Ga naar de inhoud
Home » Thor: Love and Thunder in de bioscoop

Thor: Love and Thunder in de bioscoop

thor: love and thunder

Na de gebeurtenissen van Thor: Ragnarok en Avengers: Endgame gaat Thor’s verhaal verder in Thor: Love and Thunder, de vierde solo film en de tweede van regisseur Taika Waititi. 

Gorr the God Butcher

In de film dealt Thor (Chris Hemsworth) met de nasleep van het verlies van zijn thuis, ouders en broer. Zijn zoektocht naar innerlijk rust wordt bruut verstoord wanneer een galactische moordenaar die bekend staat als Gorr The God Butcher (Christian Bale) alle goden probeert uit te schakelen. Aan Thor de taak om een team helden samen te stellen om de superschurk te verslaan. Het team bestaat uit Valkyrie (Tessa Thompson), Korg (Taika Waititi) en zijn ex-vriendin Jane Foster, ook wel The Mighty Thor (Natalie Portman). 

Laat ik beginnen met het feit dat ik wat huiverig was voor deze film. Ik vind Thor een leuk karakter en ik vind Taika Waititi een goede regisseur, maar de combi in Thor: Ragnarok vond ik soms niet helemaal werken. Ik vond Thor een beetje dom overkomen en de nadruk op grappen in plaats van op het verhaal te groot. Gelukkig hebben Hemsworth en Waititi mij laten zien dat het ook wel kan werken.

Humor, romantiek en actie

Het plot is wat mager, snel, simpel en voorspelbaar. Aan het begin van de film weet je eigenlijk wel hoe het verhaal zal lopen. Plottwisten blijven uit, dus grote verrassingen zijn er niet. Gelukkig weet Waititi dit leuk op te vullen met een flinke dosis humor, romantiek, persoonlijk verlies en actie. Waititi heeft op een goede manier oude en nieuwe karakters voorzien van interessante achtergrondverhalen, waardoor je meer sympathie krijgt voor deze personages.

Ook de nieuwe toevoegingen zoals Russel Crowe als Zeus en Christian Bale als Gorr the God Butcher zijn fantastisch uitgewerkt. Bale steelt voor mij de show als schurk en speelt Gorr geweldig. Op momenten is Gorr eng maar gek genoeg snap je ook waarom.

Guns N’ Roses

Ook zijn gevecht met Thor zier er cinematografisch mooi uit.Waar de film voor mij nog extra punten mee scoort is de soundtrack. Waititi heeft gekozen voor de heerlijke muziek van Guns N’ Roses, wat perfect past bij de look en feel van de film.

Al met al is ‘Thor: Love and Thunder’ misschien niet Marvel’s beste en meest diepgaande film, maar het is voor mij zeker de leukste. 

Thor 2022

Thor: Love and Thunder draait vanaf 6 juli in de bioscoop.

** Review door Robin Tol van MovieSquid voor Srsck **

6 reacties op “Thor: Love and Thunder in de bioscoop”

  1. Het ziet er prachtig uit wat betreft de vormgeving en kostuum. Het lijkt me als acteur een grote anticlimax als je daarna naar huis gaat in je gewone kloffie.

  2. De verhalen van Marvel vind ik altijd erg leuk. En juist de grappen, waar jij zo bang voor was doen het hier erg goed. Hoewel ik er niet echt voor naar de bioscoop zou gaan, kijk ik de films wel op tv. Ik ben benieuwd naar dit verhaal. HAHA en dan de reactie van Nicole. Geweldig!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »