Ga naar de inhoud
Home » Recensie MeToo drama She Said + winactie

Recensie MeToo drama She Said + winactie

she said winactie

Hollywood-filmproducent Harvey Weinstein zit momenteel een gevangenisstraf uit van 23 jaar. Een New York Times artikel over het seksueel misbruik waar hij zich jarenlang schuldig aan maakte, bracht in oktober 2017 het balletje aan het rollen dat de Hollywoodmagnaat uiteindelijk achter de tralies deed belanden. Weinstein was decennia lang één van de belangrijkste mensen in de filmwereld, en daarmee heel machtig. Slachtoffers waren bang om te spreken, mede hierdoor kon hij jarenlang zijn gang gaan. De film She Said gaat over het onderzoek van de twee journalistes die alles op alles zetten om het beruchte artikel gepubliceerd te krijgen. Wij mogen één dvd van She Said weggeven, scroll omlaag voor de winactie.

Realistisch en respectvol

Het ingetogen drama She Said volgt de journalistes Megan Twohey (Carey Mulligan) en Jodi Kantor (Zoe Kazan) in hun zoektocht naar de waarheid. Het was een lang proces omdat weinig vrouwen zich durfden uit te spreken tegen Weinstein. De twee New York verslaggeefsters liepen constant tegen gesloten deuren aan, maar waar menig ander het al opgegeven had gingen zijn door. Regisseur Maria Schrader geeft de ups en downs van het beroep van journalist heel respectvol weer. Ze laat zich niet verleiden tot sensatiebeluste beelden en melkt het misbruik van beroemde actrices niet uit. She Said is een rustige verhalende film die inzicht heeft in de wereld van de journalistiek, een wereld waar weinig films over gemaakt worden. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Kantor en Twohey zelf.

Behalve journalist zijn de dames ook echtgenotes en jonge moeders. De film geeft een realistisch beeld van werkende moeders die alle ballen in de lucht proberen hoog te houden. De vermoeidheid slaat soms toe, ze zijn nou eenmaal menselijk, maar ze hebben een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt. Daarnaast helpt het de zaak ook wel dat ze vrouwen zijn. Veel van de slachtoffers blijken namelijk al eerder aan de bel te hebben getrokken, maar kregen nul op het rekest. Hierdoor is het vertrouwen van de misbruikte vrouwen vaak weg. Twohey en Kantor moeten veel moeite doen om dit vertrouwen weer te herstellen.

Waarom is deze zaak zo belangrijk?

Wij kennen allemaal de #MeToo beweging. De beweging bestond al ten tijde van het artikel, maar kreeg toen wel een enorme boost en het is toch wel mede dankzij dit artikel dat de MeToo beweging wereldbekend werd en dat Weinstein uiteindelijk in de bak is beland. Door de jaren heen had de producent tientallen actrices verkracht en aangerand. Veel van de slachtoffers werden afgekocht door de advocaten van zijn studio Miramax. Zo zie je maar dat twee individuen wel degelijk een verschil kunnen maken. Wat mooi is om te zien, is dat ze wanneer ze aan het onderzoek beginnen nog geen idee hebben van hoe groot dit zal gaan worden. Al gaande komt er steeds meer informatie boven waardoor ze de omvang van de affaire beseffen. Met dit artikel hebben Twohey en Kantor het jarenlange stilzwijgen weten te doorbreken en ze hebben daarmee wereldwijd belangrijke veranderingen weten af te dwingen.

Het onwaarschijnlijke duo Carey Mulligan en Zoe Kazan blijkt een goede keuze te zijn. Er is een goede chemie tussen de actrices. Hierbij moet ik ook Patricia Clarkson noemen. Zij speelt Rebecca Corbett, die het onderzoeksdepartement van The New York Times leidt en de drijvende kracht is achter de publicatie van Twohey en Kantor. Ondanks het gebrek aan verrassingen – we weten tenslotte hoe dit verhaal eindigt – blijft de film She Said boeiend.

Winactie She Said

Ben je nieuwsgierig geworden naar de film en wil je de dvd van She Said winnen? Om kans te maken vertel je ons hieronder of op Instagram waar jij een artikel over zou schrijven. That’s it! De actie loopt t/m 24-2-2023.

Extra kans

Srsck volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

Heb je niet gewonnen maar wil je de dvd graag hebben? De film She Said is sinds vandaag (15/2) te zien op Pathé Thuis en verkrijgbaar op dvd en Blu-ray.

** Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen **

** Meer winnen? Kijk even hier! **

23 reacties op “Recensie MeToo drama She Said + winactie”

  1. Puur oersterk,krachtig eerlijk doorzetten vallen en opstaan,mooi lief zorgzaam en meer dan geweldig ik kan zo wel door gaan zoveel omschrijft mijn mooie gezin waar ik zo ontzettend trots op ben en zielsveel van hou,,dat zijn al zoveel redenen waarom ik hun deze geweldige prijs zou gunnen..en graag ik doe ik dan ook mee omdat ik dat mijn vrouw en prachtige dochter van harte gun om te winnen…we duimen tot we omvallen wie niet waagt wie niet wint….

  2. Ik zou een artikel schrijven over het decennium van verandering en verwarring waar we nu in zitten. Veel oude tradities, gewoonten en normaal geworden luxe komt in ander perspectief te staan. Zet ons aan het denken, brengt verandering maar ook onrust!

  3. Ik zou een artikel schrijven over hoe slecht het loonsysteem in Nederland is en ik volkomen begrijp dat vele beroepstakken in staking gaan.

  4. Opties genoeg om over te schrijven, afhankelijk van de doelgroep. Één van de opties is het gebruik van antidepressiva als pijnstiller het gebruik van dit geneesmiddel is enorm echter is er een groep die het gebruikt als pijnstiller bij zenuwpijn. Of onzichtbare ziektes, eveneens een enorme groep, je kijkt wel op mensen maar er niet in. Hetzelfde eigenlijk met me too, je ziet niet wie de slachtoffers zijn.

  5. Lijkt me een interessante film. Dit nieuws heb ik toen gevolgd. Ik vond het zo erg voor de slachtoffers. De film ga ik niet kijken, ben te gevoelig voor zulke films.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »