Ga naar de inhoud
Home » Netflix april: 5 x films en series

Netflix april: 5 x films en series

netflix top 5

Yes, nieuwe maand, nieuwe kansen. Wat komt er allemaal voor moois op Netflix in april? Best veel vind ik. Hebben ze toch wel weer goed uitgekiend zo voor onze ‘intelligente lockdown’. Hieronder zie je mijn Netflix tips uit het nieuwe aanbod van deze maand. De eerste had je kunnen raden als je me een beetje kent 😉

La Casa de Papel: seizoen 4

Op 3 april komt seizoen 4 van La Casa de Papel uit. Jaaaaaaaaaa, zo blij, ik was aan het wachten. Ik vind dit een geniale serie, ook al vond ik seizoen 3 een beetje inkakken. Op de een of andere manier is seizoen 3 vaak het zwakke seizoen in een reeks. Hopelijk wordt seizoen 4 extra goed. Ik verwacht het wel eigenlijk.

Oud-rechercheur Raquel Murillo wordt in ieder geval zwaar onder zware druk gezet. Houdt ze vol of verraadt ze de bende van De Professor? En nog belangrijker, hoe gaat het met Nairobi? Mocht je net zo’n liefhebber zijn als ik, dan vind je de documentaire Money Heist: The Phenomenon misschien ook wel interessant. Deze is ook vanaf 3 april te zien op Netflix.

Once Upon A Time….In Hollywood

Ok, dit durf ik niet hardop te zeggen maar jongens, ik houd niet van Tarantino films. Oeps, I said it. Ik maak daarbij dus wel een uitzondering voor het ge-ni-ale Reservoir Dogs. Een van de beste films ooit. Daarna ging het wat mij betreft allemaal downhill met de films van de geliefde regisseur.

Once Upon A Time…In Hollywood heb ik dan ook niet in de bios gekeken. Ik vond het zonde van mijn geld haha. Vanaf 13 april is de film wel al op Netflix te zien en ik ga dan wel kijken. De film gaat over de relatie tussen stuntman Cliff (Brad Pitt) en westernfilmster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), die zijn beste tijd heeft gehad. Dit tegen het licht van de jaren ’60 en de afschuwelijke Manson moorden. Margot Robbie speelt Sharon Stone. Stone werd in 1969 op een van de meest afschuwelijke manieren ooit vermoord door de Manson familie (lees sekte). Niet echt een onderwerp waar ik graag een film over zou kijken sowieso.

Maar misschien verander ik wel van mening over Tarantino na het zien van de film?! En anders trekt Brad Pitt me er wel doorheen.

Ponyo

De Japanse tekenfilm Ponyo is sinds gisteren, 1 april, te zien op Netflix. Het verhaal draait om de vriendschap tussen een soort van klein vismeisje/zeemeermin en het vijfjarig jongetje Sōsuke. Het vismeisje wil een mens worden en de vader van het vismeisje wordt daar woest over. Hij veroorzaakt allerlei heftige stormen en er gebeurt nog veel meer geks wat ik niet ga vertellen want dan is er niets meer aan.

Maar Ponyo is leuk dus ga maar kijken. Zullen we dan maar eindigen met: Zullen Ponyo en Sōsuke samen kunnen zijn? Trommelgeroffel!

https://www.youtube.com/watch?v=4uh0uWzOBtM

The Breakfast Club

John Hughe’s The Breakfast Club is een tijdloze klassieker uit 1985. Nog niet gezien? Doen! Hoe vaak ik deze ook kijk, deze film blijft leuk. Vijf scholieren zitten voor straf op zaterdag in de bieb van hun middelbare school. Ze moeten een opstel schrijven over zichzelf. Ze hebben alle vijf een hele verschillende achtergrond en dat zorgt voor wat wrijving. Conrector Richard Vernon houdt toezicht. Tenminste, hij doet een poging tot 😉

De film is vanaf 10 april te zien op Netflix.

Netflix John Hughes

Sixteen Candles

Nog een jaren 80 John Hughes film! Yes! Sixteen Candles komt uit 1984 en gaat over Sam (Molly Ringwald) die 16 wordt, een big deal, maar haar familie blijkt het te zijn vergeten. Daarnaast is zij verliefd op een jongen maar een andere jongen is verliefd op haar. Je snapt, puberproblemen alom. Ringwald en Anthony Michael Hall spelen ook in The Breakfast Club.

Hij speelde in de jaren 80 wel vaker ‘de nerd’ en Ringwald ‘het mooie meisje’. Ze hadden een korte relatie na The Breakfast Club. Ze waren toen nog maar 16. Sorry, ik liet me even meeslepen want dit heeft niets te maken met deze teen-romcom. Of eigenlijk ook weer wel.

netflix tips

Net als The Breakfast Club, vanaf 10 april te zien op Netflix. Verder zag ik dat The Addams Family er nu ook op staat. Ik vond het vroeger altijd wel een grappige film. Meet Joe Black is vanaf 10 april te zien, een zoetsappige romcom met Brad Pitt. Heb jij nog Netflix tips? Laat het dan wel even weten in de comments!

Netflix kijktip

Wat ga jij kijken deze maand op Netflix? Maak er een feestje van met Netflix Party, jongens. Focus op de goede dingen en blijf gezond!

20 reacties op “Netflix april: 5 x films en series”

  1. Ik ga voor de John Hughes films. Maar misschien bewaar is ze tot juli. Ik kijk altijd Clueless op de vooravond van mijn verjaardag, maar The Breakfast Club en Sixteen Candles vind ik ook leuk.

  2. The breakfast club, jeugdsentiment 🙂 haha hier geen Netflix, dat vind ik normaal niet jammer maar ben eigenlijk wel heel erg nieuwsgierig naar La casa de Papel. Ik ken de hoofdrolspeler uit De Pier, ook een hele goede serie. Ik ben dol op de Tarantino film True Romance, dat is echt mijn favoriete film ever. Mijn ouders (groot fan van Tarantino) vonden Once Upon A Time….In Hollywood heel erg goed, ik ben dus wel benieuwd er naar

  3. Goede tips, zelf kijk ik eigenlijk niet veel Netflix. Maar vriendlief is niet meer aanspreekbaar sinds een aantal dagen, dat Casa de Papel weer een nieuw seizoen online heeft staan. Ik ben meer van de romcoms, dus Meet Joe Black zou meer iets voor mij zijn.

  4. Als Brad Pitt je er niet doorheen trekt doet Leonardo DiCaprio dat wel. Van irritant “I’m the King of the world”-ventje naar een briljante acteur die de laatste tijd telkens weer verrast en imponeert. De film is trouwens ook heel leuk over het algemeen, maar ik ben een Tarantino fanboy. 🙂

  5. Ja! Sinds 2 dagen Casa de Papel aan het kijken. Weer even inkomen, maar man wat spannend. Hiervoor keken we twee seizoenen van een Deense serie (aanrader)! Below the surface. Heel erg spannend en ook echt goed (ik check altijd IMDB voor het cijfer), maar ik volg ook mijn eigen gevoel. En Lumière heeft volgens mij altijd goede series!

  6. Dit is niet mijn straatje., behalve misschien Casa de papel : die serie is enorm, maar ben er nog steeds niet aan begonnen.

  7. La Casa de Papel
    Ik heb dat nog nooit gezien, maar bij mij werkt iets dat werkelijk IEDEREEN goed lijkt te vinden doorgaans contra om eraan te beginnen. Ik vrees dat het een gekke hersenkronkel van mezelf is, want ik kan het ook echt niet verklaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »