantie 2019

Op ontdekkingstocht tijdens de voorjaarsvakantie

Kastelen spreken vaak tot de verbeelding van kinderen. Prinsen en prinsessen, ridders – je waant je natuurlijk al snel in een sprookje. Op 26, 27 en 28 februari gaat het slot speciaal open voor de jonge vakantievierders (5-11 jaar) en kunnen jong en oud(er) meedoen aan de gloednieuwe familie rondleiding (om 11.30 uur of om 13.30 uur ).

familie rondleiding

De gids laat de vertrekken van Slot Zuylen zien en vertelt daarbij mooie verhalen over de adellijke families die het kasteel eeuwenlang bewoonden. Bij deze rondleiding wordt niet alleen geluisterd (naar coole weetjes), maar worden er ook allerlei vrolijke spelletjes gedaan in het kasteel. Een leerzaam maar vooral leuk interactief uitje dus. Voor meer info klik je hier!

Win twee tickets voor de familie rondleiding

Gefeliciteerd Tamara, je hebt de tickets gewonnen!

Wij mogen twee tickets weggeven voor de familie rondleiding tijdens de voorjaarsvakantie. Meedoen is super makkelijk. Vertel ons hieronder wie jouw favoriete ‘royal’ is. Meer niet 🙂

leuk voor kids

De winactie loopt tot en met woensdag 13 februari. De winnaar wordt hier op de site bekendgemaakt én ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

42 reacties op “Win tickets voor een leuk uitje met de kids in Slot Zuylen (gesloten)”

 1. Wat een leuke winactie! Ik ben er nog nooit geweest en ik denk dat Mila het heel leuk vindt. Kijkend in mijn agenda zie ik dat bij ons de school alleen juist begint vanaf de 26ste… Ik doe dus niet mee, maar ik ben wel getriggerd om daar naartoe te gaan. Dank voor de tip!

 2. Dar zou echt een cadeautje zijn voor mijn 2 ridders leeftijd 11 en 7. Ze raken nu echt geïnteresseerd in mooie gebouwen en een stukje cultuur van nede rland. Dit mooie kastwel staat al langer op o ze verlanglijst dus het zou echt een cadeautje zijn voor het hele gezin
  Dus wij duimen super hard mee!!

 3. Wat leuk dat het een interactieve rondleiding is. Zelf trekt het mij niet zo en heb ik het al honderd keer op tv voorbij zien komen, haha. Maar leuk uitje voor kinderen! (Ik doe niet mee)

 4. Wat een super leuk sprookjesachtig uitje voor mijn gezin.
  Ik hoop dan ook dat ik deze vorstelijke prijs bij jullie win!

  Mijn favoriete Royal? Dat is voor mij geen ander
  dan onze hartelijke koning: Willem Alexander.

  Met mijn man, mijn prinsje en prinsesje wil ik graag Kasteel Zuylen bezoeken,
  om daar de magische sfeer te proeven die je vindt in sprookjesboeken.

  Zo leuk om te ontdekken hoe het leven al die eeuwen in dit prachtkasteel was.
  Te weten komen wiens haan er Koning kraaide,
  en er jarenlang de scepter zwaaide!

  Speuren naar een verborgen gouden munten schat,
  en ontdekken of er iemand in de kerker opgesloten zat.
  Of juist aan een rijkgedekte tafel van een gouden bordje at!

  Je afvragen zoals in sprookjesboeken : “Wat was er Eens?”
  En “Wie hebben er in die eeuwen Lang en Gelukkig geleefd?”

  Om dat te ontdekken hoop ik dat u ons deze Vorstelijke tickets geeft!

 5. Oh, onze koningin Maxima is veruit mijn favoriete royal! Altijd prachtig gekleed, goed geluimd en statig: I love her!

  Dit leest trouwens als een erg leuk uitje in de voorjaarsvakantie; ik doe dus graag mee met de winactie!

 6. Onze zoon is een grote fan van Prinses Ariana.
  Als ze een keer op tv komt met Koningsdag wijst onze zoon naar Ariana en roept ‘kijk Prinses Ariana!’
  Zo schattig.

 7. Wat leuk! wij zijn dol op kastelen. Mijn favoriet was altijd prins Claus, maar aangezien die niet meer leeft is het nu maxima, al vind ik prins maurits ook erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »