the maze runner deel 1

Hallo allemaal! Ik ben met een vriendin naar de film The Maze Runner gegaan en ik vond hem veel enger dan ik had verwacht! De leeftijdsadvies is 12 jaar maar ik ben 13 en ik vond de film alsnog best eng! Mijn vriendin ook. We zijn twee keer bijna weggegaan uit de bios. The Maze Runner was wel heel spannend!

The Maze Runner is gebaseerd op het eerste boek van een trilogie en die wil ik best graag lezen. Het is geschreven door James Dashner. Er komt ook nog een deel twee van de film maar wel pas volgend jaar, waarschijnlijk in september. Daar ga ik dan zeker heen want eng of niet, de film was wel supercool!! 🙂

Het verhaal

Wanneer Thomas aankomt op een rare plek, weet hij helemaal niks meer. Hij ontmoet daar andere jongens. Zij weten ook niet waarom ze daar zijn maar ze zijn er al langer en ze noemen Thomas dan ook Greeny (groentje). Ze weten ook niet hoe ze daar weg moeten komen. Al 3 jaar zitten ze opgesloten en proberen ze een uitgang te vinden via het labyrint.

Elke dag gaan de Runners het doolhof in op zoek naar een uitgang. Om te weten wie de Runners zijn moet je de film kijken want ik ga het niet verklappen 🙂 Het labyrint is heel gevaarlijk, daar leven Greevers: enge en gevaarlijke monsters! Thomas is erg dapper en moet en zal de uitweg vinden. Zal het hem lukken?

Wat ik vond

Ik vind The Maze Runner spannend maar er zitten ook echt enge en vieze stukjes in. Maar ik vind het zeker wel een goede film want het is heel mooi gemaakt en het verhaal is spannend. De beelden van het labyrint zijn heel indrukwekkend en extra mooi op een groot bioscoopscherm!

Er spelen niet echt hele beroemde acteurs in, alleen Will Poulter (o.a uit We’re the Millers), Dylan O’Brien (Teen Wolf) en Thomas Brodie-Sangster (schattig klein jongetje in Nanny McPhee! Hij heeft ook de stem van Ferb gedaan in 140 afleveringen van Phineas & Ferb!).

Verder is het ook wel een verdrietige film want er komen zielige stukjes in voor. Mijn lievelingsfiguur is Newt want ik vind hem heel knap en grappig, haha. En ik vind Chuck ook cool.

Algemene info

Regie: Wes Ball

Acteurs: Dylan O’Brien (Thomas), Ki Hong Lee (Minho), Thomas Brodie-Sangster (Newt), Blake Cooper (Chuck)

Speelduur: 113 minuten

2 gedachten over “Filmrecensie: The Maze Runner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »