Ga naar de inhoud
Home » Film: The Breakfast Club

Film: The Breakfast Club

filmquote

The Breakfast Club is absoluut mijn favoriete film! Ik zou hem honderd keer achter elkaar kunnen kijken en het nog steeds leuk vinden 🙂

The Breakfast Club
Vijf totaal verschillende types

Waar gaat The Breakfast Club over?

Het is een film van John Hughes uit 1985. Ja, inderdaad, al meer dan 30 jaar oud maar nog steeds cool!! Het gaat over vijf leerlingen die op Shermer high school op een zaterdag moeten nablijven: Brian, Andrew, Allison, Claire en John. Ze zijn allemaal heel anders: A brain, an athlete, a basketcase, a princess and a criminal 🙂 Eerst mogen ze elkaar niet echt, maar tijdens het nablijven praten ze en maken ze dingen mee waardoor ze aan het einde van de dag een vriendengroep zijn geworden.

Waarom is dit de beste film ever?

Ik vind de film zo geweldig omdat ik het allereerst gewoon super goed geacteerd vind en ik vind de film goed in elkaar gezet. De soundtrack is ook echt geweldig en verveelt nooit! Ik houd sowieso heel erg van films uit de jaren 80.

Mijn favoriete personages in The Breakfast Club zijn John Bender (Judd Nelson) en Allison Reynolds (Ally Sheedy) omdat ze allebei stoer en een beetje raar en ‘anders’ zijn. Ik vind de kleding van John ook echt helemaal geweldig! En die van Allison eigenlijk ook wel 🙂

The Breakfast Club

Het stomste personage vind ik sowieso Claire (Molly Ringwald) want ik vind haar oppervlakkig en verwend. Bovendien is ze onaardig en huilt ze heel snel en ze begrijpt zo weinig. Ze vraagt bijvoorbeeld de heeeele tijd: ‘Wat?’ Of ze zegt: ‘Ik weet het niet.’

Een paar weetjes over The Breakfast Club

 • Ik heb ergens gelezen dat de outfit van John hetzelfde is als waarin Judd auditie deed!
 • Wist je dat Molly Ringwald eerst de rol van Allison zou krijgen? Ik ben echt blij dat dat niet zo is geworden, want ik vind Ally Sheedy juist heel goed voor die rol!
 • John Hughes schijnt het scenario van The Breakfast Club in slechts 2 dagen te hebben geschreven!! (4 en 5 Juli 1982).
 • En wist je dat Ally Sheedy heeft voorgesteld een quote van David Bowie aan het begin van de film te laten zien? Dat vind ik echt een geweldige quote. Het is eigenlijk een stukje uit de songtekst van het liedje Changes.
 • En dat Molly Ringwald en Anthony Micheal Hall na de film een korte relatie hebben gehad?
 • En dat de moeder en het zusje van Anthony Michael Hall ook in The Breakfast Club zijn moeder en zusje spelen?
The Breakfast Club
De acteurs zijn van links naar rechts: Judd Nelson, Emilio Estevez, Ally Sheedy, Molly Ringwald en Anthony Michael Hall
 • En dat bijna alle kleding van Ally Sheedy is handgemaakt omdat er zo weinig zwarte kleding te vinden was in de jaren 80 🙂
 • En dat een groot deel uit de film is geïmproviseerd (Judd Nelson heeft ook veel woorden bedacht).

7 reacties op “Film: The Breakfast Club”

 1. Yay! Als tiener vond ik de film helemaal niks … ik ben hem juist pas leuk gaan vinden toen ik volwassen was! Dus hartstikke leuk dat jij hem ook leuk vindt! Ik was meer fan van Ferris Bueller’s Day Off. Nog steeds een favo film, maar heel anders natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat er in de jaren 80 geen zwarte kleding te vinden was. Mijn kas hing ook alleen maar vol met pasteltinten, koningsblauw, tomatenrood en kuikentjesgeel.
  … Ik was een wandelende regenboog.

  1. Ja Ferris Bueller’s Day Off, die vond Dochterlief ook erg leuk. We hadden een tijdje geleden al ‘mijn’ jaren 80 films bekeken – echt leuk dat sommigen films zo ‘in de smaak’ blijven. Frederique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »