Ga naar de inhoud
Home » Games: Super Mario Bros.

Games: Super Mario Bros.

Super Mario games

Vandaag wilt Zoontjelief (10 jaar oud) jullie iets vertellen over Super Mario. Hij is al vijf jaar een groot Super Mario fan!

Sinds de jaren 80

Super Mario Bros. is een computerspel dat al heel erg lang bestaat. In 1983 was er al Mario Bros. voor op van die grote computerkasten, weet je van die Arcade kasten die je in speelhallen hebt en die je in Wreck-it Ralph ziet.

In oktober 1985 ontstond de eerste Super Mario Bros. op de Nintendo. Toen had Mario al hulp van zijn broer Luigi en ze moesten in het rijk The Mushroom Kingdom prinses Toadstool redden (nu heet de prinses Prinses Peach maar eerst dus Toadstool) van de gemene Koning Koopa (die nu Bowser heet).

De ontwerper Shigeru Miyamoto

Het is eigenlijk allemaal begonnen toen de maker, Shigeru Miyamoto, iets nieuws wilde proberen. Shigeru Miyamoto is een Japanse game ontwerper die voor Nintendo werkt als Senior Marketing Director en ook als general manager. Hij heeft niet alleen maar Mario ontworpen maar ook andere bekende games zoals The Legend of Zelda. Sinds Mario is ontstaan is hij in wel meer dan 200 computerspellen voorgekomen (Mario dus niet Shigeru :))

super paper mario
Super Paper Mario

Mario komt ook heel veel voor in race spellen, party spellen en role playing games. Meestal spelen de mario spellen zich af in de Mushroom Kingdom en Bowser Castle maar in sommige spellen zoals in Mario kart worden allemaal verschillende parcours afgelegd.

De personages uit Mario

In het eerste Mario spel dat bestond, kwamen alleen Mario, Peach, Toad, Luigi en Bowser voor. Dat was in de eerste spellen bijna altijd zo maar nu heb je ook anderen personages zoals Daisy, Baby mario, Luma en Rosalina. In dit filmpje kun je veel van de personages zien:

Jump Man

Wat ook heel leuk is in het spel van Super Mario Bros. is dat er allemaal geheime levels en verstopte wereldjes zijn. Mario wordt in films vaak getekend als een aardige grappige mollige Italiaanse loodgieter. In computerspellen zijn vaak ook loodgieter spullen de items.

De bijnaam van Mario van vroeger is Jump Man, tenminste zijn karakter heette Jump Man voordat hij Mario werd. Jump Man was een personage uit Donkey Kong en had eerst dus geen “eigen” spel. Hij heette zo doordat  Mario in de eerste spellen automatisch liep en dat je dan soms alleen maar moest  springen. Eerst was Mario een timmerman maar daarna werd hij een loodgieter.

Mario en Sonic
Mario & Sonic – Olympische Winterspelen voor de DS

De vijanden van Mario

Mario heeft meerdere vijanden, onder andere Bowser en Koopa Troopa maar Donkey Kong, ook wel DK genoemd, was vroeger ook een van zijn grootste vijanden. Maar Donkey Kong is later bevriend geraakt met Mario. Wario en Waluigi zijn de hulpjes van Bowser daarom hoeft bowser eigenlijk niet zoveel te doen want als hij iets moet doen stuurt hij Wario en Waluigi wel. Dat waren zijn grootste aartsvijanden maar dat zijn ze nog lang niet allemaal:).

Mario woont in Mushroom Kingdom en staat daar bekend als de grote held. Hoewel Luigi Mario heel vaak helpt , krijgt Mario vaker brieven, cadeau’s, chocola enz. Een paar bekende en super leuke Mario spellen zijn Super Mario Bros.,  Mario en Sonic op de Olympische spelen (Londen 2012 of Winterspelen), Mario Party, Super Paper Mario en Mariokart .

Mijn lievelings personages zijn Shy Guy en Baby Luigi wat zijn die van jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »