Ga naar de inhoud
Home » Spellen: Levensweg junior

Spellen: Levensweg junior

leuke spellen

Laatst mochten we van Hasbro een spel testen en wij kozen voor Levensweg junior. Ik houd van bordspellen. Vooral als het buiten koud is en dan lekker gezellig met zijn allen een bordspel doen. Toen ik klein was, waren we echt een bordspel gezin dus ik word er ook een beetje nostalgisch van. Ik kan me nog veel lange Monopoly avonden herinneren , gezellige potjes Cluedo en vette familieruzies om Risk 😉

Cluedo: voor alle leeftijden

Met mijn eigen kinderen speel ik nog geregeld Cluedo en zo nu en dan ook wel Scrabble. We hebben wel een enorm volle spelletjeskast maar dit zijn de twee spellen die er het vaakst uitkomen. Het heeft voornamelijk te maken met dat we het allemaal druk druk druk hebben.

Ik werk natuurlijk en ben alleen met de kids dus dat geeft meestal zo’n soort situatie: Wakker worden, ochtendritueel met ontbijten, lunchtrommels klaarmaken, voor de duizendste keer zoeken naar waar de gymtas verdwenen is en waar de tweede sok is gebleven etc…Dan de kleinste wegbrengen en binnen 15 minuten op mijn werk aankomen. Werken, rennen naar school om de kleinste op te halen, boodschappen doen, opruimen, schoonmaken, helpen met huiswerk, eigen werk afronden/voorbereiden, koken, eten en gesloopt zijn om 20:00.

cluedo

Als ik daar ergens tussendoor nog iets leuks wil doen met de kids – een spelletje of knutselen of zoiets, dan is het laatste wat ik wil een potje Risk dat drie uur gaat duren. Dat is het voordeel van Cluedo, dat kan even tussendoor. Het tweede punt bij mij in huis is dat Krumlov 8 is, Zoonlief 12 en Dochterlief 14, het is vrij moeilijk om een spel te vinden die iedereen leuk vindt. Dat is het tweede voordeel van Cluedo, we snappen het alle vier en we vinden het alle vier leuk.

Levensweg junior: eenvoudig, gezellig en snel

Levensweg junior is een heel simpel spelletje. Je hoeft dus geen uren lang de handleiding te lezen (en dat je het aan het einde nog steeds niet snapt). Ook gaat het spel opzetten gewoon makkelijk en snel (ken je dat? van die spellen waarbij je een uur bezig bent om het geheel alleen al in elkaar te zetten?). En het is een spel dat goed aansluit op de belevingswereld van kleine kinderen. Krumlov vond het wel helemaal geweldig en Zoonlief en ik vonden het ook leuk. Dochterlief is er te oud voor, ze wilde niet eens testen 😉 Levensweg junior is bedoeld voor 2 tot 4 spelers.

Draaitechniek van niks

Er is geen dobbelsteen maar een draaiwiel dat bij mijn kinderen prachtig mooi draait maar mij bij niet. Ik weet niet, volgens Zoonlief ligt het aan mijn draaitechniek – volgens mij mag dat wiel mij gewoon niet ofzo. Geef mij maar lekker een dobbelsteen.

Kaarten

Stoere auto’s

De pionnen zijn stoere kleurrijke auto’s. Ze spraken mijn jongens heel erg aan. Behalve de roze. Die vonden ze suf. Terwijl dat stiekum de stoerste is hoor, gewoon een vette cabrio. Deed me aan die Servische tennisdame denken. Hoe heet ze ook al weer? Met die roze cabrio en die heel erg geluidjes maakte tijdens een tenniswedstrijd.

Centjes

Ok, dus – iedereen krijgt geld. Niets geen miljoenen, nee, iedere speler krijgt welgeteld vier euro. Het kost immers ook geen duizenden euro’s om even het springkussen op te klimmen of om naar het speeltuintje te gaan. Want ja, het is natuurlijk een junior editie dus de activiteiten zijn toegespitst op kinderen en ik kan je vertellen dat mijn kinderen dat helemaal tof vonden. Het sprak ze erg aan en ze verzonnen er hele verhalen bij. Heel leuk!

Er zijn actiteiten kaarten in het spel, als je die trekt moet je soms een opdracht uitvoeren – denk aan dingen uitbeelden (beeld een clown uit) of aan een liedje zingen (een kinderlied of course). Je kunt ook geld of sterren kwijtraken omdat je pech hebt gehad (een meeuw heeft je broodje afgepakt) of omdat je iets doms hebt gedaan (je wilde je speelgoed niet delen).

kaart1

Doel

Het doel van het spel is om 10 sterren te halen. Sterren win je door activiteiten te ondernemen. Wanneer je dus gewonnen hebt, heb je tien leuke dingen meegemaakt op je dag.

Daar waar het bij de klassieke Levensweg draait om werk, carriere, je levenspad zeg maar draait het hier vooral om vermaak, vertier en lekker van je kinderjaren genieten. Eigenlijk helemaal relaxed. Je maakt je vooral druk om zandkastelen en een picknick met beren!?!

Monica Seles! Zo heet ze! Ja sorry hoor, ik weet dat het niet heel erg van levensbelang is voor je levensweg maar dat is zo ontzettend irritant als er een naam op het puntje van je tong zit en dat je er maar niet op komt!

Seles

Dus..het vonnis?

Hoe dan ook, Levensweg junior is echt een leuk gezellig en simpel spelletje dat niet te lang duurt waardoor je het vaak kunt spelen. Omdat het zo makkelijk op te zetten is kunnen de kinderen het ook alleen spelen als ze willen. Mijn dochter is er te oud voor, het is echt een spel voor wat kleinere kinderen. Ik zou zeggen dat het het leukste is voor kinderen vanaf dat ze kunnen lezen tot ongeveer 10 of 11 jaar.

S_icon_200pxl

2 reacties op “Spellen: Levensweg junior”

  1. Klinkt als een leuk spel. Ik vind het ook erg leuk om een bordspel te spelen met mijn jongens, maar het komt er helaas niet altijd van en als het wel lukt, dan pakken we ook vaak steeds dezelfde spellen, erg herkenbaar dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »