Ga naar de inhoud
Home » Uitje: Sea Life in Scheveningen

Uitje: Sea Life in Scheveningen

sea life scheveningen

De kids hadden een weekje vakantie en we kregen twee dagen lang bezoek uit Frankrijk. Twee dames van 12 en 14 jaar oud die niet eerder in Nederland waren geweest. Ik ging dus met vijf kids allerlei leuks doen. Het was even zoeken omdat we dingen wilden doen die leuk waren voor drie leeftijdsgroepen, vanaf 8 t/m 14 zeg maar. We gingen o.a naar Madurodam, naar de bios en naar Sea Life in Scheveningen.

Jaarpas Sea Life

Ik ben wel eerder in Sea Life geweest met de kids en vooral de kleinste man vindt het er enorm leuk. Ik had ook een abonnement (jaarpas) overwogen omdat ik Sea Life behoorlijk duur vind (voor een attractie waar je echt max anderhalf uur zult toeven) en we wonen er vlakbij dus dan is een abonnement wel een goede optie. Je betaalt 35 euro voor een jaarpas voor een kind en 45 voor een volwassenen. Dat heb je er dus al erg snel uit. Maar goed, kleine man is nog niet jarig dus dat zien we nog wel.

scheveningen

Sowieso even een tip: kijk op de website voordat je naar Sea Life gaat want er staan regelmatig aanbiedingen op en dat kan behoorlijk schelen op de prijs van een kaartje. En ook als er geen aanbiedingen zijn, dan is een online kaartje 2 euro goedkoper per persoon dan aan de kassa. Oh ja en nog een tip: haal een stempel bij t winkeltje wanneer je weggaat en je kunt later op de dag weer even gratis binnenwippen bijv. om een voedermoment mee te pakken.

Meer dan 40 aquaria

Wat valt er te doen in Sea Life? Sowieso zie je veel verschillende vissen en andere zeedieren zoals zeepaardjes, anemonen en ook heuse zeedraakjes. Er zijn circa 45 aquaria met meer dan 3000 zeediersoorten. Er zijn echt veel mooie vissen. Vissen die we allemaal al kennen maar ook de meer aparte vissen die je meestal nog niet in het echie gezien hebt. Als je van die zeeliefhebbende kinderen hebt dan is een uitje naar Sea Life alleen daar al om een feestje.

vissen Scheveningen
In de tunnel

Er is ook een onderwatertunnel. Deze is vrij klein maar onderzeewatertunnels zijn altijd mooi vind ik, zo ook deze. Je kunt er als het niet druk is even op een bankje zitten en van het uitzicht genieten. Er zwemmen haaien boven je hoofd, een grote schildpad en veel bijzondere exotische vissen.

Buiten zijn er ook hele schattige (en behoorlijk luidruchtige) otters, Max en Skittle, en een groepje pinguïns.

Vriendelijke medewerkers

Er lopen veel medewerkers los rond 😉 en die kun je van alles vragen. Ze geven er geduldig antwoord op. Over het algemeen zijn de medewerkers bij Sea Life echt vriendelijk en behulpzaam. Zowel bij de kassa als in het winkeltje en in de zalen zelf.

Er staat ook een medewerker in de eerste zaal vlakbij de ingang bij de ‘voelpoel’ die wat extra weetjes deelt en leuke dingen over de vissen vertelt en je kunt er ook aan bepaalde dieren zitten. Ze hebben daar haaieneieren, die vind ik dan weer super bijzonder!

Voelpoel Sea Life Scheveningen
De voelpoel

Tijdens de vakanties heb je ook de mogelijkheid om een achter de schermen tour te doen (vanaf 10 jaar oud). Dat lijkt me wel leuk en leerzaam maar wij hebben het niet gedaan. De kleine man is nog te klein dus………..

Speurtochten en voertijden

Bij de kassa kunnen de kinderen ook een speurtocht krijgen. Eerst had je zo’n kraslot systeem kaartje dus je moest met een muntje krassen en dan zag je of jouw antwoord juist was of niet. Een crime dat kraslaagje! Het bezoek eindigde dan ook altijd met mama die alle kaartjes moest krassen met een muntje en dan ging het kapot en dan kon je niet meer zien of het antwoord klopte 🙂

speurtocht Sea Life
Stempelen voor de speurtocht

Dat hebben ze dus nu anders opgelost. Je krijgt nu een boekje en kunt bij elk onderdeel van de speurtocht een stempel halen. Ik vind de stempels ook echt niet om over naar huis te schrijven maar de kleinste man vond het wel helemaal geslaagd dus hee, ik zeg niets!

Op de website maar ook ter plekke kun je zien om hoe laat de verschillende dieren gevoerd worden. Het is leuk om daar bij te zijn. De medewerkers vertellen er dan ook een verhaaltje bij. Het is wel meestal erg druk bij het voeren. Wij hebben het voeren van de Pacu’s bekeken. Dat zijn een soort van vegetarische piranha’s. Die worden een paar keer per dag gevoerd maar dat hangt dus van de vissen af. Roggen krijgen bijvoorbeeld niet dagelijks te eten dus even checken!

Kwallen en krabben 

Bij Sea Life zijn er ook tijdelijke ‘tentoonstellingen’. Vorig jaar waren we naar ‘kwallenplaag’. Dat was echt heel erg mooi. Er waren 6 aquaria met kwallen. Persoonlijk vond ik de kwallenplaag echt het hoogtepunt van Sea Life. Deze keer moesten we het doen met krabben met de tentoonstelling ‘Wow, wat een klauw’. Alsnog wel leuk hoor, met o.a een enorm reuzenkrab-beest, maar minder mooi.

Tijdelijke tentoonstelling
Wow wat een klauw!

Deel van het Sea Life keten

De opzet en inrichting van de zalen en aquaria vind ik niet echt indrukwekkend. Het geheel is donker, ietwat troosteloos en op bepaalde stukken redelijk klein en benauwend. Sea Life maakt deel uit van een groot Sea Life keten met aquaria over de hele wereld zoals o.a in Engeland, Spanje, de VS, Ierland, Finland en nog veel meer. Dat wetende had ik het geheel wat grootser verwacht.

Sea Life
Finding Nemo

Nu doet Sea Life Scheveningen wat oubollig en een beetje goedkoop aan. Ik denk dat je met die ruimte zoveel meer ervan zou kunnen maken. Iets moois en spetterends zeg maar. Ruimte voor verbetering zullen we maar zeggen 🙂 Ondanks de minpuntjes links en rechts blijft het, vooral dankzij de prachtige vissen, een leuk uitje met kinderen.

Bovendien kun je er meteen een weekendje of een dagje Scheveningen van maken, lekker naar het strand en de omgeving verkennen. Het oude centrum van Scheveningen is charmant en er is veel te doen in de buurt.

3 reacties op “Uitje: Sea Life in Scheveningen”

  1. Leuk om te lezen. Ik wil dit een keer combineren met de kids als ik naar het strand ga. En allerlei strandtenten ga testen 😉 Zal inderdaad vooraf wel even online zoeken naar korting.

  2. He vervelend dat je ziek was, moeders kunnen en mogen idd niet ziek zijn!! Pfff….Blijf goed voor jezelf zorgen hoor, daar heb je ook recht op als moeder!! Sea Life, daar ben ik wel een paar keer geweest, de laatste keer was dat met mijn dochter (toen 20 jaar) en ze vond het nog steeds leuk! Het is ook leuk opgesteld! En daarna over de boulevard lopen en even de zilte opsnuiven….heerlijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »