Olivia Colman
|

The Lost Daughter op Netflix

The Lost Daughter is geschreven en geregisseerd door actrice Maggie Gyllenhaal. Het is haar regiedebuut en ze doet het verdomd goed! De sfeer is heerlijk broeierig en de film intrigeert en houdt je als kijker geboeid. Maar gaat deze film wel überhaupt ergens over?

Stress op vakantie

Leda, gespeeld door Olivia Colman, kan maar niet ontspannen tijdens haar vakantie op een Grieks eiland (weetje: de film is tijdens de pandemie op Spetses gefilmd). Dit komt voornamelijk door de erg luidruchtige familie die daar ook vakantie viert. De groep is grof en intimiderend en Leda raakt er behoorlijk para van. Door een reeks van kleine gebeurtenissen ontstaat er een soort van vriendschap tussen Leda en de jonge moeder Nina (Dakota Johnson) die deel uitmaakt van de ‘vervelende’ familie.

Tegelijkertijd wordt de 48-jarige Leda geconfronteerd met haar eigen oude demonen en de voor haar heftige herinneringen aan het moederschap waar zij op jonge leeftijd mee te maken kreeg. Haar moederschap verdient geen schoonheidsprijs en ook nu is ze behoorlijk onprettig en egoïstisch. We springen aan de lopende band van verleden naar heden en de flashbacks wisselen elkaar onderling in rap tempo af. De jonge impulsieve Leda wordt gespeeld door Jessie Buckley.

The Lost Daughter op Netflix

Unheimlich gevoel

The Lost Daughter is gebaseerd op de Italiaanse roman van Elena Ferrante. Zowel de titel als de eerste paar minuten van de film doen een bepaalde soort verhaal vermoeden die er nooit van komt. Desondanks, is het een erg sterke film. Je wacht en je wacht en er gebeurt weinig – maar je wacht wel in spanning.

Vooral de onheilspellende sfeer weet Maggie Gyllenhaal krachtig neer te zetten. Tijdens de hele film voel je je als kijker ongemakkelijk, er heerst een soort van unheimlich gevoel. En de casting is voortreffelijk. Zelfs Dakota.

En om mijn eigen vraag te beantwoorden, ja, de film gaat wel ergens over. Alleen niet over datgene dat je zou verwachten. Het gaat onder meer over moederschap, depressie, verwachtingen en schuldgevoel. Ik kan me goed voorstellen dat sommige kijkers The Lost Daughter een saaie film zullen vinden maar ik heb me persoonlijk geen seconde verveeld en erg genoten van de film.

The Lost Daughter op Netflix

Srsck score ★★★★

VS, 2021. Drama van Maggie Gyllenhaal met Olivia Colman, Dakota Johnson, Jessie Buckley, Ed Harris en Dagmara Dominczyk.

The Lost Daughter is te zien op Netflix

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik heb deze film voorbij zien komen op Netflix.
    Spijtig genoeg geef ik films of series waarvan ik vermoed dat er te veel drama gaat in vookomen gewoon geen kans. Vele zaken doen me dan denken aan mijn eigen ervaringen en geven me een naar gevoel.

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Deze film ga ik zeker kijken, ook omdat hij op Netflix staat en ik hem dus makkelijk in ‘afleveringen’ kan kijken. Dankjewel voor de tip!

  3. Ik ken de film The lost Daughter niet. Het lijkt mij inderdaad ook niet echt een film waar ik voor zou gaan zitten. Maar… er zijn meer films die mij verraste en toen ze afgelopen waren vond ik ze toch wel leuk of boeiend. Dus misschien, mocht het er een keer van komen.

  4. Vond het ook een prima film, maar had er wel iets meer van verwacht. Ben een superfan van Olivia Colman, dus alleen daarom is die film geweldig. En het thema begreep ik ook volkomen, ik denk dat elke moeder zich hier wel min of meer in kan vinden. Alhoewel gelukkig niet iedere moeder het zo oplost. Maar waarom ze nou die pop pakt? Ik snap dat nog steeds niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.