Ga naar de inhoud
Home » Stedentrip Kidstip: Bremen in Duitsland

Stedentrip Kidstip: Bremen in Duitsland

bremen met kinderen

Op vakantie naar Bremen met je kinderen? Elke stad heeft haar eigen charme. De ene stad zal misschien fijner zijn voor een vakantie met een peuter terwijl de andere geschikter zal zijn voor een vakantie met een tiener. In sommige steden zijn de activiteiten wat minder voor de hand liggend, en juist dat is een mooie uitdaging: een stad ontdekken buiten de gebaande paden. Zo ging ik met mijn kinderen naar o.a Beiroet en Ljubljana. Heerlijk! Het leek mij leuk en inspirerend om elke twee weken een moeder aan het woord te laten over een stad die zij de moeite waard vindt als Stedentrip Kidstip. 

Tikva, Marcel en dochter Isis zijn gek op stedentrips: in 2015 gingen ze onder andere naar Mechelen, Mons, Lille, Delft , Bologna en Straatsburg en op hun blog vind je een top 10 van kindvriendelijke steden die je makkelijk kunt bezoeken tijdens een weekendje weg. Hun favoriete ontdekking van 2015 was Bremen. 

Top 5 activiteiten in Bremen met kinderen

De Bremer stadsmuzikanten

De Bremer stadsmuzikanten uit het sprookje van de gebroeders Grimm zijn de zijn de ambassadeurs van de stad. Op verschillende plekken in het centrum vind je dan ook referenties aan het beroemde viertal. Dit maakt een stadswandeling met je kinderen extra leuk.

SONY DSC

Zo kan je op het grote plein, de Marktplatz, op zoek naar het groter koperen beeld van de vier dieren, waar het volgens de legende geluk brengt om de poot van de ezel te aaien. Ook leuk en op hetzelfde plein is de zingende put. Gooi er een muntje in en er komt een dierengeluid uit zoals kattengezang of hanengekraai.

Science Museum Universum

Het Universum Science Museum is wat ons beteft één van de beste musea in haar soort in Nederland, België en Duitsland. Dit gebouw ziet er van buiten uit als een UFO en is van binnen helemaal vol met allerlei soorten testjes.

SONY DSC

Wetenschap wordt hier op een begrijpelijke en leuke manier uitgelegd en je kunt alles zelf uittesten.  Neem bijvoorbeeld een onderwerp als “natuur” waarbij je zelf een ringwolk kunt maken. Ga in de aardbevingskamer zitten om te voelen hoe dat is of beïnvloed zelf de loop van de rivier op een glasplaat. Er is een speciaal gedeelte voor peuters en in het centrale gedeelte zagen we voornamelijk kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook groepjes tieners.

Bij mooi weer is er ook nog een groot buitengedeelte waar je verder kunt spelen dus trek zeker een halve dag uit voor deze attractie.

Het Burgerpark

Bremen is een uitgestrekte strand maar dankzij het enorme stadspark dat vlakbij het centrum begint is er toch veel groen. Dit park bestaat uit verschillende delen van echt bossen waar we zelfs een hertje zagen tussen de gemanicuurde tuinen. Er zit ook een stadscamping voor gezinnen die graag kamperen en liever niet in een hotel verblijven.

SONY DSC

Een interessante feature in de park zijn de verschillende enorme bovendgrondse bunkers. Enkele verdiepingen hoog en gemaakt van beton staan ze opeens tussen het groen. Een groot park als dit is wat ons betreft ideaal om te picknicken of om je kind even te laten uitrazen. In de zomer zijn kan je ook een boottocht maken door het park en het hele jaar door kan je natuurlijk naar de speeltuinen en kinderboerderij.

Überseemuseum

Nog zo’n leuk belevingsmuseum in Bremen is het Überseemuseum. Misschien is dit museum nog het beste vergelijkbaar met het Tropenmuseum. Je ziet en leert hier vooral veel over Afrika, Azië en Oceanië, waarbij je vrijwel niet te maken hebt met artifacten achter glas maar met coole voorwerpen zoals een Toyota Celica of een enorm standbeeld dat je aan kunt raken.

SONY DSC

Diverse tempeltjes zijn in het klein nagebouwd en in het museum is zelf een vijver met vissen voor een echt Japans sfeertje.  Ben je meer van de natuur dan is er zelfs nog een derde belevingsmuseum in Bremen dat leuk is met kinderen, namelijk Botanika.

De Schnoor

Hoewel veel van Bremen in de Tweede Wereldoorlog verloren is gegaan er nog 1 wijkje bewaard gebleven: de Schnoor. Enorm schattig met veel kleine scheve huisjes, het is als wandelen in een poppenwijk.

SONY DSC

In de meestje huisjes zitten nu winkeltjes die bijvoorbeeld echt houten speelgoed verkopen of er is een kleinschalig koffietentje in gevestigd. Stel je er wel op in dat het hier vaak erg druk is en dat sommige steegjes net breed genoeg zijn voor 1 persoon. De kinderwagen kan je dus beter thuislaten.

Praktische tips

Bremen is vanuit Nederland zeer goed bereikbaar. Vanuit veel plekken ben je er binnen 2 uur over de Autobahn. Bremen heeft ook een uitstekende treinverbinding met Nederland.

SONY DSC

Bremen vormt samen met zusterstad Bremerhaven het meest noordelijke puntje van de Duitse Sprookjesroute en is dus ook een mooi startpunt voor een langere vakantie in Duitsland met kinderen.

Heb jij ook de ultieme bestemming voor een stedentrip met kinderen? Mail ons! Hoe meer moeders, hoe meer vreugd! 

7 reacties op “Stedentrip Kidstip: Bremen in Duitsland”

  1. Vanuit Groningen zijn we ook zo in Bremen. Het is alweer twee jaar geleden dat ik daar geweest ben. Maar het centrum is echt erg leuk. Ik ben er een paar keer met de kids geweest en twee jaar geleden naar de kerstmarkt.

    Ik vind inderdaad de stadsmuzikanten erg leuk.

    Het is een fijne en leuke plek met en zonder kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »