Ga naar de inhoud
Home » Guns Akimbo | een gitzwarte actiekomedie

Guns Akimbo | een gitzwarte actiekomedie

guns akimbo filmrecensie

Over enkele dagen is Guns Akimbo in de bios te zien (edit: i.v.m corona is de film meteen op Pathé Thuis te zien). Deze gitzwarte actiekomedie met Daniel Radcliffe is anders dan anders. Dat moeten we de film toch wel nageven. Het is een film die mensen ofwel heel goed ofwel heel slecht gaan vinden. Je moet het tempo sowieso echt bijhouden. Guns Akimbo is heftig en over the top. Tegen de tijd dat je bios uitloopt ben je uitgeput!

Nerd belandt in gevaarlijk spel

De nerdy gameontwikkelaar en antiheld Miles (Radcliffe) wordt onbedoeld deelnemer in een illegaal spel op leven en dood. Terwijl miljoenen mensen hem via de livestream volgen moet Miles zich uit deze benarde positie zien te redden.

Het komt er op neer dat je soms gewoon geen keuze hebt (al wordt dat wel erg letterlijk weergegeven). Je moet leren om voor jezelf op te komen ook al zou je het liefst stil in een hoekje kruipen.

Mensjes kijken

Je zou het haast vergeten tussen al het visueel geweld door maar er zit wel degelijk een onderliggende laag, een boodschap, in Guns Akimbo. De maatschappelijke kritiek is voelbaar. Alles is tegenwoordig een competitie. Kijk maar op tv, of je nu zingt of danst of kookt, alles wordt gegoten in een competitieve format.

Het leven bestaat grotendeels uit ‘mensen kijken’. Wat dacht je van die al die kids die urenlang kijken naar een joch dat aan het gamen is op YouTube bijvoorbeeld. Laten we maar niet eens beginnen over TikTok of over alle reality-televisie. We kijken naar wat anderen eten, met wie ze op vakantie gaan en wat ze op vakantie doen op Instagram. We kijken én oordelen aan de lopende band over anderen.

De Nieuw-Zeelandse regisseur Jason Lei Howden zegt zelf ‘We are living in a time where social media and digital entertainment are extremely prevalent in our culture. Guns Akimbo is a comment on society’s cathartic lust to watch other human interactions from the comfort of their screens.’

Daniel Radcliffe

Ken je dat stukje nog dat Leonardo DiCaprio doordraait in The Beach en door de jungle gaat rennen in een soort van Supermario game? Mix dat stukje met The Truman Show en Hunger Games en je hebt Guns Akimbo. Haha ok klinkt dat wild? Guns Akimbo IS wild!

Daniel Radcliffe verrast weer. Onze voormalige Harry Potter schuwt geen gewaagde rollen of bizarre films. Heb je bijvoorbeeld Swiss Army Man gezien? Nee? Doen! Zo weird en zo anders dan de meeste films… Anyway, Radcliffe is weer hartstikke goed in Guns Akimbo.

Kijken of niet kijken

Ha dat is een lastige bij deze film. Het is niet een film voor iedereen, laten we dat vooropstellen maar ik zeg kijken. Al was het alleen al omdat ik vind dat pogingen om eens iets anders te proberen op filmgebied beloond moeten worden. Bereid je desalniettemin wel voor op zwarte humor, gewelddadige scenes, over-the-top en totaal onbegrijpelijke scènes en veel bloed.

Haha nee ok, ik begrijp hoe het klinkt maar ga toch maar gewoon kijken. Laat me nadat je naar de bios bent geweest ook vooral weten of je me nog wel een beetje mag 🙂

4 reacties op “Guns Akimbo | een gitzwarte actiekomedie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »