Ga naar de inhoud
Home » Hotel tip! Bioscoop hotel Paradiso in Parijs

Hotel tip! Bioscoop hotel Paradiso in Parijs

bioscoop hotel Parijs

In een periode dat de horeca overal op slot zit, gaat in Parijs deze maand (maart 2021) een gloednieuw hotel open en wat voor een! Cinema Hotel Paradiso is me op het lijf geschreven, lieve mensen, het is namelijk een bioscoop-hotel. Ze hebben gewoon mijn drie passies verenigd: Frankrijk, films en hotels! Na de lockdown ga ik er ook zeker wat nachtjes in dit hotel in Parijs doorbrengen om te ‘testen’.

Door en voor filmliefhebbers

Hotel Paradiso, aan de Boulevard Diderot in het 12e arrondissement, is het eerste hotel op naam van mk2 films. Eigenaren Nathanaël en Elisha Karmitz wilden de bioscoopervaring in een nieuw jasje gieten. De broers hebben gewerkt met grote namen op het gebied van architectuur en design om dit op een aansprekende en artsy manier vorm te geven.

Film is overal aanwezig in het boutique hotel: in de zes zalen van mk2 Nation bioscoop op de begane grond, in de 2 suites en 34 kamers (je eigen privé bioscoop!) en zelfs op het dakterras waar je bij mooi weer films kunt kijken in de openluchtbioscoop terwijl je geniet van het filmisch uitzicht over de daken van Parijs.

bioscoop hotel in Parijs

Films kijken op je kamer

In de kamers is, zoals je al wel verwacht, alles aanwezig voor een bioscoop-ervaring. Je hebt als gast onbeperkt toegang tot een enorme selectie aan VOD films. Ben je meer van de klassiekers? Je kunt dvd’s lenen tijdens je verblijft. Er is een aanbod van zo’n 2000 dvd’s waaruit je kunt kiezen.

Elke kamer beschikt over een scherm van minimaal 2,5 meter breed. Natuurlijk is er ook gedacht aan een surround geluidinstallatie zodat je je echt in een bios waant. Heb je het even gehad met films? Op aanvraag kan er een PS5 in de kamer toegevoegd worden.

Paradiso hotel in Parijs

Leuk detail: vanaf meerdere kamers heb je uitzicht over twee enorme muurschilderingen door JR die op gebouwen aan de overkant van het hotel zijn geschilderd. Op de een is The Kid van Charlie Chaplin afgebeeld en op de andere de iconische scène van die man die aan de klok hangt in Safety Last.

Meer weten? Kijk op de site van Hotel Paradiso! Ik vind het zo’n tof concept. Lijkt het jullie wat?

17 reacties op “Hotel tip! Bioscoop hotel Paradiso in Parijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »