Naar het Fotomuseum in Den Haag

Robin de Puy

Robin de Puy, zelfportet

Dit weekend ben ik met mijn moeder naar twee musea hier in Den Haag geweest: naar het Gemeentemuseum en naar het Fotomuseum. De twee musea zijn naast elkaar gelegen en het Fotomuseum is een onderdeel van het Gemeentemuseum. In hetzelfde gebouw heb je ook GEM (museum voor actuele kunst) en op 1 minuut lopen heb je ook Museon en het Omniversum dus je zou eigenlijk een hele dag hier kunnen zijn en hele verschillende dingen kunnen zien!

Portretfotografie van Robin de Puy

Ik houd heel erg van fotografie en film, en daarom vond ik het Fotomuseum echt heel gaaf! Er was een expositie van Robin de Puy en ik vond bijna alle foto’s heel goed. Robin de Puy is een Nederlandse portretfotografe. Ze heeft ongeveer 2,5 maand door Amerika gereisd op een Harley Davidson en onderweg maakte ze een serie portretten.

Robin de Puy
(c) Robin de Puy

De expositie laat werk zien uit die periode en wat je zeker niet moet missen is de documentaire die over haar reis draait in de kleine zaal achterin want dan begrijp je pas echt wat al die foto’s betekenen.

Robin de Puy
In het Fotomuseum

Must see: de documentaire

Ik vond de documentaire (Close up) echt heel bijzonder om te zien omdat je zag hoeveel verschillende mensen ze ontmoette, en dat er achter elke foto een heel verhaal zit. En wat ik ook gaaf vond was dat Robin aan het begin van haar reis nogal bang was, bang voor de reis, bang om op de motor te rijden, bang dat haar project niet zou lukken maar aan het einde wilde ze niet meer terug :).

Fotomuseum
In het Fotomuseum

Nog maar een paar dagen

De expositie is te zien tot en met 26 juni, nog maar een paar dagen dus ik zou er snel nog even heen gaan. Het Fotomuseum vind ik sowieso een aanrader!

2 gedachten over “Naar het Fotomuseum in Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »