Top 10 leuke en originele moederdag cadeaus

moederdag cadeaudag

Volgende week zondag, op 11 mei, is het weer moederdag oftewel wees-extra-lief-en-geef-vette-cadeaus-een-grote-bos-vrolijke-bloemen-en-veel-kusjes-en-knuffels-mama-dag. En nee, geef alsjeblieft geen stofzuiger, strijkbout of staafmixer omdat mama die toch nodig heeft. Daar hebben de Dolle Mina’s niet voor gevochten! Hier de top 10 ideale moederdagcadeaus voor de liefste mama’s….volgens de Srsck vrouwen!

Blikje liefde

Lieve woordjes in blik (c) Gezinnig

Leuk maar vooral symbolisch erg cute want welke moeder wilt geen blikje vol lieve woordjes ontvangen!? Bovendien is het een cadeau waarvan mama elke dag plezier van zal beleven want het blijft dag in dag uit geinig om woordjes, gedichtjes en quotes achter te laten op je koelkast. Je koopt het blikje bij Gezinnig, ze hebben er sowieso ook veel leuke spulletjes voor gezinnen zoals weekplanners voor de hele familie en leuke boeken zoals het boek ‘Relax Mama’ enzo.

Mama-tijd

Naar een musical, een workshop sushi maken of vliegen in een autogyro,

Drukke mama’s hebben vaak geen tijd voor mama-tijd en juist daarom is dat fijn om te krijgen. Geef een workshop of een uitje cadeau, daar zal mama vast van genieten. Je kunt dit cadeau zo ingewikkeld en duur maken als je zelf maar wilt maar vergeet niet dat goedkoop en eenvoudig zeker niet altijd slechter is. Ik zou zelf bijvoorbeeld liever een bioscoopbon krijgen om met de kinderen naar de film te gaan dan een vliegles in een autogyro. Ieder zijn ding en jij kent je moeder het beste dus je weet wat zij leuk vindt. Er is zijn legio mogelijkheden, van een cadeaubon om een tattoo te laten zetten tot een koffiestrippenkaart bij de coffee company of een workshop smartlappen zingen, van een hotelbon tot kaartjes voor een musical of een festival dus je komt er vast wel uit 🙂

Clooney vs Van Gogh

George Clooney voor Nespresso, Van Gogh kopjes

Waarschijnlijk had mama liever George Clooney cadeau gekregen maar aangezien hij op het punt staat te trouwen met een mooie advocate met een ingewikkelde naam…is een mooi Van Gogh kopje voor mama’s espresso is ook wat waard.

Vervlogen tijden

Polaroid toiletrolhouder via zsazsashop

Omdat mama niet oud is maar gewoon hartstikke retro! Deze Polaroid toiletrolhouder zag ik bij Bol.

Mom = Wow

iPhone hoesje ontworpen door Elske Leenstra
iPhone hoesje bij studio117

Hoe leuk en lief is deze iPhone case ontworpen door Elske Leenstra voor Studio117??!! Er zijn twee andere mama ontwerpen die ook erg leuk zijn: “Keep calm and call mom” en “Every mom is a queen”. Je kunt ook een telefoonhoesje met een foto van jou en je moeder erop geven!

Verwenkaarten

Verwenkaarten via feelgoodies

Dit zijn echt hele leuke kaartjes van Saskia de Bruin met schattige vrolijke illustraties! Elke kaart heeft aan één kant een korte (verwen-)tip en aan de andere kant een verdieping van het idee. Verwennen wordt breed geïnterpreteerd dus je hebt bijvoorbeeld een kaart met ‘smeer je in met weldadige smurrie en zeg tegen alle delen van je lijf iets liefs en grappigs’ maar je hebt ook een kaart waarop staat dat je iemand moet vergeven. Al met al mooie inspirerende kaarten zodat mama elke dag van het jaar in ieder geval 1 verwen moment beleeft!

Moeder, dochter

De moeder dochter liefde

Dat we bij Srsck als een blok vielen voor deze hanger is natuurlijk geen verrassing. Zo lief en je draagt het altijd bij je ♥ Deze ketting en nog veel meer lieve moeder en kind sieraden vindt je bij Mamakado.

Poëzie om te kussen

Dichterlijke vrijheden via Plint
Dichterlijke vrijheden via Plint

Hoe mooi en origineel is deze kussensloop met een gedicht van Hans en Monique Hagen? Die zou ik zo graag krijgen!! Dochterlief? Hint…hint…!!

La vie en rose

La Chaise Longue fitness set via Thuisfitness-expert

Omdat de kleur roze ervoor zorgt dat het verplicht sportuurtje wat minder zwaar wordt. De fitness-set bevat een vloermat, een tubingset, knijphalter en springtouw.

Afwas-ellende

Afwasborstels via Donkeyproducts

Omdat veel mama’s al depressief worden bij het aanblik van een afwasborstel. Met deze coole Jonny en Billy afwasborstels wordt het afwassen er niet leuker op maar je wordt in ieder geval wel vrolijk elke keer dat je er langs loopt en dat scheelt een mini mini beetje.

Ik heb mijn mama helaas niet meer 🙁  maar ik gaf haar altijd rare dingen cadeau die ik zelf leuk vond en waar zij niets aan had zoals een spaarpot in de vorm van een melkpak die moeeee moeeeee deed als je het schudde, dat soort dingen. De kleine man is er ook zo een, die gaf me vorig jaar een klein blauw speelgoedautootje 🙂

Zelf vind ik het ook altijd leuk om iets te krijgen dat de kids zelf hebben gemaakt, een tekening, knutselwerkje of een brief. Ook is het altijd wel leuk om iets te krijgen met de foto van (jouw en) je kinderen. Bij de Kruidvat kun je verschillende fotocadeaus laten maken zoals mokken en kalenders.

Ach weet je, het maakt ook niet zoveel uit wat je krijgt als mama, het is een soort van verjaardag zonder dat je ouder wordt. Ideaal! Gezellig met een ontbijtje in bed, leuke dingen doen samen en heel veel kusjes krijgen, daar gaat moederdag volgens mij uiteindelijk om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »