Ga naar de inhoud
Home » Ghostbusters: Afterlife (2021) in de bioscoop

Ghostbusters: Afterlife (2021) in de bioscoop

Ghostbusters afterlife recensie

De eerste Ghostbusters film is inmiddels al meer dan 35 jaar oud. Ondanks de enorme populariteit van deze franchise is het Sony Pictures voorheen niet gelukt er nieuw leven in te blazen. In 2016 deed men een poging met een vrouwelijk Ghostbusters team wat helaas niet helemaal lekker uit de verf kwam. Nu is daar regisseur Jason Reitman, zoon van Ivan Reitman (de regisseur van Ghostbusters ’84), die met een frisse blik de franchise weer tot leven wekt met Ghostbusters: Afterlife. De film is vanaf 18 november te zien in de bioscoop.

Leuke verwijzingen

In de film arriveren een alleenstaande moeder en haar twee kinderen in een klein Amerikaans dorpje. Hier ontdekken ze een verbinding met de oorspronkelijke Ghostbusters en een geheime erfenis die hun opa achter heeft gelaten.

Een enorm pluspunt aan deze film is dat hij geschikt is voor meerdere doelgroepen. Fans van de originele Ghostbusters zullen zich in een goudmijn wanen aan leuke verwijzingen naar de eerste films, maar ook voor mensen die nog nooit een Ghostbusters film hebben gezien is deze film top vermaak.

De film doet iets anders dan de eerdere films door de focus te leggen op de kinderen en het verhaal te verpakken als een mysterie. Fans zullen misschien wat eerder door hebben wat er aan de hand is, maar voor nieuwe kijkers is het een interessante weg in het Ghostbusters universum.

Goede cast én goede humor

Ook de humor in Ghostbusters: Afterlife is on point. In tegenstelling tot de 2016 remake, is de humor niet flauw of kinderachtig. Alle grappen, komische personages en scenes komen goed uit de verf. Met name een scène met de welbekende Stay Puft Marshmallow Mannetjes.

Daarnaast heeft deze film een uitstekende cast. Vooral de jonge acteurs Finn Wolfhard en met name Mckenna Grace schitteren in de film. Maar er is ook een erg leuke rol weggelegd voor Paul Rudd, onlangs benoemd tot sexiest man alive door People magazine.

affiche ghostbusters afterlife

Geslaagde toevoeging

In de laatste akte van Ghostbusters: Afterlife barst het Ghostbusters-gehalte los en komt de frisse nieuwe wind van deze film samen met de nostalgie van de oude films. Hierbij zullen de fans uit hun dak gaan en komt de film tot een prachtig emotioneel einde.

Het is de regisseur en schrijvers enorm goed gelukt een nieuwe Ghostbusters film te maken die met frisse nieuwe ideeën komt, terugblikt op de oude films en een mooie toevoeging is aan de franchise. Een franchise die na deze film misschien wel verder uitgebreid zal worden…

** Review door Colin Coert voor Srsck **

4 reacties op “Ghostbusters: Afterlife (2021) in de bioscoop”

  1. dank! wanneer namlief en dochterlief zich terug trekken in de Stopera om van een opera te genieten, gaan zoon en ik graag naar een `slechte` film. Dit lijkt meeen absolute kanshebber!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »