Recept: De lekkerste flensjes

Ik zeg geen nee tegen een pannenkoek op zijn tijd. Het liefst met spek, appel en stroop. Heerlijk, maar favoriet blijft toch het perfecte flensje. Echte luchtige Franse crêpes met een beetje citroensap en suiker. Hemels!

De perfecte crêpes maken (c) M. Steffens
De perfecte crêpes maken (c) M. Steffens – Gestyled door ondergetekende 😉

Tijdens ons Frans woonavontuur kregen wij heel veel flensjes voorgeschoteld. Op het feest “La Chandeleur”, op 2 februari, gingen alle vrouwen van het dorp “crêpes” bakken en uitdelen aan de buren, aan de ouders op school, aan iedereen die maar langsliep eigenlijk. En elk van die vrouwen had het perfect flensjes familierecept met het geheime ingrediënt en vooral DE verhoudingen van de ingrediënten. Ik heb er ook één. Een perfect flensjes familierecept.

Recept Claudia’s flensjes

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1/4 liter melk (koud!)
  • 2 eieren
  • 125 gram boter (gesmolten)

Smelt de boter in een pannetje. Laat afkoelen.

Meng de bloem, suiker en zout in een grote beslagkom. Voeg langzaam de koude melk toe. Dus niet in één keer, voor goede flensjes heb je liefde en geduld nodig. Dus geleidelijk de melk toevoegen en meng alles met een garde.

Voeg nu de twee eieren toe en mengen maar. Roer nu de gesmolten boter erdoor. Meng verder tot een glad beslag zonder klontjes!

Laat je pan (het liefst zo’n fijne platte franse flensjes pan) goed heet worden. Giet nu een beetje beslag in de droge pan met een pollepel. Geen boter toevoegen! Op middelgroot vuur bakken, omkeren, kort doorbakken, klaar.

Oprollen en smullen maar
Oprollen en smullen maar

Toppings en vullingen

Je kunt je flensjes met allerlei toppings of vullingen eten. Ik ben zelf, zoals gezegd, liefhebster van een beetje citroensap en suiker op mijn flensjes. Andere mogelijkheden zijn banaan en nutella, gesmolten chocolade met een blaadje verse munt, bolletje vanille ijs en aardbeien, jam,  honing, hagelslag met frambozen en slagroom of een echte Crêpe Suzette met een karamel saus van citroen, sinaasappel en Grand Marnier.

Eet smakelijk!

Pin mij!

franse flensjes

3 thoughts on “Recept: De lekkerste flensjes

    1. Ja doen, ze zijn echt heerlijk! 🙂 En wij zagen een paar super recepten op jouw site, gaan we binnenkort ook zeker wat van maken!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »