Ga naar de inhoud
Home » Misdaadkomedie Breaking News in Yuba Country

Misdaadkomedie Breaking News in Yuba Country

breaking news yuba county

Ik houd van vrijwel alle filmgenres. Ik heb alleen moeite met horrorfilms en met van die super deprimerende Scandinavische films met veel grijze luchten. Verder maak je me met alles wel blij, afhankelijk van mijn bui. Nu was ik toe aan iets ‘lichts’. Breaking News In Yuba County beloofde een mooie mix van humor en misdaad, dat leek me wel wat. De film is onlangs uitgekomen op dvd en vod maar ik had er niet eerder van gehoord. En dat terwijl er veel bekende acteurs in spelen. De hoofdrollen worden onder meer vertolkt door Allison Janney, Mila Kunis, Awkwafina (The Farewell), Regina Hall, Ellen Barkin, Wanda Sykes, Samira Wiley (Poussey in Orange is the New Black) en Juliette Lewis.

Snakken naar aandacht

Wanneer Sue Buttons haar man op overspel betrapt, op haar verjaardag nog wel, is het voor haar de druppel die de emmer doet overlopen. Ze voelt zich al zo lang niet gezien door haar man, door collega’s en zelfs door haar eigen zus. Ze is het type dat altijd vriendelijk is, nooit boos wordt en overal ja en amen op zegt. Wanneer manlief komt te overlijden, geeft ze hem als vermist op. Dit zorgt voor heel wat nieuwswaarde en dus eindelijk voor aandacht voor haar.

Sue is niet van plan om de aandacht waar ze al zo lang naar hunkert makkelijk op te geven. De situatie zorgt voor heel wat misverstanden en daarmee ook voor meerdere slachtoffers. De waarheid verhullen blijkt toch moeilijker dan verwacht, zeker nu de politie, ongeduldige criminelen en haar halfzus zich er allemaal mee bemoeien.

Wilde rit

Op sites als Rotten Tomatoes doet Breaking News In Yuba County het erbarmelijk slecht. 11% tomatometer en 45% audience score maar ik vind dat wel erg streng. Ik heb me prima vermaakt. Het is een film die je niet te serieus moet nemen. Laat je meevoeren in de wilde rit, die met de seconde ongeloofwaardiger wordt maar daardoor ook juist geinig is.

Het is een zwarte humor misdaadfilm met een twist en er zit een lekker tempo in. Er gebeurt constant wat en het zijn allemaal leuke/goede acteurs. Ok, ik heb maar één keer echt hardop gelachen, dus het is niet perse het soort comedy dat je op de grond ligt van het lachen maar het is zeker onderhoudend. Had misschien iets zwarter gemogen qua humor.

Srsck score ★★★

VS, 2021. Misdaadkomedie met Allison Janney, Mila Kunis, Awkwafina, Regina Hall, Juliette Lewis

Breaking News In Yuba County is sinds eind mei verkrijgbaar op dvd

1 reactie op “Misdaadkomedie Breaking News in Yuba Country”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »