cadeaubon voor kerst
| |

De leukste cadeaubonnen als kerstcadeau

Eerst had ik het niet zo op cadeaubonnen omdat ik het een onpersoonlijk cadeau vond. Ik kom er nu op terug, omdat er steeds meer leuke en originele cadeaubonnen zijn waardoor het geven van een cadeaubon nu toch wel persoonlijk kan zijn.

Toen ik jong was – zeg maar soort van in de prehistorie – gaf je iemand die je niet kende steevast een boekenbon of een bioscoopbon. Nu kun je echt veel meer kanten op met een cadeaubon. De bonnen hieronder vind ik leuk. Laat ons in de comments weten welke cadeaubonnen jij graag krijgt en/of geeft.

Etsy Cadeaubon

Etsy cadeaubon

Op de online marktplaats Etsy kun je terecht voor handgemaakte en vintage producten. Het is de perfecte plek om unieke cadeautjes te vinden en veel van de verkopers zijn persoonlijke eenmanszaken dus het is extra leuk om bij ze te kopen en ze te steunen terwijl je er een leuk product aan overhoudt.

De Etsy cadeaubon is alleen digitaal verkrijgbaar. Er zijn vaste bedragen, 20, 50, 100 en 200 euro. Je kunt de bon meteen naar de ontvanger laten mailen met je berichtje erbij of je kunt hem naar jezelf laten mailen en hem uitprinten voor de ontvanger.

Pizza love

Pizza cadeaubon

Ha een bon voor Pizza en je kunt er tot €150 op laten zetten! Ik denk dat je veel mensen echt blijer maakt met een pizza dan met een paar sokken of zo. Toch? Love fades, pizza is forever. Te koop bij Domino’s.

De Podium Cadeaukaart

Dit is echt een toffe cadeaukaart, misschien wel dé tofste 😉 De Podium Cadeaukaart kun je inwisselen voor tickets voor musical, cabaret, concerten, klassiek, toneel, dans en meer. De kaart wordt bij meer dan 290 podia geaccepteerd. Je kunt er tot €150 op laten zetten en de kaart is onbeperkt geldig.

cadeaukaart voor kerst

Deze kaart is in mooie speciale edities te bestellen en je  kunt de kaart ook zelf ‘ontwerpen’. Daarnaast kun je een boodschap toevoegen dus je kunt er zo feestelijk maken als je wilt.

Treatwell Giftcard

Wat ik minder vind van deze kaart is dat je het alleen online kunt bestellen en dat een printje er nou eenmaal gewoon minder gezellig uitziet. Het goede van de Treatwell Giftcard is dat je het bij 3000 (kap)salons en spa’s kunt gebruiken dus heel geschikt om iemand te verwennen met een kappersbeurt, een schoonheidsspecialiste of een spa. De kaart is te koop bij Treatwell tot 1 jaar na de aankoopdatum geldig.

Giftcard voor Treatwell

De Efteling cadeaukaart

Met de Efteling cadeaukaart geef je iemand een heel leuk uitje cadeau. De kaart kan ook omgewisseld worden in de souvenirwinkel of voor een diner of overnachting bij de Efteling. De Efteling cadeaukaart is op te waarderen voor elk bedrag tussen de € 5,- en € 150,-

Efteling cadeaukaart

Ik denk dat je elk gezin wel blij maakt met een Eftelingkaart. Een uitje moet je wel plannen en dat duurt soms wel een tijdje. Het is dus extra fijn dat de Efteling cadeaukaart 3 jaar geldig is. De kaart kun je o.a bij de Primera kopen.

De horeca cadeaubon

Met de Nationale Horeca Cadeaukaart kun je ergens eten, borrelen of overnachten. De ruim 1200 verzilverpunten zijn verspreid door heel Nederland. Je kunt er een bedrag opzetten tussen de €5 en de €150. Zelf vind ik €150 aan de krappe kant als je een overnachting cadeau wilt geven maar je zou dan natuurlijk gewoon twee kaarten kunnen geven. De kaart is geldig tot twee jaar na aankoop.

horeca cadeaubon

Zou je naar het buitenland willen, dan zijn er andere giftcards verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld de Hotelgift kaart maar gezien de pandemie zou ik nu eerder kiezen voor de horecabedrijven in Nederland dan voor Expedia.

Koffie op je kaart

Mij zou je persoonlijk erg blij maken met de koffie strippenkaart van de Coffeecompany. De kaart an zich ziet er helaas niet erg aantrekkelijk uit maar ik kom er al een kleine 20 jaar en ik kan nog steeds erg genieten van een Cappuccino daar.

first coffee

De goedkoopste kaart is €14,50 en de duurste €58. Ze zijn te koop (en te gebruiken) bij alle vestigingen van de Coffeecompany.

VVV Cadeaukaart

Als je nou wel liever een cadeaubon geeft die wat algemener is, die je dus op veel verschillende plaatsen kunt inwisselen, dan zou je de VVV Cadeaukaart kunnen overwegen. Het maximumbedrag is hoger dan de meeste andere cadeaukaarten. Je kunt er tot €250 op laten zetten.

cadeaubon geven

Je kunt de kaart bij veel uiteenlopende zaken inwisselen (meer dan 23000 inleverpunten!!). De inleverpunten variëren van grote landelijke winkelketens tot unieke lokale winkeltjes, van attractieparken tot goede doelen en van horecagelegenheden tot musea. Van de ANWB tot de Bruna, de BCC, Dille & Kamille, Drievliet, Fleurop, Gamma, Intratuin…om maar wat te noemen.

Je hebt bij de VVV ook Dinercheques (2200 inleverpunten/5 jaar geldig) en de VVV Lekkerweg (2500 accommodaties/5 jaar geldig). De kaarten koop je online of bij o.a de Primera.

De Sustainable Fashion Gift Card

De Sustainable Fashion Gift Card is in 2020 opgericht en er zijn maar liefst 80 verzilverpunten. Het is de eerste fashion giftcard ter wereld gericht op duurzaamheid. Je kunt hem online en offline inwisselen bij merken, winkels, belevenissen zoals workshops en circulaire retailconcepten zoals kledingbibliotheken.

giftcard duurzaam

Je kunt de kaart digitaal bestellen maar ook fysiek. De fysieke kaart is van duurzaam karton gemaakt en is geprint met bio-inkt. De SFGC is 3 jaar geldig vanaf de aankoopdatum.

Cadeaubon van jouw favoriete winkel

Daarnaast heb je natuurlijk de usual cadeaubonnen zoals o.a die van de Primark, van de Hema, van de H&M, van Douglas, de Bijenkorf en van Bol.com.

H&M kaart voor kerst

De meeste winkels hebben tegenwoordig cadeaubonnen. Kies de favoriete winkel van degene aan wie je de bon wilt geven. Dochterlief is bijvoorbeeld altijd wel happy met een cadeaukaart van de H&M.

Cadeaubon voor alles online

Op de verlanglijst van Krumlov staat dit jaar (alweer!) een iTunes Gift Card. Daar kan hij games een aanvullingen op zijn games mee kopen.

leuke cadeaubonnen

Verder heb je onder meer cadeaukaarten voor Spotify, Google Play, Netflix en Spotify. Ook heb je Minecraft pre-paid kaarten. De meeste van deze kaarten kun je bij de supermarkt kopen. De Minecraft kaart is soms iets moeilijker te vinden maar bij de Game Mania hebben ze het sowieso.

De biercheque

bier cadeaubon

De cadeaubon voor bierliefhebbers! De biercheque is zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een bedrag tussen €10,- en €150. De Biercheque is geldig tot 2 jaar na activatie. Je wisselt de bon in voor bier (duh!) bij onder meer webshops, horecagelegenheden, brouwerijen en slijterijen. Op de site kun je de inleverpunten bekijken.

Film cadeaubon

Op filmgebied kun je veel kanten op met cadeaubonnen. Zo heeft Cinetree een giftcard voor 3, 6 of 12 maanden. Je kunt hem zowel met de post laten verzenden of digitaal sturen. Je kunt eigen tekst laten toevoegen als je het met de post laat verzenden.

cinetree giftcard

Je kunt ook een Pathé Giftcard kopen, online of bij een Pathé bioscoop. Deze giftcard kun je gebruiken voor bioscoopkaartjes, eten en drinken in een Pathé Bioscoop én Pathé Thuis. Het bedrag bepaal je zelf, als het maar tussen € 5 tot maximaal € 100 is. Als je het lastig vindt met alle coronamaatregelen, wees dan gerust want de kaart is maar liefst vier jaar geldig!

leuke cadeaubonnen

Zou jij een cadeaubon geven als kerstcadeau? En ken je leuke cadeaubonnen die niet hierboven staan?

** geüpdatet in december 2021

Bewaar op Pinterest!

cadeaubon kerstmis

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Ik ben zelf ook nooit een fan geweest van cadeaubonnen, net zoals jij vind ik ze te onpersoonlijk, alsof je geen tijd (of zin) had om iets voor die persoon te zoeken.
  Maar ik moet zeggen dat jij er wel een hele hoop leuke bij elkaar hebt gezet in deze post, misschien moet ik mijn mening herzien 🙂

  Xxx

 2. Superleuke blogpost en top om inspiratie op te doen Ee ncadeau bon ben ik zelf ook altijd enorm blij mee

 3. Leuke tips. Ik denk dat ik het meest blij wordt van de treatwell bon, dan zou ik direct weer gellak op mijn nagels laten zetten voor kerst.

 4. Ik vind een echt cadeau vaak leuker dan een bon. Ik vergeet zo’n ding altijd mee te nemen! Een kaart voor een sauna of spa lijkt me echter lekker.

 5. Ideaal artikeltje wel! Handig voor m’n lootje, haha… Vind het alleen wel een beetje saai om enkel een cadeaukaart te geven dus doe er altijd wel iets flauws of grappigs bij.

 6. Ik heb toevallig 2 giftcards gekocht waarmee iemand een dagje uit kan plannen naar keuze. Normaal ben ik niet zo van dit soort kaarten maar tegenwoordig vind ik het wel lastig om iets te geven omdat iedereen ‘alles’ al heeft en dan vind ik zo’n kaart wel een uitkomst.

 7. Ik geef eigenlijk geen cadeaukaarten cadeau. Maar ik moet zeggen dat deze soorten toch wel wat persoonlijker zijn. Interessante blog!

 8. Cadeaubons vind ik altijd leuk! Al krijg ik met kerst misschien liever een echt pakje. Al ga ik zeker niet kwaad zijn met een Eftelingbon 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.