Ga naar de inhoud
Home » POMS op dvd | Bitterzoete komedie met Diane Keaton

POMS op dvd | Bitterzoete komedie met Diane Keaton

poms filmrecensie

POMS is zeker geen meesterwerk maar het is wel een vermakelijke feelgood film. Het is een bitterzoete komedie waarbij je zo nu en dan wel moet glimlachen (nee lachen is teveel gevraagd) en ok, zo nu dan een traantje weg moet pinken.

Ik vind het eigenlijk ook best dubbel want met zo’n film willen de makers aandacht besteden aan de oudere generatie maar tegelijkertijd maken ze diezelfde generatie belachelijk. De film hangt aan elkaar van flauwe humor en clichés en dan kun je wel zo’n sterke cast hebben – het is niet genoeg om de film te redden. Alles bij elkaar kijkt POMS makkelijk weg maar het is geenszins memorabel.

Het verhaal

Sun Springs is een luxe bejaardenresort waar de zon altijd schijnt, iedereen vriendelijk is en een privé-ambulance minimaal één keer per dag langskomt om te checken of alles wel goed gaat. Maar schijn bedriegt, je bent in Sun Springs toch minder vrij dan je zou verwachten. Een van de oude dames heeft het hier voor het zeggen en o wee als je je niet aan haar zelfbedachte regels houdt.

Een van de bewoonsters, Martha (Diane Keaton), houdt alleen niet zo van regels. Daarnaast verveelt ze zich stierlijk in het prachtige seniorenparadijs. Wat doe je dan logischerwijs? Ja precies, je richt een cheerleading club op voor vrouwen boven de 60 jaar oud.

Kijken of niet kijken

Ik zeg niet kijken. Ik heb me anderhalf uur lang prima vermaakt maar POMS is een film die ik volgende week alweer vergeten zal zijn. De humor is zo nu en dan ook wel erg flauw. Als je gewoon even wil ontspannen en wel van een eenvoudige komedie houdt, dan zul je POMS leuk vinden. Leuk. Niets meer, niets minder.

POMS is sinds 11 december verkrijgbaar op Blu-ray en dvd.

1 reactie op “POMS op dvd | Bitterzoete komedie met Diane Keaton”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »