Ga naar de inhoud
Home » Recensie Good Boys | op dvd

Recensie Good Boys | op dvd

recensie Good Boys

Omdat Good Boys uit de koker komt van de makers van Superbad en Sausage Party, zijn er bepaalde verwachtingen (grof, grover, grofst). En ja, natuurlijk zijn er genoeg overeenkomsten (vooral met Superbad) maar de ondertoon van Good Boys is zachter. Het verhaalt draait dan ook om drie 12-jarige vrienden en dat zal ongetwijfeld net wat gevoeliger liggen allemaal dan wanneer je geanimeerde worsten en taco’s seksuele handelingen laat uitvoeren (eh ja ik heb het niet verzonnen – Sausage Party anyone?!).

Dit is wat mij betreft zowel de kracht als de zwakte van deze film. Het draait om provocatie, grof taalgebruik. drugs en seksspeeltjes maar aangezien dat gecombineerd wordt met drie kinderen is er een (voelbare) grens en dat zorgt ervoor dat de film eigenlijk net te braaf is en blijft. Wat dat betreft is Good Boys echt een product van deze tijd, een tijd waarin mensen snel op hun teentjes getrapt zijn, de tijd van grensoverschrijdend gedrag. Dus ja, ik vind Good Boys geinig maar ook relatief braaf en binnen de lijntjes.

Het verhaal

Wat kan er allemaal fout gaan op één dag? De drie vrienden Max (Jacob Tremblay), Thor (Brady Noon) en Lucas (Keith L. Williams) hebben zichzelf in de nesten gewerkt door met de drone van de vader van Max te spelen, wat ab-so-luut niet mocht. Nu ligt dat ding ergens in de kreukels en ze proberen zo snel mogelijk een andere drone te regelen zodat pa er niet achterkomt. De epische opeenstapeling van foute beslissingen zorgt voor een heftige dag met o.a drugdealers, overspannen tienermeisjes en de politie.

Dit komt allemaal doordat de jongens, the Bean Bag Boys zoals ze zichzelf noemen (omdat ze ooit bean bags hadden….), erachter probeerden te komen hoe je moet zoenen want Max is uitgenodigd op een ‘zoenfeestje’ door een van de populaire kids op school.

Jacob Tremblay

De drie jonge acteurs zijn prima op elkaar ingespeeld. Met name Jacob Tremblay en Brady Noon acteren goed (Keith L. Williams was mij te karikaturaal bezig.). Noon heeft amper acteerervaring maar Tremblay is al jaren actief aan de weg aan het timmeren. Hij debuteerde in 2013 in de smurfen 2 (als Blue). Sindsdien vertolkte hij rollen in o.a Room (2015), Wonder (2017) en Doctor Sleep (2019).

Volgens mij wordt Jacob Tremblay wel een household name maar dat weet je nooit met kindsterren, die verdwijnen soms op het moment dat ze ouder worden.

Een tweede laag

Naast alle grappen worden er vrij subtiel enkele belangrijke ‘tiener-onderwerpen’ aangesneden. Zo komt een aantal keren voorbij dat wederzijdse instemming bij seks essentieel is, dat vriendschap de sterkste band is en dat het ok is als je verandert wanneer je ouder wordt – je kunt gewoon vrienden blijven ongeacht de verschillende interesses, dat je jezelf moet blijven want je bent al cool zoals je bent etc…

“You guys don’t understand shit. I have hormones flowing through my body making me do crazy things!” (Max)

Denk bij Good Boys aan een coming of age film gemixt met Superbad. Wat dat betreft vind ik het lastig om te zeggen voor welke leeftijd deze film geschikt is. De adviesleeftijd is 12. Er komen dan ook heel wat seksspeeltjes voorbij en er wordt volop gescholden maar aan de andere kant zijn de aangesneden onderwerpen vooral herkenbaar voor tieners die zelf nog van alles aan het ontdekken zijn. Pubers zullen Good Boys dan ook, juist, heel grappig vinden.

Van links naar rechts: Lucas (Keith L. Williams), Max (Jacob Tremblay) en Thor (Brady Noon)

Kijken of niet kijken

Ik zeg wel kijken. Good Boys kijkt lekker weg. Het is een vermakelijke film met een paar hilarische uitschieters en het tempo is lekker vlot. De humor moet je wel liggen natuurlijk.

“That’s a tampon. Girls shove it up their buttholes to stop babies from coming out.”

Sommige grappen gingen iets te lang door naar mijn smaak. De eerste keer dat zo’n kindje een seksspeeltje verwart met iets anders is grappig, bij de tweede is het al stukken minder geinig en bij het vijfde seksspeeltje hebben we het toch wel gezien denk ik dan?

Good Boys is sinds gisteren verkrijgbaar op Blu-ray en dvd. Meer filmrecensies en andere blogs over films ontdekken? Kijk op Filmblogs!

9 reacties op “Recensie Good Boys | op dvd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »