Ga naar de inhoud
Home » Eenvoudig restylen met stickers in huis

Eenvoudig restylen met stickers in huis

stickers in huis

Je interieur een nieuwe look geven met stickers is een goede oplossing voor mensen zoals ik. Trouwe lezers weten dat ik twee linkerhanden heb, en niet zo’n beetje ook. Ik sla een spijker in de muur en de hele muur brokkelt al af, bij wijze van spreken. Ik ben dan ook jaren geleden begonnen met stickers te gebruiken in mijn woning. Heel makkelijk aan te brengen dus ideaal voor mij! Ik had in mijn oude woning zo’n enorme sticker van bloesem/een bloesemtak achter mijn bed. Het fleurde in één handomdraai de hele kamer op. Sindsdien ben ik stickers in huis regelmatig blijven gebruiken. Ik houd nou eenmaal van een gezellig kleurrijk huis!

Waar plak je de stickers

Eigenlijk kun je stickers gebruiken voor elke ruimte, als je maar de geschikte sticker ervoor uitkiest. Stickers zijn er in alle maten, kleuren en vormen. Je kunt het zo gek niet bedenken, dat er wel een sticker van bestaat. Mocht het er niet zijn, dan kun je het wel laten maken/personaliseren. Denk aan stickers met je favoriete bestemming, bijvoorbeeld een strand of bergen, een bos, Zuid-Franse lavendelvelden of je lievelingsstad. Ook leuk en wat subtieler, een sticker met een inspirerende quote, of in mijn geval met een leuke filmquote. Je kunt stickers laten maken met allerlei soorten tekst. Ik had mijn keuken snel gepimpt met filmquotes. Ik heb op de tegels in mijn badkamer wat bamboe stickers hangen, zo krijg je wat groene accenten in een vrij neutrale badkamer.

Glow in the dark stickers

Glow in the dark stickers absorberen licht en geven dit later weer af wanneer het donker wordt. Dit soort stickers zijn bijvoorbeeld leuk voor in de slaapkamer of kinderkamer maar ook voor ‘saaie’ ruimtes zoals de gang. Bedenk alleen wel dat glow in the dark stickers alleen optimaal werken, als er overdag wel licht in die ruimte is. Anders kunnen je stickers geen licht absorberen en dus niet opladen zeg maar.

Raamstickers

Er bestaan stickers voor veel verschillende toepassingen zoals raamstickers en vloerstickers. Vloerstickers vind ik over het algemeen meer iets voor professioneel gebruik, dus bij een beurs of evenement. Ik zou dat in huis niet zo snel gebruiken. Raamstickers vind ik erg leuk daarentegen. Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken. Zelf heb ik bloemenstickers op mijn balkondeur. Let er wel op dat je bij voorkeur raamstickers kiest die dubbelzijdig zijn, dus waarvan de opdruk aan beide kanten zichtbaar is. Het handigste zijn statische raamstickers want deze zijn lijmvrij. Je kunt ze dus heel makkelijk plaatsen maar net zo makkelijk ook weer verwijderen of verplaatsen zonder dat er lijmresten achterblijven. Raamstickers zijn overigens ook geschikt voor spiegels, dus hartstikke leuk om een saaie spiegel wat te pimpen.

Herbruikbare stickers

Het liefst gebruik ik duurzame stickers of herbruikbare stickers. Herbruikbare stickers zijn sowieso wel handig want je kunt ze makkelijk verplaatsen. Klaar met de amandelbloesem in je slaapkamer, wellicht staat het mooi in de woonkamer of in de hal. Behalve dat de herbruikbare stickers eenvoudig in gebruik zijn, zijn ze daardoor ook wel milieubewust. Iets wat ik zelf altijd wel belangrijk vind.

Gebruik jij wel eens stickers in huis om een ruimte op te leuken en wist je dat er zoveel opties waren?

1 reactie op “Eenvoudig restylen met stickers in huis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »