Ga naar de inhoud
Home » Top 10 mooiste mama sieraden voor moederdag

Top 10 mooiste mama sieraden voor moederdag

moederdag cadeaus

Je kunt het haast niet missen: het is binnenkort weer moederdag. Ik moet eerlijk bekennen dat er voor mij geen mooier moederdagcadeau bestaat dan een dagje chillen met de kinderen – lekker lang in bed blijven en een filmpje kijken. Een dag met minder moet-dingen en met iets meer aandacht dan een ‘normale’ dag.

Maar nu is het zo dat ik als blogger geregeld persberichten krijg en daardoor dit jaar net iets meer mama sieraden voorbij heb zien komen dan normaal en, eerlijk is eerlijk, sommigen ervan zou ik niet afslaan – ik heb ook zelf even wat rondgeneusd – en ja, daar heb ik dus een mooi lijstje van gemaakt!

Anders dan anders

moederdag ketting
Geborduurde hangers (c) Koekoek

De initialen handgeborduurde hangers van Koekoek zijn personaliseerbaar. Ik vind ze erg origineel en schattig. Je kunt ook kiezen voor een symbooltje zoals een hart.

mama sieraad
Geborduurd hartje aan zilveren ketting (c) Koekoek

Met woorden

mama sieraad
Mooie quotes (c) KAYA sieraden

De sieraden van KAYA sieraden zijn toegankelijk – zowel qua ontwerpen als qua prijzen. Mijn dochter heeft een ketting van KAYA sieraden en is er nog steeds erg blij mee.

Symbolisch en subtiel

Koikarper voor moederdag
Gouden koi Nishikigoi hanger (c) Cobalt + Corundum

De sieraden van Cobalt + Corundum zijn handgemaakt in Nederland dus als je daar iets haalt, dan heb je meteen een uniek stuk in huis. Ik koos voor een ketting met een gouden Koi (van keramiek!) omdat de Koi vaak geassocieerd wordt met doorzettingsvermogen. In Japan staan koikarpers ook symbool voor liefde en vriendschap. De gouden Koi staat symbool voor geluk en en een goede gezondheid. Allemaal mooie symbolen die je je moeder graag zou geven, toch?

moederdag collier
Collier van zoetwater(blister)parel (c) Cobalt + Corundum

Je kunt ook gewoon gaan voor een mooi sieraad, zoals de zoetwaterparel ketting hierboven, zonder er perse een boodschap aan te willen hangen. Je moeder weet immers dat ze een moederdagcadeau krijgt omdat je van d’r houdt – toch?

Stoer en robuust

armband voor mama
Leren armband met tekst en namen (c) MamaKado

Ik viel als een blok voor deze leren armband. Bij MamaKado slaag je altijd wel voor een moederdagcadeau volgens mij. Ze hebben er de bekende sieradenmerken als Proud MaMa en Charmin’s, maar ze hebben ook gepersonaliseerde kettingen en armbanden van het eigen merk. De initialen armbanden hieronder vond ik ook heel cool. Ze zijn van Proud MaMa en ze zijn lief voor je portemonnee 🙂

mama sieraden
Proud MaMa initialen armband (c) MamaKado

Met toermalijn

moederdag cadeau

Bij Siebel Juweliers viel mijn oog ook op deze mooie armband van Salvatore Plata. Het is heel vrouwelijk en fris qua kleuren. De zilveren armband met 18 karaat gouden plating is gezet met turkoois en roze toermalijn.

Love you

sieraden mama's

Zeg het met…een armband. De stalen armband met de tekst Love you is van het merk Key Moments. De armbanden zijn in verschillende kleuren en met verschillende teksten verkrijgbaar, o.a Love you to the moon and back en You are my sunshine .

Een snufje vintage

moederdag cadeau
Vintage geïnspireerde kettingen (c) Dooor Jewelry

Bij Dooor Jewelry is er zoveel moois dat je er na moederdag nog een tijdje gewoon blijft rondhangen 🙂 De sieraden worden ontworpen en handgemaakt door Dorien Berkhout. Ik vind de Words of Wisdom kettingen heel gaaf. Voor moederdag vond ik de ‘best mommy’ wel helemaal in style maar voor een tientje extra kun je ook je eigen tekst erop laten zetten – altijd leuk, toch? En als je het echt niet weet, dan kun je hier ook een cadeaubon kopen.

Nog meer vintage

moederdag ketting
Lieve ketting (c) Romantische Sieraden op Etsy

Ook deze ketting is vintage geïnspireerd. Ik vond deze bij Romantische Sieraden op Etsy. Ik houd zelf erg van deze stijl en de kettingen zijn niet duur (op bovenstaande foto is bijvoorbeeld 14,95 euro) en te personaliseren.

Met geboortestenen

Mama sieraad
Stamboomhanger (c) Names4ever

Names4ever heeft een enorm assortiment personaliseerbare sieraden, zowel zilver als goud. Mijn oog viel op de prijzige maar, al zeg ik het zelf, wel erg mooie gouden stamboomhangers met geboortestenen. Het maximale aantal namen voor dit ontwerp is zes, en bij elke naam kies je ook de bijbehorende geboortesteen. De hanger met zes namen is wel 342 euro – maar dan heb je wel echt iets moois dat lang meegaat.

 Een tikkeltje Boho

moederdag ketting
Een hart van Lavasteen (c) Tresj

Een tikkeltje Boho! Ik houd ervan! Bij Tresj worden de handgemaakte sieraden in een beperkte oplage ontworpen en gemaakt. De kettingen met hart kunnen perfect dienst doen als moederdag cadeau. Deze vind ik het mooist: met een hart van lavasteen en een metalen veertje.

moederdag cadeau

Kijk ook naar de medaillon kettingen en armbanden waar je een fotootje in kwijt kunt.

Met een boekje

moederdag cadeau
Thema Balance (c) A Beautiful Story

De handgemaakte armbanden van A Beautiful Story worden geleverd met kleine notitieboekjes in een bepaald thema. Ik vind ze heel schattig en origineel. Op de foto zie je thema ‘Balance’. De Parel en hart staan voor zuiverheid, rust en innerlijke wijsheid. Elk thema en armband heeft een eigen ontwerp. Een paar van de thema’s zijn: love, hope, wishes (die is heel cool), gratitude, good luck.

Welke zou jij willen krijgen op moederdag? Heb jij nog een favoriete sieradenshop?

8 reacties op “Top 10 mooiste mama sieraden voor moederdag”

  1. Dit is zo niet mijn ding. Ik heb echt een hele specifieke smaak wat sieraden betreft. Het moet stoer en robuust zijn. Die leren band vind ik dan het leukst, alleen is de tekst weer te opzichtig. Mijn trouwring heeft bijvoorbeeld zwarte jade. Daar wilde ik ook geen fijn ding voor hebben.

    En voor bedrijven moet moederdag toch geniaal zijn! Want wat een mogelijkheden heb je tegenwoordig. Wel lijkt het me bijzonder om zoiets van je kind te krijgen. Gewoon het idee dat ze al die moeite voor je doen en iets speciaals uitzoeken. Dat is dan wel weer geweldig. Zoonlief is nog maar 17 maanden. Het duurt nog we even voordat ik de eigen gemaakte dingetjes ga krijgen (hoop ik), maar daar kijk ik wel naar uit 🙂

    1. Ik ga mijn moeder altijd dingen die ik zelf leuk vond toen ik klein was. Eentje heb ik onthouden, daar had ik naar mijn gevoel dan ook heel lang voor gespaard, het was een spaarpot in de vorm van een melkpak en als je hem schudde hoorde je een koe. Wat zal ze daar blij mee zijn geweest haha. Ik vind het zelf altijd echt leuk om inderdaad een eigen gemaakt dingetje te krijgen maar vooral gewoon wat samentijd en een briefje of kaartje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »