Ga naar de inhoud
Home » Review: Beach House Hotel in Side

Review: Beach House Hotel in Side

Side Turkije

Ben je op zoek naar een hotel in Side? Dan heb ik een mooie tip voor je: het Beach House Hotel. Na dertig jaar hebben Ali en Penny, de geweldige eigenaren van het Beach House Hotel in Side in Turkije, het scepter doorgegeven aan hun zoon Alan en zijn vrouw Martine. Hopelijk zullen zij het klein knus hotel op dezelfde warme en gastvrije manier runnen als hun voorgangers dat al die jaren gedaan hebben. Het Beach House Hotel heeft slechts 20 kamers en ligt pal in het centrum van Side maar wel op een rustig stukje en dat is echt een verademing in dit über toeristisch Turks stadje.

Erg toeristisch Side

Wij zijn zes weken met de auto door Turkije getrokken en dit was het meest toeristisch plekje waar we tijdens onze reis terechtkwamen. Enerzijds houdt dat in dat het er gezellig druk is met veel restaurantjes, cafés, discotheken, winkeltjes, een groot aquapark, boottochtjes en watersporten en marktjes e.d. Anderzijds betekent dit helaas ook dat je in Side geen stap kunt verzetten zonder aangeklampt te worden door mannen die roepen “Hungry? You come restaurant, good food” “Thirsty? You come here, good price”. Ze kunnen behoorlijk opdringerig zijn.

Op een gegeven moment was er op straat een man die dochterlief echt aan haar arm trok richting zijn kraampje/winkeltje en ik van de andere kant aan haar andere arm trok omdat ik haar probeerde los te rukken van die man. Dan ga je toch een stap te ver als je letterlijk aan iemand gaat trekken. Heel jammer want eigenlijk is Side echt een schattig stadje, een oude antieke havenstad met een rijke historie, met mooie stranden en veel bezienswaardigheden in de stad zelf (o.a een openluchtmuseum en goed bewaard gebleven oude ruïnes).

Onze auto aan de overkant van het straatje van het Beach House Hotel (c) Srsck
Onze auto aan de overkant van het straatje van het Beach House Hotel (c) Srsck

Persoonlijk en authentiek hotel

Buiten het centrum van Side – waarvan enkele wel op loopafstand – zijn er allerlei grote 4 en 5 sterren hotels met All Inclusive formules en privé stranden. Als je daar niet van houdt, dan heb je aan het Beach House Hotel wel een goede. Vanaf het hotel steek je een klein straatje over en daar is een klein zandstrand, een fijn strandje ver van alle drukte. Je kunt er zonnebedden huren via het hotel. Verder zijn alle bezienswaardigheden van Side vanaf hier op loopafstand. De werknemers spreken er allemaal Engels, zijn erg behulpzaam en geven goede off the beaten path tips als je even wat anders wilt zien in de regio. Hier geniet je volop van het authentieke en persoonlijke service van de familie.

hotel side

Eenvoudig en gezellig hotel

Penny is Engels en Ali Turks en zoals ik eerder al zei hebben ze het Beach House Hotel al dertig jaar en je merkt ook echt dat het hun ‘kindje’ is. Het is er heel persoonlijk en het voelt meer alsof je bij iemand in huis logeert dan alsof je in een hotel verblijft. Toen wij er waren speelden onze kinderen met de kleindochter van Penny en Ali op de trampoline in de tuin. Een hele ongedwongen sfeer. Perfect als je met kinderen reist. Geen gedoe met mensen die je boos aankijken omdat je kind iets teveel geluid maakt.

Bovendien zijn ze erg makkelijk daar met een extra bedje op de kamer zetten. Ook babybedjes hebben ze beschikbaar. We hadden bovendien problemen met onze auto toen wij in Side waren en Ali heeft voor ons rondgebeld en geholpen met een geschikte garage te vinden.

Het hotel met het strandje op de voorgrond (c) Beach House Hotel
Het hotel met het strandje op de voorgrond (c) Beach House Hotel

De kamers in het Beach House Hotel zijn eenvoudig maar schoon. Er is geen airco in de kamers, geen minibar, dat soort dingen maar er zijn wel grote ventilators aan het plafond en internet in het hotel. Beneden is er een klein barretje waar je wat kunt drinken of een klein hapje eten en ‘s ochtends een simpel, maar wel lekker vers, Turks ontbijt. In de zomermaanden doen ze wat tafels buiten op de stoep aan de zeekant en kun je daar ontbijten. Heel relaxed en mij betreft het fijnste hotel in Side.

Balkon en uitzicht op zee

Onze kamer was heel erg ruim en had een balkon met uitzicht op zee maar niet alle kamers hebben dat. Je kunt het beste van tevoren aangeven dat je een kamer met uitzicht op zee wilt. Er is dan een meerprijs maar het hotel is sowieso relatief goedkoop en het is wel stukken fijner om een kamer aan die kant van het gebouw te hebben. Je kunt in het restaurant er pal naast eten, de Soundwaves. Daarnaast zijn er veel andere restaurants in Side op loopafstand.

Al met al is Side verre van mijn favoriete stad in Turkije. Ik vond de wat minder toeristische steden aangenamer maar als je er heen wilt is het Beach House Hotel in Side een aanrader. Vooral voor de reiziger die houdt van centraal, knus en intiem en het niet erg vindt om wat in te leveren op comfort en luxe.

Ook in het Beach House Hotel overnachten? Op de website van het hotel staat meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »