Ga naar de inhoud
Home » Keanu Reeves en vrouwen met grijs haar

Keanu Reeves en vrouwen met grijs haar

Keanu Reeves

Sinds Keanu Reeves in november samen met zijn vriendin op een evenement verscheen, is er op social media behoorlijk veel te doen geweest om het koppel, of beter gezegd om de grijze haren van de 46-jarige kunstenares Alexandra Grant. Zij is negen jaar jonger dan Keanu maar omdat zij grijs haar heeft, werd er veelal geschokt gereageerd dat de acteur voor ‘zo’n oude vrouw’ had gekozen. Nou ja zeg, wat een gedoe om niets weer. Wat hebben mensen toch tegen vrouwen met grijs haar?

Het tragische liefdesleven van Keanu

Keanu Reeves heeft niet veel relaties gehad waar ‘wij’ van weten. Sowieso beschermt hij zijn privacy goed maar daarnaast lijkt het ook geen man te zijn die veel date. Hij is in het verleden gelinkt met Winona Ryder, Sandra Bullock en Sofia Coppola (waarvan alleen Coppola echt bevestigd is).

In 1998 had hij een serieuze relatie met Jennifer Syme, een onbekende actrice (en assistente van David Lynch – zijn film Mulholland Drive is aan haar opgedragen). Syme werd zwanger maar helaas werd hun dochter Ava Archer na acht maanden doodgeboren. Enkele weken na het overlijden van hun dochter gingen Reeves en Syme uit elkaar. In 2001 stapte Syme na een feestje bij Marilyn Manson onder invloed van van alles en nog wat in de auto. Dat overleefde ze niet. Sindsdien is er eigenlijk helemaal niets meer bekend over iets van een relatie voor Keanu Reeves tot nu.

shadows reeves grant
Shadows

Grant en Reeves kennen elkaar al jaren en delen hun liefde voor kunst en filantropie. Zij werkten eerder samen aan Ode to Happiness in 2011. Dit is een soort van prentenboek voor volwassenen, met teksten van Keanu en illustraties van Alexandra. In 2016 werkten zij samen aan een ander project: Shadows. Een jaar later richtten zij samen een uitgeverij op voor kunstboeken e.d

Uit Ode to Happiness

Kritiek op vrouwen met grijs haar

Maar om even terug te komen op de negatieve reacties, wat is dat nou toch? Waarom kan een man wel grijs haar hebben en een vrouw niet? Ik heb het zelf aan het begin, toen het grijs werd twee jaar geleden, grijs gelaten. Ik kreeg zo enorm veel negatieve reacties. ‘Zonde dat je het niet verft’, ‘je ziet er ouder uit dan dat je bent’, ‘het staat onverzorgd, ik zou het wel verven wanneer je gaat solliciteren’, dat soort dingen. Ik ging ook overstag. Ik besloot toch te verven tot ik een stuk ouder zou zijn maar eigenlijk begrijp ik die negatieve reacties niet zo.

Ik vind de vriendin van Keanu bijvoorbeeld hartstikke mooi met het grijze haar en ik vind haar er helemaal niet super oud uitzien want haar gezicht is gewoon jong. Je ziet wel een opleving van modellen met grijs haar de laatste twee jaar dus ik was wel verbaasd door de hoeveelheid aan negatieve opmerkingen op de foto van Keanu en Alexandra. Ik dacht dat we dit alweer voorbij waren maar duidelijk nog niet dus.

Mooi grijs is niet lelijk

Wat vinden jullie van grijs haar? Hieronder enkele (bekende en iets minder bekende) vrouwen met grijs haar die ik persoonlijk hartstikke mooi vind.

Maye Musk

Ja, Maye is de moeder van Elon Musk. Zij is in 1948 in Canada geboren. Ze was op jonge leeftijd al model. Nu dus nog steeds/weer.

vrouwen met grijs haar
Maye Musk op de cover van Elle Kazachstan

Eveline Hall

Eveline Hall is een Duits model. Zij begon haar modellencarrière (pas) op haar 60ste. Ze is in Duitsland geboren in 1945.

Eveline Hall ouder model

Annika von Holdt

Annika Holdt is een Deense schrijfster en Insta-persoonlijkheid. Ze is geboren in 1968.

vrouwen met grijs haar
Foto: Annika von Holdt.

Carmen Dell’Orefice

Carmen Dell’Orefice is model (en actrice – paar kleine rollen op haar naam). Ze werkt sinds haar 15e nog steeds als model terwijl ze inmiddels bijna 90 oud is! Ze is geboren in 1931 in New York.

Carmen Dell'Orefice model

Helen Mirren

In Hollywood is actrice Helen Mirren al een tijd ‘het gezicht’ van vrouwen met grijs haar. En ze acteert een partij door, er zijn op het moment maar liefst vijf films in post productie waar zij in speelt. De actrice is in 1945 geboren in Engeland.

Wat vind jij van grijze haren? Heb je ze al? Verf je je haren of zou je juist voor de natuurlijke look gaan?

6 reacties op “Keanu Reeves en vrouwen met grijs haar”

  1. Mijn eerste gedachte na het lezen van je blog was: Oh jeetje is Keanu al zo oud? hihi….
    Ben het met je eens, mooi grijs haar is absoluut niet lelijk. Hier is het zelfs een tijdje heel hip geweest onder de jongere om je haar wit en grijs te verven.

  2. Het is onder jongeren nog steeds hip om grijs haar te hebben, maar mijn mening is dat je het beter grijs kunt later als de natuur haar werk begint te doen. Naturel grijs kan echt heel mooi zijn.

  3. Goh, Keanu Reeves al 52… Ach ja, ik oordeel er verder niet over, maar eerlijk: ik dacht dat hij met een oudere vriendin was gespot. Zij ziet er wel ouder uit, vind ik. En mooi grijs is niet lelijk, zie jouw foto’s waar de modellen op staan.
    En ik ben zelf ontzettend grijs. Ik verf het wel, want ik vind het niet mooi bij mij. Het is niet eens onverzorgd en ik zie er ook niet ouder uit, ik vind het simpelweg niet mooi staan bij mij. Een vriendin van mij is ook zo grijs, zij verft het ook. Maar allebei lopen we er meestal te lang mee door, zodat we een enorme uitgroei hebben. Ook zij ziet er niet ouder uit met grijs haar. Het is eerder een reactie van: zo, wat een uitgroei, wanneer ga je naar de kapper?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »