Op tuinsafari met Backyard Wilderness bij Omniversum

meivakantie omniversum

Er is weer wat leuks voor de kids in het Omniversum deze meivakantie. Van 19 april t/m 5 mei kun je daar de grootbeeldfilm Backyard Wilderness bekijken in combinatie met een échte achtertuinsafari!

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater in Den Haag. De films die er worden vertoond, vooral natuurfilms (maar niet alleen dat), worden geprojecteerd op een enorm koepelscherm – zo groot als een halve voetbalveld las ik. Ik ben er in ieder geval meerdere keren met de kids geweest en het is inderdaad een supergroot scherm en het effect is indrukwekkend. Sommige onderwerpen komen meer tot hun recht op zo’n scherm dan anderen. Meer over de technische kant van het Omniversum lees je in onze oudere review.

Zelf vind ik het altijd leuk om een film in het Omniversum te combineren met een bezoekje aan het, pal ernaast geleden, Museon. Op het moment is daar bovendien een hele toffe expo te zien One World, over o.a overbevissing, watervervuiling en klimaatverandering – zo uitgelegd dat het gaat leven voor kinderen. Heel leerzaam!

omniversum natuurfilm

Backyard Wilderness

Backyard Wilderness laat je de vier seizoenen beleven met unieke beelden van het dierenleven vlak onder onze neus. Minicamera’s hangen in holen en nesten of bewegen over de grond en door vijvers om het gedrag van grotere en kleinere dieren op unieke wijze vast te leggen. Van wasbeertjes, vossen, herten en coyotes tot eenden, kolibrietjes, hommels en muizen. Leuk voor de kinderen dat de meeste dieren herkenbaar zullen zijn.

De film duurt 45 minuten en herinnert ons eraan dat je op doodgewone plekken buitengewone dingen kunt ontdekken. Je hoeft er alleen maar voor naar buiten te lopen. Met andere woorden, een film met prachtige natuurbeelden én een lesje over ‘de mooie kleine dingen van het leven’ ineen.

backyard wilderness

Op tuinsafari

Tijdens de meivakantie krijgen kinderen de kans om hun ouders op hun natuurkennis te testen bij Omniversum. Leuk natuurlijk om eens de rollen om te draaien! Na afloop van Backyard Wilderness kun je op een (gratis) safari in de achtertuin van het Omniversum. De kids krijgen een routekaart met vragen en weetjes waarmee ze kunnen uitvinden hoeveel hun ouders nou eigenlijk weten over de natuur. De safari duurt ongeveer een half uurtje en als de ouders een voldoende halen, dan krijgen ze een gratis kopje koffie 😉

Tickets voor Backyard Wilderness zijn te reserveren via Omniversum. Kijk ook op de site om te zien welke andere films er tijdens de meivakantie draaien.

 

 

 

11 gedachten over “Op tuinsafari met Backyard Wilderness bij Omniversum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »