minecraft traktatie
| |

Uitdelen: 10 Traktaties voor groep 7 en 8

Onze blog is doorspekt met ideeën voor traktaties voor school, van gezonde traktaties tot popcorn traktaties, van game traktaties tot babybel traktaties – je zou denken dat we alles wel ‘gecoverd’ hebben maar nee…Tenminste, mijn zoon van 11 vindt van niet 😉 Hij zit dan ook al in groep 8 en kinderen van 11 en 12 zijn toch wat ‘moeilijker’ met traktaties. Een traktatie moet dan vooral niet te kinderlijk zijn. Je kind zal in groep 8 toch echt geen Bumba of Mega Mindy meer willen uitdelen.

Ok, maar wat dan wel, wil je niet in het eeuwige zakje chips vervallen?! Ik heb het internet helemaal afgestruind en vond hele toffe ideeën om uit te delen. Kijk hieronder naar de leuke en stoere traktaties die ik vond, speciaal voor de wat oudere kinderen op de basisschool. Get inspired!

Thor’s hamer

traktatie Thor
(c) Simplistically Living

Met de release van Avengers: Endgame aan het einde van de maand is het weer volop Marvel tijd. Ik vind deze Thor hamer traktatie origineel en ja, het is zoet, maar het zijn geen enorme porties. Klein maar fijn! Volgens mij zouden groep 8 kinderen dit echt wel een leuke traktatie vinden 🙂

Het was even zoeken naar zilveren voedingskleurtjes maar verder is dit een hele makkelijke originele traktatie. Snel gemaakt.

Freaky donuts

donuts traktatie
(c) The Simple Sweet Life

Deze monster donuts kun je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Ik zou zelf gaan for the easy way: mini suikerdonuts bij de Appie kopen, klein beetje glazuur om de ogen goed te plakken, suikeroogjes kant en klaar kopen en klaar ben je. Weinig werk, veel effect!

traktatie groep 8
(c) cupcakerecepten.nl

Met donuts kun je best veel kanten op. Ik vond bijvoorbeeld ook deze ananasdonuts, fris en zomers en echt in een handomdraai gemaakt want het gaat erom dat je kroontjes uitknipt, meer niet. Ik zag laatst ook hele leuke regenboog kwarktaartjes, ook leuk als je voor zo’n frisse vibe gaat.

Starbucks

Voor deze traktatie moet je heel lief glimlachen naar de Starbucks medewerker want het valt of staat met de Starbucks bekertjes. Op de foto hieronder (van pinterest zonder credits helaas) zijn de bekertjes gevuld met cupcakes en slagroom maar het zou ook erg leuk zijn, leuker zelfs, als je de bekers vult met vers fruit en slagroom.

starbucks traktatie

In principe kun je er natuurlijk van alles in doen maar het is wel het leukste als er slagroom bovenop zit want dan krijg je het cappuccino effect.

McDonalds

Voor deze McDonalds traktatie ben je ook redelijk afhankelijk van hoe lief de Mac medewerker is. Je zou natuurlijk ook zelf zakjes/bakjes kunnen maken maar een echte Mac zak doet het toch beter. Aukje heeft de traktatie op de foto hieronder gemaakt en zij kregen die zakjes mee ‘tegen’ een donatie in het Ronald McDonald potje. Mooie deal en iedereen blij.

traktatie groep 8 12 jaar
(c) Aukje’s wereld

Als je liever iets gezonders trakteert dan cake, dan zou je ook de frietjes kunnen maken van appel. Ik vind zelf cake een leuker effect geven en als je helemaal all the way kunt gaan dan kun je een toefje slagroom of een marshmallow toevoegen als ‘frietsaus’.

Poffertjes met aardbeien

gezonde traktatie

Dit is misschien niet de meest originele traktatie maar wel eentje waar alle leeftijdgroepen gelukkig van worden, toch? Je zou een deel met aardbeien kunnen doen en een deel met kiwi, meerdere kleuren bij elkaar ziet er net wat feestelijker uit. Ik vind het ook leuk om bovenop het spiesje nog een bosbes toe te voegen, ook een kwestie van kleur.

Fortnite

Games doen het altijd wel goed naar mijn ervaring. Klik eens op de link voor onze top 10 game traktaties. Op Pinterest vonden we (helaas weer zonder credits) ook deze super gave Fortnite traktatie.

fortnite traktatie

Het leuke hiervan is dat je het met zowel food als non-food kunt vullen. Of je vult ze met drop, duh 😉 Van die doosjes zijn het leukste maar je zou ook kleine blauwe zakjes kunnen gebruiken. En dankzij die gele ballonnen is de traktatie extra feestelijk, toch?

Popcorn

Je weet dat ik fan ben van popcorn. Volg de link voor nog veel meer popcorn traktatie. Ik houd van deze Popcorn pops omdat het geen idioot grote porties zijn en dat je ze in verschillende smaken kunt maken. Stuk schuimrubber om daar al die popcorn pops in te steken – en je hebt een heel feestelijk geheel.

popcorn traktaties

Op de site van CookingLight leggen ze duidelijk uit hoe je deze pops maakt en laten ze je ook meer varianten zien.

Star Wars

Star Wars traktatie
(c) Semi Sweet

Deze Star Wars macarons zijn bewerkelijk maar té cool voor woorden gewoon! Ik vond ze op de website van Semi Sweet en bleef enorm lang op die site hangen want er zijn zulke toffe dingen!! Deze traktatie is niet alleen geschikt voor groep 7 en 8, volgens mij zou je er ook genoeg mannen gelukkig mee maken 🙂

Star Wars 2

star wars traktatie groep 8

Een andere, meer gezonde Star Wars alternatief, is om deze lichtzwaarden te maken met fruit. Wat wel leuk is, is om verschillende soorten fruit te gebruiken, dan zit er altijd wel iets tussen dat de kids lusten. Kijk vooral verder op deze site als je een Star Wars feestje geeft want er zijn allemaal leuke budget ideeën te vinden.

Nagellak flesjes

groep 7 traktatie

Weer een Pinterest-vondst (en ja, weer zonder credits) maar hoe leuk zijn deze nagellakjes? Bovendien zijn ze erg eenvoudig te maken. Je hebt een marshmallows voor nodig en iets van toffee bijvoorbeeld Chokotoff en natuurlijk kleurstof voor de marshmallows.

uitdelen school groep 8
Pringles chips busjes (c) Joepiekist.nl

Heb je hier allemaal geen tijd voor en wil je toch iets leuks voor je zoon of dochter? Kijk dan even op de site van Joepiekist, daar hebben ze veel leuke accessoires zoals zakjes en doosjes die je kunt personaliseren om uit te delen. Zelf vond ik de voetbal Pringles busjes erg leuk – je kunt natuurlijk je eigen lievelingsclub uitkiezen.

Hebben jullie nog leuke tips voor een traktatie voor kids in groep 7 of 8? Laat het ons dan vooral weten in de comments!

pinterest traktaties

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Wauw! Wat een leuke dingen zitten hiertussen, die starbucks spreken mij het meest aan. Love it

  2. Die Fortnite traktatie hebben wij ook gedaan met idd een blauw zakje. Oreoijsje erin en snel uitdelen! Als ballon hadden we zo’n stoffen balletje voor in het water.

  3. wow ik ben minecraft fan en weet dat de 1e traktatie dus een grote blunder is. iedereen die ooit minecraft heeft gespeeld ziet dit (natuurlijk) meteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.