Pan deï Palais
|

Luxe hotels | Pan Deï Palais Saint-Tropez

Ik zal jullie vandaag vertellen over Pan Deï Palais, een verborgen luxe hotel in het centrum van Saint-Tropez. Wanneer je een vakantie in Saint-Tropez wilt doorbrengen, dan zul je moeten kiezen tussen een verblijf in het stadje zelf of een verblijf aan de strandweg dus verder van het stadje maar dichterbij de stranden. Voor beiden is er wel iets te zeggen. Het hangt er echt vanaf waar je zin in hebt. Ik ben al vaak in Saint-Tropez geweest en ben zowel in hotels langs de strandweg als in hotels in het stadje verbleven.

Verborgen luxe

De zware houten deur van het Pan Deï Palais is gesloten en er is geen duidelijk hotelbord te zien. Je zou vrij makkelijk de deur open kunnen duwen maar je durft het niet zo 1,2,3 omdat het er uitziet als een privé villa. Wanneer je het toch doet, dan stap je in een geheel andere wereld, ver van de drukte van het centrum van Saint-Tropez. Achter de deur is alles rustig, sereen. Je bent in een Maharadja paleis belandt.

Pan Deï Palais werd in 1835 gebouwd door een Franse officier voor zijn grote liefde, prinses Bannu Pan Deï. Het Indiase thema is in de smaakvolle decoratie gehandhaafd zonder te overdreven, cliché of opzichtig te zijn. Er is gekozen voor antiek uit India, tapijten, houtsnijwerk, schilderijen en Aziatische meubels. Dit luxe boutique hotel in Saint-Tropez biedt slechts tien kamers en twee suites.

hotel pan dei palais

Welkom in hotel Pan Deï

Wanneer ik binnenloop word ik verwelkomd door een vriendelijke receptionist. De check-in verloopt soepel en efficiënt en de medewerkers zijn warm en gastvrij. Het voelt niet als een hotel maar meer alsof je aankomt bij vrienden. Er is overigens valet parking wat echt een verademing is in het enorme drukke St-Tropez, zeker als je in het hoogseizoen daar bent. We zijn met zijn vijven hier: man, vrouw, drie kleine kinderen. Nu zijn de kids rustig maar toch – ik ben maar al te goed bekend met de bezorgde blikken van receptionisten wanneer we en force binnenkomen. Die blikken zijn er nu niet.

We dragen spijkerbroeken, hebben lang gereden, zijn moe en zien er eerlijk gezegd niet uit op dat moment. Toch zijn de medewerkers enorm lief en we voelen ons helemaal welkom. We hebben weleens minder prettige ervaringen gehad in hotels in deze regio van Frankrijk dus dit is een verademing. We voelen ons dan ook meteen relaxed en ontspannen zoals het hoort tijdens een vakantie.

Eigenlijk waren alle medewerkers erg vriendelijk en behulpzaam tijdens ons verblijf behalve de ontbijtdame, die was wat nors.

Zen in de tuin

Wanneer je bij het Pan Deï hotel in Saint-Tropez aankomt, dan krijg je eerst een kleine rondleiding. Naast de receptie is er een relaxed bibliotheek hoekje met boeken en tijdschriften. Aan de achterkant van het hotel is een tuin met een mooi zwembad waar je heerlijk kunt ontspannen. Liever naar het strand? Geen probleem. Een chauffeur van het hotel brengt je naar het privé strand dat hij het hotel hoort, Jardin Tropézina.

Wij verbleven in de Deva suite ook wel Suite de la Princesse. De kamer was, zoals de rest van het hotel, mooi ingericht. De kamer en de badkamers waren brandschoon. Er zijn twee badkamers, de een heeft een bad én een douche en de andere heeft alleen een douche. Er waren genoeg handdoeken en zeepjes e.d (van Bulgari!).

pan dei hotel
Suite de la Princesse – Pan Deï Palais

De special touch

En we kregen allemaal cadeautjes! Toen we de kamer inkwamen vonden we water, vers fruit en Porto maar ook een cd met relaxed muziek, een petje en zelfs een extra attentie voor de kinderen, badspeelgoed. Wat mij betreft zijn dit precies de dingen die het verschil uitmaken tussen een goed hotel en een geweldig hotel.

Het restaurant

Pan Deï Palais heeft een gereputeerd gastronomisch restaurant met Aziatisch georiënteerde gerechten. We bestelden roomservice. We konden voor de kinderen niet iets geschikts vinden op het menu, maar het was absoluut geen probleem aangezien ze pasta met tomatensaus voor ze maakten. Ik had de filet de boeuf, een van de meest malse stukjes rundvlees die ik in mijn leven heb gegeten. De gestoomde vis was ook heerlijk. We waren minder enthousiast over de chocolade loempia’s als dessert. Niet dat het slecht was bereid maar de combinatie vonden we niet zo geslaagd. De chocoladesoufflé was wel hemels!

Ontbijt is goed met veel vers fruit maar in vergelijking met de kwaliteit van de rest van het hotel hadden we er net wat meer van verwacht.

Al met al, zou ik het Pan Deï Palais zeker aanraden. Het is een discreet en intiem hotel in Saint Tropez waar je volop tot rust kunt komen terwijl je toch midden in het stadje logeert. Grote luxe maar kleinschalig. Het is slechts van half november tot half december gesloten, wat schaars is in het gebied van Saint Tropez. De meeste hotels sluiten langer in die regio – van oktober tot Pasen. Een verblijf in het Pan Deï Palais is een zeer ontspannende ervaring.

Review op basis van een overnachting van twee nachten in Pan Deï Palais in Saint-Tropez, Frankrijk – Kamer: Deva Suite

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.