Ga naar de inhoud
Home » 10 x nieuw op Netflix in februari 2022

10 x nieuw op Netflix in februari 2022

inventing anna op netflix

Netflix is wel lekker bezig, hoor. Elke maand komen er veel nieuwe titels bij en er zit voor ieder wat wils. Februari is niet anders. We vonden het behoorlijk moeilijk om een selectie te maken omdat de keuze zo groot was, van horror tot thrillers, Franse films en drama. Hieronder tippen we enkele nieuwe films en series op Netflix in februari.

Top Gun

We gaan de maand in met een gouwe ouwe: Top Gun uit 1986. De film gaat over het wel en wee van een groepje straaljagerpiloten in opleiding. Het is een echte actiefilm met motors, vliegtuigen, spierballen, je kent het wel. Met een jonge Tom Cruise én een jonge Val Kilmer. Top Gun is vanaf 1 februari te zien.

Wist je dat er een dodelijk ongeluk op de filmset plaatsvond tijdens het filmen van Top Gun? Art Scholl was een zeer ervaren piloot en werkte als ‘lucht-cameraman’ en stuntman aan een scène toen hij de controle over zijn vliegtuig verloor. Het toestel stortte neer in de oceaan en werd nooit gevonden. Top Gun is aan de piloot opgedragen.

Mijn beste vriendin Anne Frank

De Nederlandse film Mijn beste vriendin Anne Frank is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Hannah Goslar en Anne Frank en volgt hun vriendschap. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verliezen de beste vriendinnen elkaar uit het oog. In 1945 volgt een hereniging in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar zet de Hannah haar leven op het spel in een poging haar verzwakte vriendin te helpen.

Nieuw op netflix in februari 2022

Aiko Beemsterboer speelt Anne Frank. Vanaf 1 februari te zien.

Raising Dion (seizoen 2)

Vanaf 1 februari is ook seizoen 2 van Raising Dion te zien. Ik heb seizoen 1 alweer een hele tijd geleden gezien dus het zit niet meer helemaal vers in mijn hoofd maar het was best vermakelijk, weet ik nog. Het is een soort van superhelden serie waarbij het jongetje krachten blijkt te hebben.

De uitdrukkingen van het jongetje zijn grappig, in a good way hoor, hij is gewoon heel schattig waardoor het meer een schattige serie is dan een spannende serie. Hierboven kun je de trailer van seizoen 1 kijken om alvast een idee te krijgen.

Disenchantment (seizoen 4)

Bean is terug! De satirische fantasieanimatieserie Disenchantement speelt zich af in het land Dreamland, in de middeleeuwen. De prinses van het koninkrijk, Bean, is een rebelse prinses met weinig manieren. De serie is speciaal ontwikkeld door Matt Groening (ja, die van The Simpsons) voor Netflix.

Nieuw op Netflix in februari 2022

Disenchantment is niet bijzonder succesvol of bekend geworden maar persoonlijk vind ik het wel een geestige serie. Seizoen 4 is vanaf 9 februari te zien.

Hors Normes

De Franse film Hors Normes (aka the Specials) vertelt het op waarheid beruste verhaal van twee goede vrienden die zich met hun non-profitorganisaties inzetten voor zwaar autistische kinderen. De een runt een opvanghuis en de ander leidt kansarme jongeren op om die kinderen te begeleiden. Een sympathieke feelgood film met Vincent Cassel en Reda Kateb in de hoofdrollen.

Hors Normes op Netflix

Regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache is bekend van onder meer Samba en Intouchables. Hors Normes is vanaf 10 februari te zien op Netflix.

Inventing Anna

Naar Inventing Anna ben ik persoonlijk wel benieuwd. Julia Garner (uit Ozark) speelt Anna Delvey, een populaire influencer die graag gezien wordt op feestjes in New York. Totdat blijkt dat ze de uitdrukking ‘Fake it till you make it’ wel erg letterlijk heeft genomen en dat ze helemaal niet is wie ze beweert te zijn. Ondertussen heeft ze best wat centjes buitgemaakt. Het klinkt bizar maar het is gebaseerd op een echt verhaal. Anna Sorokin, zoals de dame in kwestie echt heet, zit momenteel vast.

Na haar gevangenisstraf voor fraude werd ze weer vastgezet, deze keer door een visum probleem. Ze zou eerdaags gedeporteerd moeten worden naar Duitsland. Inventing Anna is vanaf 11 februari te zien op Netflix.

Anne+: de film

Als je de serie Anne+ kon waarderen, dan vind je de film vast ook leuk. Net voordat Anne gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af. Wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Hééft Anne überhaupt wel iets te vertellen? Anne gaat op zoek naar wat ze nou écht wil in het leven.

Anne+ de film op Netflix

Anne+ is vanaf 11 februari te zien.

BigBug

De regisseur van Amélie brengt ons een kleurrijke film die zich afspeelt in 2045. De meeste menselijke taken worden in de toekomst uitgevoerd door kunstmatige intelligentie. Wanneer de robots een coup plegen, worden de bewoners voor hun eigen veiligheid gevangen gehouden in huis.

https://www.youtube.com/watch?v=anrjVxZDykA

Ik heb BigBug nog niet gezien en weet niet goed wat ik ervan moet verwachten maar het ziet er wel veelbelovend uit. Een mooie cast ook met Elsa Zylberstein, Isabelle Nanty en meer grote namen. De sciencefiction-komediefilm is vanaf 11 februari te zien op Netflix.

Texas Chainsaw Massacre

Texas Chainsaw Massacre is een nieuwe slasher-film, geregisseerd door David Blue Garcia. De film is een vervolg op de horrorklassieker uit 1974. In die film zorgde Leatherface voor heel wat slachtoffers. Nou, Leatherface heeft zijn kettingzaag weer gevonden en aan de trailer te zien wordt het een bijzonder bloederige bedoening.

februari 2022 op Netflix

Texas Chainsaw Massacre is vanaf 18 februari te zien.

Vikings: Valhalla

Vikings: Valhalla is een vervolg op History’s Vikings. De nieuwe serie begint een eeuw na Vikings en vertelt de verhalen van enkele van de bekendste Noormannen uit de geschiedenis.

De historische drama-televisieserie is vanaf 25 februari te zien.

Welke film of serie wil jij in februari absoluut niet missen op Netflix?

Pin mij!

Netflix op Pinterest

14 reacties op “10 x nieuw op Netflix in februari 2022”

  1. Wat een heerlijke titels komen er weer bij deze maand! Raising Dion staat al heel lang op mijn to watch lijstje maar ik ben er nog niet aan toegekomen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

  2. iemand al de minions gezien. hele emotionele film met veel diep gang moest echt huilen, goed verhaal en leuke personen, hebben jullie nog een leuke andere film. hou van kinderfilms met veel humor en spanning zo als de minions. heb ik gezegd de minions is echt een toffe film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »